|
| Risengrød igen igen Fra : Padre |
Dato : 02-12-05 15:43 |
|
Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ? Jeg
havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld effekt i en 5
minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20 % i en 20 minutter
--
Padre
| |
Max (02-12-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 02-12-05 15:53 |
|
Hej
> Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ? Jeg
Jeg syntes det er besværligt.
> havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld effekt i en
5
> minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20 % i en 20 minutter
Hvis du har en pakke blå Pama stående, så står opskriften på den.
Mvh Max
| |
Hauge (02-12-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 02-12-05 16:07 |
|
Hej
Padre wrote:
> Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ?
> Jeg havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld
> effekt i en 5 minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20
> % i en 20 minutter
Jeg gør det tit, da det er nemmere end i en gryde. Men din beskrivelse
passer fint med virkligheden, dog vil jeg mene at kogetiden ved de 10-20%
skal være lidt længere.
Husk at vælge en højsidet "gryde", så det ikke koger over.
Mvh hauge
--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
< http://newscheck.smart-tech.dk/20051202150502@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
| |
nana sørensen (02-12-2005)
| Kommentar Fra : nana sørensen |
Dato : 02-12-05 17:29 |
|
"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> wrote in message
news:43905d45$0$8837$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ? Jeg
> havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld effekt i en
> 5
> minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20 % i en 20 minutter
>
>
> --
> Padre
>
http://www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=557&count=76
afprøvet og smager kanooon. glædelig jul.
| |
Jørgen Hess (02-12-2005)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 02-12-05 21:21 |
|
"nana sørensen" <nanatorsk@phobia.dk> skrev i en meddelelse
news:43907666$0$47092$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> "Padre" <spirito_santo@yahoo.com> wrote in message
> news:43905d45$0$8837$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>> Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ? Jeg
>> havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld effekt i en
>> 5
>> minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20 % i en 20
>> minutter
>>
>>
>> --
>> Padre
>>
>
>
> http://www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=557&count=76
> afprøvet og smager kanooon. glædelig jul.
>
Bortset fra at man sikkert undgår påbrænding af risengrøden synes der ikke
at være nogen fordele.
Når man har brugt 5 minutters tid på at bringe en liter mælk i kog på fuld
kraft (1200Wt) vil man normalt kunne holde kog i risengrøden ved kogepladen
på laveste effekt ca. 70Wt i 35 min (pama) til en time (andre mærker).
Så energimæssigt er det billigere at bruge komfur. Det komfur vi har nu
styrer varmen så præcist at der faktisk ikke sker nogen påbrænding, hvilket
jeg ikke kunne prale med med det forrige komfur. (Der må skulle være 2 med
efterhinanden).
Det eneste der kan ordne gryn og bælgfrugter hurtigere er en trykkoger, og
det har jeg godtnok ikke turdet.
mvh
Jørgen
| |
Padre (03-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 03-12-05 13:43 |
|
> Bortset fra at man sikkert undgår påbrænding af risengrøden synes der ikke
> at være nogen fordele.
> Så energimæssigt er det billigere at bruge komfur. Det komfur vi har nu
Tja, at det ikke brænder på synes jeg så også er en meget væsentlig fordel,
en påbrændt kasserolle er (nogle gange) en ødelagt kasserolle, og mine
kasseroller er dyre. Herudover synes jeg da, jeg har hørt, at mikrobølgeovne
er meget økonomiske i brug, fordi al energien afleveres som varme direkte i
maden og ikke i gryden samt luften. Er det korrekt, gruppe ?
--
padre
| |
nana sørensen (03-12-2005)
| Kommentar Fra : nana sørensen |
Dato : 03-12-05 15:49 |
|
"Padre" <spirito_santo@pladderballe.yahoo.com> wrote in message
news:439192b9$0$8782$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>> Bortset fra at man sikkert undgår påbrænding af risengrøden synes der
>> ikke
>> at være nogen fordele.
>
>> Så energimæssigt er det billigere at bruge komfur. Det komfur vi har nu
>
> Tja, at det ikke brænder på synes jeg så også er en meget væsentlig
> fordel,
> en påbrændt kasserolle er (nogle gange) en ødelagt kasserolle, og mine
> kasseroller er dyre. Herudover synes jeg da, jeg har hørt, at
> mikrobølgeovne
> er meget økonomiske i brug, fordi al energien afleveres som varme direkte
> i
> maden og ikke i gryden samt luften. Er det korrekt, gruppe ?
>
> --
> padre
>
>
Jeg er selv en klovn til at lave risengrød i gryde. det brænder ALTID på.
Jeg har overhovedet ikke tålmodighed til at stå og glo på det så længe. LOL
For mig er microen langt det mest økonomiske, fordi jeg så ikke bruger tre
poser grødris, på at få mellembrændt risengrød.
| |
lene (03-12-2005)
| Kommentar Fra : lene |
Dato : 03-12-05 16:08 |
|
Hejsa
Hermed min opskrift på risengrød i microovn, som jeg altid bruger, med stor
succes hver gang.
til 4 portioner:
Bland 2 dl risengryn, med 4 dl vand + 1 knivspids salt, og kog det ved fuld
effekt i 5 min.
Kog hvidere ved effekt 4 i 4-5 min.
Tilsæt nu 6 dl mælk, og fortsæt kogningen ved effekt 10 i 4 min.
Kog herefter videre i 30-35 min ved effekttrin 3.
Denne opskrift er beregnet til en microovn på 1200 watt.
Held og lykke med din julegrød!
P.S. Hvis du har lyst har jeg en hjemmeside med madopskrifter, den er du
velkommen til at kigge forbi,
og evt. blive inspireret.
Adressen er: www.opskrifter.cyberstore.dk
VH Lene Kirkegaard
"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:43905d45$0$8837$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Er der nogen, som har erfaringer med at lave det i mikrobølgeovnen ? Jeg
> havde umiddelbart forestillet mig, at man kunne give det fuld effekt i en
> 5
> minutter, for at bringe det i kog, og derefter en 10-20 % i en 20 minutter
>
>
> --
> Padre
>
| |
|
|