"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:11v1lf2ay7neo.dlg@oldhoj.dk...
> Den Mon, 19 Dec 2005 22:36:10 +0100, skrev JytteJ :
>
>> Jeg går ud fra at subj. betyder ris a´la mande ?
> [cut opskrift]
>> Før servering vendes piskefløde i efter behag.
>
> Det var så et forslag til Ris a 'la minus Mande
øh... dem glemte jeg, men selvfølgelig skal de da med ellers er det jo ikke
ris a´la mande.
JytteJ
>
> Her i familien er Ris a'la Mande nærmest en religion. Faktisk var
> diskussionerne om hvilken opskrift der var bedst så vedholdende at vi et
> år lavede en blindsmagnings konkurrence i familien ved en julefrokost
> for at stoppe diskussionerne. Her er vinderen med knapt 70% af
> stemmerne:
>
> Grøden:
> 1/2 ltr økologisk sødmælk
> 50 g grødris
> 1 stang vanille
>
> Koges længe til grøden er meget tyk. En grydeske skal blive stående i
> grøden selvom man tipper gryden. Grøden køles helt af gerne til dagen
> efter.
>
> Ris a la Manden:
> 1/2 ltr piskefløde
> 100 gram mandler
> 1-3 spsk. sukker
> korn fra 1 stang vanille
>
> Mandler smuttes og hakkes efter behag og røres i grøden sammen med
> vanillekorn, 1/2 dl fløde og sukker efter smag. Til sidst piskes resten
> af fløden stiv og vendes i.
>
> Udover kirsebærsauce serverer vi også en appelsinsauce med kanel til.
> Det smager ganske fortræffeligt, men jeg har ikke lige opskriften ved
> hånden.
>
> Så i vores familie vandt den "rene" vare. Ikke noget med essens,
> portvin, husblas, minutris og hvad man ellers hører af traditioner rundt
> omkring.
>
> --
> Kent Oldhøj