"martin bjerre" <martin.bjerre-giderikkespam@get2net.dk> skrev i en
meddelelse news:43cfefa0$0$47075$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> hej..
>
> jeg skal have kage med til mit hf-hold i næste uge (hyggeligt *S*)
> Men det er lidt trivielt altid at få amo´s chokoladekage :(
> Hvad er jeres bedste bradepandekage-opskrift...den må gerne være lidt
> original...
Den her er god. Opskriften er til en springform med en diameter på ca 25cm,
altså 12,5x12,5x3,14= 490 cm2. du må gange op så det passer til din
bradepande. Min bradepande er 35x40 cm = 1400 cm2, hvilket vil sige at
opskriften skal tredobles.
6 æbler (belle de boskop el andet kraftigt smagende æble)
saft af 1 1/2 citron
4 delte æg
150g sukker
140g mel
2 spsk smeltet smør eller olie, f.eks. koldpresset raps.
1 tsk stødt kanel.
Skræl æblerne, befri dem for kernehusene, skær dem i både og put dem i en
skål vand tilsat saft af 1/2 citron.
Pisk æggeblommerne med sukkeret minus 1 spsk til at drysse på toppen. Kom
saft af 1 citron i, og pisk derefter melet i lidt efter lidt. Pisk
æggehviderne stive og fold dem i (hvis du har lyst, kan du også tilsætte den
revne skal af citronerne).
Kom halvdelen af dejen i den smurte form, og Fordel halvdelen af æblerne
over. Gør det samme en gang til. Pensl toppen med den smeltede smør, Bland
kanel og den sidste spsk sukker og drys det over. Bag ved 180C i en times
tid. Du kan tænde grille til sidst, hvis du ikke synes toppen er brun og
karamelliseret nok.
Det er en jødisk opskrift fra Claudia Rodens "The book of jewish food". Den
skal nok ledsages af paptallerkener og servietter, for den er ret fugtig i
det.
/P
|