"J¯rgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> on tirsdag 13. december 2005 at
14:54 +0100 wrote:
>Har lige købt en lillebitte vildsvineryg på 3,4 kg som jeg, sammen med den
>nærmeste familie, har tænkt mig at fortære juleaften.
>
>Opskrifter kan man sagtens finde, men er der nogen her, der kan komme med
>en
>gode opskrifter som de har afprøvet??
Jeg ville uden tøven gøre sådan her:
Skære en masse forskellige rodfrugter i variende størrelse - skal
størrelsesmæssigt være fra en til to mundfulde. Brug pastinak,
persillerod, selleri, løg, lidt rå rødbede, et par store kartofler og
nogle jordskokker.
Rodfrugterne bredes ud i bunden af bradepanden og vildsvineryggen, som
forinden er gnedet med en blanding af salt, peber, timian og lidt salvie,
placeres ovenpå.
Ind i en 225 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Så hældes et par gode øl
over. Jeg har tidligere brugt en blanding af de store Hancock og Thy
porter - du skal nok regne med at skulle bruge to af hver - så er der også
til et glas til kokken undervejs
Du skal selvfølgelig ikke hælde alt øllet vd på en gang - ca halvdelen i
første omgang og resten bruger du undervejs til at dryppe stegen med
Efter 15 minutter ved 225 grader, skruer du ned til 175 grader og lader
den stå i ca. 3 timer - du kan bruge et stegetermometer og stoppe ved
75-85 grader centertemperatur, alt efter hvordan du bedst kan lide kødet.
Saucen laver du af stegeskyen hvor du blender en passende mængde af
rodfrugterne i.
Serveres med kogte aspageskartofler, ristede skivede jordskokker og
selvfølgelig syltede agurker og andet surt efter smag.
Drik god øl til!
- og god juleaften!
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311