> >Har aldrig oplevet at franskbrød bliver andet end saftigt, blødt inden i,
>>sprødt udenpå og superlækkert i den - du må gøre noget galt, er du præcis
>>med afmålingen af ingredientser? Sætter du den på "light" crust?
>>
>>[snip]
>>
>>Med venlig hilsen
>>Gainsbourg
>>
>
> Ja, jeg synes jeg er præcis med afmålingen - og brødet er da sådan set
> også godt nok - krummen er helt fin. Bruger "light crust" ja - ellers
> bliver skorpen da helt amok tør/hård ..
>
> Men selvom jeg godt kan lide sprød skorpe, så er 5-7 millimeter skorpe
> hele vejen rundt for meget - det er det største problem. Jeg vil tro
> at det simpelthen er fordi den bager ved for høj varme .. og det er
> der jo ikke så meget at gøre ved.
Hmm det lyder underligt - nu har vi faktisk 2 ens bagemaskiner af dem fra
Netto og både min fætter og 2 af vores venner har samme maskine - og ingen
af dem laver så meget skorpe som du beskriver. Kan det tænkes at du har fået
en "mandagsmodel" og der er noget galt med termostaten på den? Er der stadig
reklamationsret på den (mindre end ½ år fra købsdato eller mindre end 2 år,
hvis de er flinke) for så skulle du måske klage din nød. De kan jo nok ikke
give dig en ny maskine nede i Netto, men så kan du jo få pengene retur og
købe en anden, næste gang de kommer på tilbud i et af
discountsupermarkederne.
Ellers kan du måske prøve at tilsætte mere væske eller eksperimentere med de
forskellige opskrifter...
> Men ideén med at tage det ud lige før den skal til at bage, og så bage
> det i ovnen .. tjaaa .. men så går en del af idéen med en bagemaskine
> jo i fløjten
Ja, det skulle man tro - men det er faktisk ikke helt rigtigt. Bruger tit
maskinen til at frembringe noget nær den perfekte dej, som jeg lægger på
bagepladen med lidt mel under og snor til et rustisk italiensk brød og bager
det ved 200 grader i ca. 20 minutter. Det giver nogle helt fantastiske brød,
som er anderledes i skorpen og mere æstetiske end dem i maskinen. Og
eftersom man bogstavelig talt bare behøver ploppe dejen ud af formen og ned
på noget bagepapir, så er det absolut ikke mere besværligt. Det samme gør
sig i øvrigt gældende med pizzadej i bagemaskine - bliver simpelthen bare SÅ
lækkert.
> Men nu har jeg lige købt en super bagebog (Peter Reinhart - The Bakers
> Apprentice) - og der er opskrifterne en del mere krævende (kræver alle
> koldhævning) - og så er det vist alligevel ikke liiiige bagemaskinen
> der skal bruges
*LOL* nej, med mindre du er ingeniør og synes at det er sjovt at modificere
maskinen efter egne behov, så er det nok liiige avanceret nok...
> Men tak for råd og vejledning alle ..
>
> /Jakob