|
| Drikkelse til Risa'la mande ? Fra : Kim Jensen |
Dato : 19-12-05 17:41 |
|
Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der til,
kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt andet
til.
mvh Kim
| |
Padre (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 19-12-05 17:50 |
|
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der
til,
> kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt andet
> til.
Tja, det er sødt og fedt, så jeg ville foreslå en kraftig, tør portvin.
--
padre
| |
Hauge (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 19-12-05 17:50 |
|
Kim Jensen wrote:
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
> der til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der
> noget helt andet til.
Kaffe er det der skal til..
/Hauge
--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
< http://newscheck.smart-tech.dk/20051219165000@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
| |
Harry Lund (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 20-12-05 14:36 |
|
Ja men det skal være en kraftig MOKKA ; umh uhm vælg selv.
| |
Thomas Peter Bitsch (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Peter Bitsch |
Dato : 19-12-05 18:44 |
|
Kim Jensen <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> skrev:
>Vi have Risa'la mande som med garanti
>mange andre, men hvad drikkes der til,
>kan man f.eks serverer en muskat vin
>til, eller hører der noget helt andet
>til.
>mvh Kim
En god hvid portvin er bare s(m)agen, men køb en god kvalitet.
Vits Breaks
| |
Rene' Hjorth (21-02-2006)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 21-02-06 22:39 |
|
[slet SQ3ZL | 19 Dec 2005 17:44:02 GMT]
>En god hvid portvin er bare s(m)agen, men køb en god kvalitet.
Lettere forsinket tilslutter jeg mig til fulde - en rigtig god hvid portvin
matcher smagen perfekt.
Mvh René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Max (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-12-05 19:30 |
|
Hej
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der
til,
Kirsebærvin ?
Mvh Max
| |
Kim Schulz (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 19-12-05 19:35 |
|
On Mon, 19 Dec 2005 17:40:41 +0100
"Kim Jensen" <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> wrote:
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
> der til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der
> noget helt andet til.
> mvh Kim
Jeg synes generelt portvin, kirsbærvin og lignende er alt for tungt
oven på julemaden og til ris ala mande.
Derfor vil jeg klart anbefale en let mousserende vin - Der findes nogle
stykker med ret lav alkohol procent og som er let søde og meget friske.
Spørg en velassorteret vinhandler - de ved præcis hvad det er du søger
da de typisk også anbefaler netop dette.
| |
Monty (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Monty |
Dato : 20-12-05 12:39 |
|
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
> der til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der
> noget helt andet til.
> mvh Kim
Jeg synes generelt portvin, kirsbærvin og lignende er alt for tungt
oven på julemaden og til ris ala mande.
Derfor vil jeg klart anbefale en let mousserende vin - Der findes nogle
stykker med ret lav alkohol procent og som er let søde og meget friske.
Spørg en velassorteret vinhandler - de ved præcis hvad det er du søger
da de typisk også anbefaler netop dette.
Hvordan skulle den lette vin hamle op med kirsbærsovsen ?
Colheita eller Vintage, Recioto della Valpolicella eller .. hmm har glemt
navnet:
men i Cognac laver de en sød vin der i realiteten er druesaft der er stoppet
i gæringen og derefter tilsat Cognac .. findes i hvid og rød - den røde er
fin
til Ris a'la Mande.
| |
JS (20-12-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 20-12-05 13:53 |
|
Monty wrote:
>> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
>> der til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der
>> noget helt andet til.
>> mvh Kim
>
> Jeg synes generelt portvin, kirsbærvin og lignende er alt for tungt
> oven på julemaden og til ris ala mande.
> Derfor vil jeg klart anbefale en let mousserende vin - Der findes
> nogle stykker med ret lav alkohol procent og som er let søde og meget
> friske. Spørg en velassorteret vinhandler - de ved præcis hvad det er
> du søger da de typisk også anbefaler netop dette.
>
> Hvordan skulle den lette vin hamle op med kirsbærsovsen ?
>
> Colheita eller Vintage, Recioto della Valpolicella eller .. hmm har
> glemt navnet:
> men i Cognac laver de en sød vin der i realiteten er druesaft der er
> stoppet i gæringen og derefter tilsat Cognac .. findes i hvid og rød
> - den røde er fin
> til Ris a'la Mande.
Mener du Normandin Pineau des charentes?
Den hvide vil jeg i hvert fald vurdere til at være for let til risalamande.
| |
Monty (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Monty |
Dato : 20-12-05 15:07 |
|
Ja, næsten.
Pineau des Charentes Rose
"JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43a7fea4$0$12401$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Monty wrote:
>>> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
>>> der til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der
>>> noget helt andet til.
>>> mvh Kim
>>
>> Jeg synes generelt portvin, kirsbærvin og lignende er alt for tungt
>> oven på julemaden og til ris ala mande.
>> Derfor vil jeg klart anbefale en let mousserende vin - Der findes
>> nogle stykker med ret lav alkohol procent og som er let søde og meget
>> friske. Spørg en velassorteret vinhandler - de ved præcis hvad det er
>> du søger da de typisk også anbefaler netop dette.
>>
>> Hvordan skulle den lette vin hamle op med kirsbærsovsen ?
>>
>> Colheita eller Vintage, Recioto della Valpolicella eller .. hmm har
>> glemt navnet:
>> men i Cognac laver de en sød vin der i realiteten er druesaft der er
>> stoppet i gæringen og derefter tilsat Cognac .. findes i hvid og rød
>> - den røde er fin
>> til Ris a'la Mande.
>
> Mener du Normandin Pineau des charentes?
> Den hvide vil jeg i hvert fald vurdere til at være for let til
> risalamande.
>
| |
Christian (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Christian |
Dato : 19-12-05 19:36 |
|
Du vil gerne have noget der er syrligt så det matcher saucen og ikke for
sødt for at undgå at det bliver for vammelt.
Jeg ville foreslå en halvsød belgisk frugtlambic. Fx. en Liefmanns kriek der
er lavat på bla. kirsebær.
-Christian
"Kim Jensen" <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> wrote in message
news:43a6e28c$0$149$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der
> til, kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt
> andet til.
> mvh Kim
>
| |
Max (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-12-05 21:14 |
|
Hej Christian
> Jeg ville foreslå en halvsød belgisk frugtlambic. Fx. en Liefmanns kriek
der
> er lavat på bla. kirsebær.
Selvfølgelig, den naturlige løsning, jeg skal lige op og fylde kurven.
Tak for tipset.
Mvh Max
| |
Thomas Hansen (19-12-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Hansen |
Dato : 19-12-05 23:41 |
|
On Mon, 19 Dec 2005 17:40:41 +0100, Kim Jensen
<kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> wrote:
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der
> til,
> kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt
> andet
> til.
> mvh Kim
>
>
Hej
Vi drikker altid snaps til risalamente. Helst Ålborg julesnaps.
Husk på der skal snaps til fed mad. Alt andet mad en vandgrød er fed mad
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
| |
Ebbe Kristensen (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 20-12-05 12:07 |
|
Kim Jensen wrote:
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der til,
> kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt andet til.
Hører til og hører til. Der er efter min mening mange ting der er
rigtige.
Nu på lørdag bliver der her i huset serveret en god vintage portvin
af ældre dato. Vi er nemlig rigtig, rigtig glade for god portvin i min
familie
Ebbe
| |
Bo Warming (21-12-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 21-12-05 09:42 |
|
"Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> wrote in message
news:1135076816.926968.163700@g14g2000cwa.googlegroups.com...
Kim Jensen wrote:
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes
> der til,
> kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt
> andet til.
Hører til og hører til. Der er efter min mening mange ting der er
rigtige.
Nu på lørdag bliver der her i huset serveret en god vintage portvin
af ældre dato. Vi er nemlig rigtig, rigtig glade for god portvin i min
familie
ALT SØDT DUR
- drop dog det snobberi med at een bestemt drikkevare er særlig
matchende til en bestemt middagsret eller desert
| |
Kasper Malmberg (21-12-2005)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 21-12-05 14:16 |
|
Bo Warming skrev:
> ALT SØDT DUR
> - drop dog det snobberi med at een bestemt drikkevare er særlig
> matchende til en bestemt middagsret eller desert
>
Jeg gir dig ret i det med at der ikke kun finde bestemte drikke til
bestemte retter,
Må¨ske kan man snakke om, om der er ting der slet ikke passer sammen.
Fx. syntes jeg ikke coca cola og ris a la mande passer godt sammen,
kulsyren føles alt for kraftig når der er fløderester i munden.
MVH
Kasper Malmberg
| |
Frank Løkkegaard (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 20-12-05 12:12 |
|
"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> on mandag 19. december 2005
at 23:41 +0100 wrote:
>Vi drikker altid snaps til risalamente. Helst Ålborg julesnaps.
>Husk på der skal snaps til fed mad. Alt andet mad en vandgrød er fed
>mad
Her i huset kan man vælge mellem en god port eller en god cognac.
Ungerne vælger som regel saft.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Aragorn Elessar (20-12-2005)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 20-12-05 20:30 |
|
"Kim Jensen" <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> wrote in message
news:43a6e28c$0$149$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Vi have Risa'la mande som med garanti mange andre, men hvad drikkes der
til,
> kan man f.eks serverer en muskat vin til, eller hører der noget helt andet
> til.
> mvh Kim
Hvidtøl, selvfølgelig da!
Venlig hilsen
Aragorn_DK *<|
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Ebbe Kristensen (21-12-2005)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 21-12-05 13:22 |
|
Bo Warming wrote:
> ALT SØDT DUR
> - drop dog det snobberi med at een bestemt drikkevare er særlig
> matchende til en bestemt middagsret eller desert
Der er såmænd ikke så meget snobberi over det. Dels har jeg et par
flasker liggende alligevel og dels kan vi som nævnt alle sammen rigtig
godt lide det.
Ebbe
| |
Christian B. Andrese~ (22-12-2005)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 22-12-05 09:43 |
|
Kasper Malmberg wrote:
> Bo Warming skrev:
>
> > ALT SØDT DUR
> > - drop dog det snobberi med at een bestemt drikkevare er særlig
> > matchende til en bestemt middagsret eller desert
> >
>
> Jeg gir dig ret i det med at der ikke kun finde bestemte drikke til
> bestemte retter,
>
> Må¨ske kan man snakke om, om der er ting der slet ikke passer sammen.
> Fx. syntes jeg ikke coca cola og ris a la mande passer godt sammen,
> kulsyren føles alt for kraftig når der er fløderester i munden.
Ligesom øl og is ikke er min favorit blandning.
--
Christian
| |
Ebbe Kristensen (22-12-2005)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 22-12-05 10:38 |
|
Christian B. Andresen wrote:
> Ligesom øl og is ikke er min favorit blandning.
Det minder mig om: en af dagene burde jeg prøve om den Kjærstrup
Chokolade Stout, jeg har stående også duer til is. Den gik fint til
en chokolade creme brulêe sidste nytår.
Men det er nok også den eneste øl, jeg kunne finde på at prøve med
noget, der er så sødt.
Ebbe
| |
Max (22-12-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 22-12-05 16:50 |
|
Hej
>Men det er nok også den eneste øl, jeg kunne finde på at prøve med
>noget, der er så sødt.
Almindelige bajere og makronstang har da altid været en
fin blanding.
Mvh Max
| |
|
|