On Wed, 30 Nov 2005 20:32:43 +0100
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote:
> Kim Schulz wrote:
> > Hejsa,
> > Skal have julemiddag på fredag hvor vi skal have and, brune og hvide
> > kartofler og god brun sovs. Dertil havde jeg tænkt mig at lave lidt
> > frisk i form af en rå rødkålssalat med appelsiner eller lignende.
> > nogen som ligger inde med en god opskrift på en sådanne salat? nogen
> > der har ideer til andet tilbehør jeg evt. kunne servere?
>
> Den her rødkålssalat synes jeg er god (jeg ved ikke helt hvor mange
> personer den passer til, det afhænger også af hvor meget man får ved
> siden af - men som udgangspunkt får jeg altid lavet aaaalt for meget
> af den):
>
> 1/4 lille fintsnittet rødkål (ca. 250 g)
> 1 appelsin i store tern (ca. 150 g) bedst hvis de hvide hinder fjernes
> 1 æble i tern (ca. 100 g)
> ½ rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
> 100 g blå vindruer i kvarte uden sten (grønne kan også sagtens bruges)
> 2 spsk rosiner (dem putter jeg ikke selv i, men det er jo smag og
> behag) 1 dl hakkede valnøddekerner (ca. 30 g)
>
> marinade:
> 1 spsk appelsinsaft
> 1 tsk flydende honning
> 2 tsk olie - jeg plejer at bruge olivenolie, men nogle vil sikkert
> foretrække en mere smagsneutral variant
>
> God fornøjelse! (og husk så de franske kartofler.... jul uden franske
> kartofler til andesovsen er ikke rigtig jul...)
>
Yeps dem er der allerede købt indtil flere poser af (den klassiske
taffel chips
og tak for opskrift. den ser god ud.