|
| tag-med-mad 10 mennesker Fra : Sune Vuorela |
Dato : 05-01-06 20:51 |
|
Hej!
Jeg skal hjemme i mit lille køkken lave et godt måltid mad til ca 10
mennesker.
Det skal spises 30 minutter væk derfra på cykel, så det skal være let at
transportere, let at lave og også være velsmagende selvom det har stået
lidt.
Der er ikke nogen som helst faciliteter på stedet.
Hvad har I af gode ideer ?
/Sune
| |
(-Peter-) (05-01-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 05-01-06 20:57 |
|
frikadeller og kartoffelsalat :)
Sune Vuorela wrote:
> Hej!
>
> Jeg skal hjemme i mit lille køkken lave et godt måltid mad til ca 10
> mennesker.
>
> Det skal spises 30 minutter væk derfra på cykel, så det skal være let at
> transportere, let at lave og også være velsmagende selvom det har stået
> lidt.
>
> Der er ikke nogen som helst faciliteter på stedet.
>
> Hvad har I af gode ideer ?
>
> /Sune
| |
Sune Vuorela (06-01-2006)
| Kommentar Fra : Sune Vuorela |
Dato : 06-01-06 08:08 |
|
On 2006-01-05, (-Peter-) <garfieldpbj@mail-online.dk> wrote:
> frikadeller og kartoffelsalat :)
Jeg overvejer at gå denne vej - og kombinere det med noget som
kyllingeunderlår, grøn salat, broccolisalat og måske mere i samme stil.
Andet i samme stil?
og i mændger til 10 mand ? Hvor meget snakker vi så her?
(jeg har en tendens til at lave mad til det dobbelte antal mennesker
altid ;)
/Sune
| |
Kim Schulz (05-01-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 05-01-06 20:58 |
|
On Thu, 5 Jan 2006 19:50:44 +0000 (UTC)
Sune Vuorela <nospam@vuorela.dk> wrote:
> Hej!
>
> Jeg skal hjemme i mit lille køkken lave et godt måltid mad til ca 10
> mennesker.
>
> Det skal spises 30 minutter væk derfra på cykel, så det skal være let
> at transportere, let at lave og også være velsmagende selvom det har
> stået lidt.
>
> Der er ikke nogen som helst faciliteter på stedet.
>
> Hvad har I af gode ideer ?
Sandwiches/bagettes/whatever af nogle gode flutes eller lignende, fyldt
med salat, noget godt kød (kyllingebryst/roastbeef/laks osv) og så en
smule god dressing. "Pynt" med diverse grønsager som tomat, agurk,
spirer, oliven, purløg, løgringe eller hvad der nu passer til kødet.
Smager godt, er let at lave og have med og så kan de fleste lide det.
| |
Maria Frederiksen (05-01-2006)
| Kommentar Fra : Maria Frederiksen |
Dato : 05-01-06 23:17 |
|
> Hvad har I af gode ideer ?
>Sandwiches/bagettes/whatever af nogle gode flutes eller lignende, fyldt
>med salat, noget godt kød (kyllingebryst/roastbeef/laks osv) og så en
>smule god dressing. "Pynt" med diverse grønsager som tomat, agurk,
>spirer, oliven, purløg, løgringe eller hvad der nu passer til kødet.
Byt det hvide brød med rugbrød. Det hedder smørebrød på dansk, og det smager
fremragende.
Mvh Maria
| |
Prikke (05-01-2006)
| Kommentar Fra : Prikke |
Dato : 05-01-06 22:19 |
|
"Sune Vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:slrndrqu4k.cdb.nospam@sshway.ssh.pusling.com...
> Hej!
>
> Jeg skal hjemme i mit lille køkken lave et godt måltid mad til ca 10
> mennesker.
>
> Det skal spises 30 minutter væk derfra på cykel, så det skal være let at
> transportere, let at lave og også være velsmagende selvom det har stået
> lidt.
>
> Der er ikke nogen som helst faciliteter på stedet.
>
> Hvad har I af gode ideer ?
>
> /Sune
Wraps!! Vi lavede engang nogle med salat, røget laks og smøreost rørt med
peberrod, det var bare mums, men de findes jo i et utal af varianter. Bor du
i en større by (eller i nærheden) har de fleste asiatiske købmænd nogle
lækre og ofte billigere nogle af slagsen.
God cykeltur!
Rikke
| |
Kim Schulz (06-01-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 06-01-06 07:56 |
|
On Thu, 5 Jan 2006 23:16:58 +0100
"Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> wrote:
> > Hvad har I af gode ideer ?
>
> >Sandwiches/bagettes/whatever af nogle gode flutes eller lignende,
> >fyldt med salat, noget godt kød (kyllingebryst/roastbeef/laks osv)
> >og så en smule god dressing. "Pynt" med diverse grønsager som tomat,
> >agurk, spirer, oliven, purløg, løgringe eller hvad der nu passer til
> >kødet.
>
> Byt det hvide brød med rugbrød. Det hedder smørebrød på dansk, og det
> smager fremragende.
>
Men er besværligt at have med, sværere at spise uden bestik og service
og så er det efter min mening ikke skide interessant foder.
| |
Kim Schulz (06-01-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 06-01-06 13:18 |
|
On Fri, 6 Jan 2006 12:39:47 +0100
"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsenFJERNDETTE@hotmail.com> wrote:
> I Bilka og føtex kan man købe frokosttallerkenstore runde, flade brød
> med mexikansk smag. Findes også i en "provence"-krydret udgave, som
> jeg dog ikke er så vild med.
>
> Har lige spist den mxikanske version med fyld af tun og tomat. Det
> var herligt selvom det endda var den kedelige version - den ville
> have været bedre med lidt ruculasalat.
ja men så er det jo pludselig ikke rugbrød mere og så begynder det at
blive mere interessant (forøvrigt er jeg helt enig med dig omkring
mexikansk vs provence)
> Samme brød smager formidabelt sammen med skinke og ost. Eller med æg
> i skiver og rejer. Eller med laks. Eller mange andre ting.
>
> Jeg synes med andre ord der er masser af virkelig lækre muligheder
> selvom man holder sig til klap-sammen rugbrød eller flade boller med
> fyld.
for mig er der ikke den store forskel på en bagette eller de falde
brød - Det er mere rugbrødet jeg finder uhandy og kedeligt.
| |
Leo (06-01-2006)
| Kommentar Fra : Leo |
Dato : 06-01-06 13:36 |
|
I vores lokale "etniske" kan man købe nogle forvoksede pitabrød - mere end
tallerkenstore brød til under en tier,. men med meget mere smag og brød end
bagerens almindelige franskbrød.
Kan du får tilsvarende så køb et par stykker af den slags, skær dem igennem
"på vandret" og smør dem som store sandwiches (lægges sammen) - når de skal
serveres skærer du blot trekanter ud i passende størrelser - overraskelsen
ligger i, hvad man nu får...
| |
Keysersoce (06-01-2006)
| Kommentar Fra : Keysersoce |
Dato : 06-01-06 10:53 |
|
http://www.hvadskalvilave.dk/opskrift/index.html
Gå under hovedretter og Kylling, Kyllingesalat Hawaii
Kylling, Kyllingesalat Hawaii, en evig vinder
Du skal bruge
1 høne, ca. 1500 g.
vand
salt
5 skiver annanas
1 lille dåse mandariner
200 g. rejer
2 spsk. mandler
Dressing:
100 g. mayonnaise
1 dl. yoghurt
1 spsk. tomat ketchup
citronsaft
salt
peber
karry
rosenpaprika
sukker
Sådan gør du
Kog hønen i let saltet vand ca. 45 min. Træk skindet af og pil kødet
fra skroget. del kødet i stykker, ikke for små. Lad ananas og
mandariner dryppe af, skær i stykker. Bland det hele med rejer hakkede
mandler i en skål.
Rør mayonnaise med yoghurt og tomatketchup. smag til med salt, peber,
karry, paprika, citronsaft og en anelse sukker. Hæld dressingen over
salaten og lad den trække ca. 30 min. i køleskabet.
Dressingen smages til efter egen mening, men det drejer sig om at få
en ballance imellem ketchup og karry, sammen med det fede fra
mayonnaisen og det syrlige fra yoghurten.
Man skal være opmærksom på at der aldrig vil være for meget af
denne ret, der spises op.
| |
|
|