/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Farve på brød bagt af hjemmegruttet mel
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 20-02-06 01:10

Hej gruppe

En af mine venner har anskaffet sig en fix kornkværn til hjemmebrug,
og hun maler nu alt sit mel selv - fortrinsvis af spelt, hvede og
emmer.

Vi har undret os lidt over farven på det færdigbagte brød. Brødet
bliver nemlig ikke bare en smule mørkere, men får næsten farve som
rugbrød (dog ikke Schwarzbrot). Lysest bliver brød der blot lige
har hævet to gange. Mørkere bliver langtidshævede brød, og mørkest
bliver brød bagt med surdej (og altså osse langtidshævet).

Er der nogen som kender årsagen til den meget mørke farve som selv
hvedebrød af hjemmegruttet korn får? Der er tale om en farve som
må skyldes mere end blot fuldkornsmel. Enzymer fra kimen? Eller
er det karamellisering? Eller hvad foregår der?

Når jeg ser min vens brød bagt af hjemmegruttet mel, så kan jeg ikke
lade være med at tænke på at der sørme må være fjernet en hel del
gode ting fra det hvedemel (og -brød) vi kender fra supermarkederne.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste