"M&G" <MichaelATodc.dk> wrote in message
news:43e4d6d0$0$1833$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Venner!
>
> ..jeg så her for nogle dagen siden på BBC Food, emn fyr der snakkede om at
> man ikke måtte stege i extra jomfru olivenolie, det var kun til salater,
> men skulle brgue alm. olivenolie .......
Well!!! det passer ikke helt. Hvis man skal lave en syditaliensk ret ville
det være "forkert" at ikke bruge extrajomfru olivenolie. Men ellers hvis man
ikke kan lide den mere markante smag som den har, og som det ofte sker i de
"nordlige" retter, er olivenolie til at foretrække.
> så hvad gør jeg? styrter ned i brugsen for at finde ud af de, ligeosm
> resten af butikkerne, kun har extra jomfru olivenolie......
>
Ja er det ikke hamrende irriterende? og så skal det være bitter og harsk som
den Irma har i småbitte flasker til en absurd pris (øko), kommer fra
Calabria. For at ikke tale om de absurde priser, fx 39 kr for 1/2 l Monini,
en tyveri!
> Passer det at jomfru olivenolie ikke er god til stegning? og hvor fan´får
> man nu tildags alm. olivenolie?
>
Det er en smagsag og "den rigtige olie til den rigtige ret", men jeg
fornemmer at her det ville være en længere historie om "hvilke olie så hvis
jeg skal lave en....".
I Italien er der pt. en ren "cult" om olie som bruges som komplement til
retter og der er "den rigtige olie" til alting. TV kokke viser altid
"splask" med olie på en færdig ret, lige før den er serveret. Her hvor man
er hysteriske over for fedt (Anne Larsen docet), tror jeg ikke at det ville
være velset
Så er det med udvælget og som vi alle ved er DK ikke just det sted som
brillierer for dette, dvs. at man kan ikke søge i Brugsen råd for EJOO for
salaten, og den for en t-bone... men der er mange "italienske købmand". Her
en der praler med den største udvalg af olie:
http://49449.webshop.mediapartner.net/group.asp?group=24&sub=24 men kan ikke
stave carpaccio
De har Carapelli som er en ganske almindelig industriprodukt, ikke dårligt,
men ok.
Supermarco har *olivenolie* på dåse (Sasso); mild smag, jeg tvivler på at
den er lavet af italienske oliver selv om den er made in italy, men jeg
køber den selv når mine egne "import" ikke rækker indtil næste tur hjemme i
Italien.
Sandra