"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:20051119121153@smart-tech.dk...
> Hej
> Mads Thorning Pedersen wrote:
>> Jeg har pt. gang i noget madbrød lavet blandt andet med hvid hvede,
>
> Hvad dælen er det? Jeg synes ellers at alt det hvede jeg bruger, er
> hvidt..
Det er noget med, at "alm." hvedekorn er let rødlige (ved dog ikke hvilken
del af kornet det er), mens hvide hvedekorn er hvide hele vejen igennem. I
følge teksten på posen har hvid hvede 3 gange så mange fibre som alm. hvede,
mens brød bagt med hvid hvede skulle smage som alm. hvede men have næsten
samme egenskaber (formentlig ernæringsmæssigt) som rugbrød.
Schulstad (der også har leveret den pose jeg sidder med lige nu) reklamerer
bl.a. for "hvid hvede-brød" med sloganet "hvidt brød med god samvittighed"
(frit fra hukommelsen)
Smagsmæssigt bliver jeg meget klogere i aften. Problemet er så nok bare, at
den tilhørende øvrige gode mad og rødvin vil gøre mig tilsvarende dummere
Mvh Mads