|
| Suppe Fra : Leo |
Dato : 16-01-06 10:24 |
|
Jeg har netop sat gryden over for at forberede suppe til i aften - nogle
skiver tyktskåret bacon, kraftben, selleri, persillerod, porre, løg og
gulerødder - når det så er kogt godt af har jeg grundsuppen, der så
tilsættes grønsager og fyld.
Så langt så godt.
Men nu har jeg netop stået og skummet suppen - og mens jeg gjorde det, kom
jeg til at tænke på, hvorfor jeg i grunden gør det. Jeg er næsten sikker på,
at der i opskrifterne står, at suppens skal skummes for "urenheder" - men er
skummet ikke blot protein? Ikke at det ser særligt lækkert ud, eller at jeg
kunne tænke mig at spise det , men ville det ikke blot forsvinde i suppen i
almindelighed, hvis man undlod at skumme det af?
Jeg kan godt lide at der er nudler i suppen, og jeg har også nogle suppehorn
liggende. Jeg kunne dog godt tænke mig at prøve nogle andre typer - jeg har
engang set stjerner - er der nogen, der ved om en af de større kæder fører
det? Kunne man evt. tilsætte couscous eller byggryn?
| |
Torben Madsen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Torben Madsen |
Dato : 16-01-06 13:32 |
|
Hej Leo
Årsagen til at man skummer suppen er får at få en klar suppe, hvis man ikke
skummer så kan det virke lidt grumset i tallerkenen. mvh
Torben
"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
news:43cb6730$0$2469$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har netop sat gryden over for at forberede suppe til i aften - nogle
> skiver tyktskåret bacon, kraftben, selleri, persillerod, porre, løg og
> gulerødder - når det så er kogt godt af har jeg grundsuppen, der så
> tilsættes grønsager og fyld.
> Så langt så godt.
> Men nu har jeg netop stået og skummet suppen - og mens jeg gjorde det, kom
> jeg til at tænke på, hvorfor jeg i grunden gør det. Jeg er næsten sikker
> på,
> at der i opskrifterne står, at suppens skal skummes for "urenheder" - men
> er
> skummet ikke blot protein? Ikke at det ser særligt lækkert ud, eller at
> jeg
> kunne tænke mig at spise det , men ville det ikke blot forsvinde i suppen
> i
> almindelighed, hvis man undlod at skumme det af?
>
> Jeg kan godt lide at der er nudler i suppen, og jeg har også nogle
> suppehorn
> liggende. Jeg kunne dog godt tænke mig at prøve nogle andre typer - jeg
> har
> engang set stjerner - er der nogen, der ved om en af de større kæder fører
> det? Kunne man evt. tilsætte couscous eller byggryn?
>
>
| |
|
|