"Kito" <FUCK*SPAM!@get2net.dk> wrote in message
news:43cde2c2$0$1756$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nu er fasaner som regel noget man flår, og det tager ca. 30 sekunder at
> gøre det når man har prøvet før.
Fasaner er ganske rigtigt meget lettere at flå end at plukke, men som så
meget andet her i verden er den letteste løsning ikke altid den bedste - går
man efter smagen, er der efter min mening ingen vej uden om plukningen.
Dette bliver dog lettere hvis man bruger kogende vand inden plukningen.
Omvendt plukker jeg aldrig hvis jeg har mere end 2-3 fasaner, dertil rækker
min tid (og temperament) ikke
> Vildt skal hænge i ca 42 graddage og det vil sige når dagen gennemsnits
> temperatur er udregnet dividerer du tallene op i 42. altså hvis
> temperaturen er ca 10 grader skal den hænge i 4 dage et sted, uden for
> solens rækkevidde.
> Men jeg ville nok ikke lade den hænge ude en dag med 42 grader da der er
> meget utøj, fluer til stede på denne årstid. jeg vil nok heller ikke lade
> den hænge i 42 dage med 1 grad. Kød mørnes også i fryseren, men det tager
> bare meget længere tid.
Mørning, eller autolyse som det hedder, er en nedbrydning af kødets
proteiner der foretages af kødets naturlige protiner. Omvendt findes der
uværgeligt baktusser på vildtkød, hvorfor det handler om at mørne kødet ved
en temperatur hvor autolysen trives, og bakterierne ikke trives - det
betyder helst under 10 grader - omvendt går autolysen meget langsomt når man
nærmer sig 0 grader, og ved nogle få minusgrader står den næsten stille -
ved minus 18 grader sker der absolut ingen mørning af kødet.
mvh.
Hans Houmøller