>
> Så vidt jeg efterhånden har lært, så er Shawarma lammekød,
> og kebab er lavet af oksekød.
>
> Og på engelsk hedder den ene af de to vist döner kebab - kan
> ikke lige huske hvilken.
>
Kebap kan være lavet af lam, får, oksekød, kylling eller hvad der ellers er
forhåndenværende. I kebappens hjemland Tyrkiet betyder kabap blot "stegt
kød" og fås i rigtig mange varianter.
Shish-kebap er lavet på spyd (på tyrkisk sis) og döner kebap er lavet på en
lodret roterende rulle som man ofte ser det i fastfood-kebapbutikkerne i
Danmark (fra tyrkisk döndürmek = at rotere). Shawarma er svjv arabisk og det
samme som döner kebap, altså lavet på en roterende rulle. Jeg har set
shawarma af både lammekød og oksekød, men om det også kan være lavet af
kylling ved jeg ikke. I Tyrkiet er "tavuk döner", en döner kebap lavet af
kylling, en meget populær spise i fastfoodbutikker, nok mest fordi kylling
er noget billigere end okse- og lammekød dernede...
/Henrik
-Som har lært at elske det tyrkiske køkken...