|
| Eftermiddagsmad Fra : Heidi Bech Petersen |
Dato : 16-11-05 19:06 |
|
Hej NG
Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
andre ideer, modtages de med stort tak...
Mvh Heidi
| |
Inger Pedersen (16-11-2005)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 16-11-05 21:02 |
|
"Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
>
> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...
Gulerodsstave, rugbrødscigarer (= rugbrødshumpler, skåret i stænger),
popcorn, rugbrødsskiver, der er ristet i ovnen, så de er varme og sprøde,
hvidkål i både, havregrød, monsterslurp (= øllebrød)
kartoffelbåde med skræl, der lige har fået lidt olie, salt og oregano og så
en tur i ovnen, kartoffelmos, kartoffelsuppe (skivede kartofler, hakkede
løg, der er svitset i lidt olie, og bouillontern), havregryn med mælk,
cornflakes, rå pastaskruer, pastasalat, tomatsuppe med suppehorn.
Og prøv at komme revne rødbeder i bollerne (=drageblodsboller) - eller revne
kartofler eller gullerødder.
Og jo: alt det her vil børn gerne spise.
Hilsen Inger
| |
Mrs Krabappel (18-11-2005)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 18-11-05 13:22 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> wrote in message
news:437b9049$0$41145$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Og jo: alt det her vil børn gerne spise.
>
eh eh ja! jeg ville osse spørge dem, de har gode ideer og meninger.
Boller med smør og syltetøj er altid et hit hos os - lige som popocorn. I
"vores" børnehave er næsten alt alt hjemmelavet og økologisk (=det er
skønt). Og alt slik/choko er nærmest bandlyst!
Mine drenge er ikke vilde med det, men de andre er - jordbær milkshake: når
sæsonen er der, man putter i blender jordbær, vanillieis og mælk,
"wwwuuuu z" og den er klar.
Sammen med popcorn!!!
De har nogle gange tykmælk / koldskål med kammerjunkere: ikke et hit hos os,
men stadig en god ide'...
Frugter - ved ikke hvorfor men kiwi er den store dille lige nu.
Sandra
| |
Lisbeth Jacobsen (22-11-2005)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 22-11-05 14:48 |
|
"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:437dc8ec$0$2094$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Boller med smør og syltetøj er altid et hit hos os - lige som popocorn. I
> "vores" børnehave er næsten alt alt hjemmelavet og økologisk (=det er
> skønt). Og alt slik/choko er nærmest bandlyst!
Hvorfor er syltetøj OK - mens slik/choko nærmest er bandlyst?
Mvh. Lisbeth
| |
Nette (16-11-2005)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 16-11-05 21:02 |
|
"Heidi Bech Petersen" skrev
> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...
Tillykke med jobbet.
Rugbrød m. æg/kartoffel
gulerodssalat
pizzasnegle
koldskål
suppe
havregrød
kold pastasalat
sandwich
- og meget mere.
Alt sammen noget børnene selv kan hjælpe med til at lave.
Nette
| |
Frank Løkkegaard (17-11-2005)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 17-11-05 09:33 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> on onsdag 16. november
2005 at 21:02 +0100 wrote:
>kartoffelsuppe (skivede kartofler, hakkede
>løg, der er svitset i lidt olie, og bouillontern)
Nej nej nej…
Ja altså, kartoffelsuppe er glimrende, men bouillinterninger, det er sgu
for skrapt.
Her er en opskrift - det er basis, ved jo ikke hvor mange der skal laves
til. Til 8 personer er det således
Skræl 1 1/2 kg kartofler, skær dem i ret grove stykker.
Tag 2-3 porrer og snit dem fint
Hak 2 løg
Lidt god olie og en lille klat smør i gryden, smid løg og porre i, det må
endelig ikke brune. Derpå kartoflerne og et par liter vand ved.
Et godt drys timina - frisk er bedst, men tørrede går også an
En smule groft kværnet peber
Salt i passende mængde.
Lad det koge i ca. 40 minutter
Tag ca. halvdelen af kartoflerne og blend dem sammen med lidt af vandet.
Hæld det tilbage i suppen og kog op. Klar til servering - og ristet
rugbrød til er ikke så ringe
Når det er voksne der skal spise retten er en glas god mørkt øl og en
vodka til ikke at foragte.
Og husk at Smirnoff og den slags ikke er vodka - det er et middel til
afsyring af døre
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Inger Pedersen (17-11-2005)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 17-11-05 09:57 |
|
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
> Nej nej nej.
> Ja altså, kartoffelsuppe er glimrende, men bouillinterninger, det er sgu
> for skrapt.
For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende varm
suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.
Hilsen Inger
| |
Padre (17-11-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 17-11-05 10:08 |
|
> For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
> rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende
varm
> suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.
Man skal bare have en god stavblender.
--
padre
| |
Padre (17-11-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 17-11-05 18:41 |
|
> Og husk at Smirnoff og den slags ikke er vodka - det er et middel til
> afsyring af døre
har du nogen sinde smagt den, der heder Belvedere, og som laves i US ? Jeg
har ikke prøvet en selv, og er nysgerrig. Den bliver markedsført som en
luksusvodka, og det bør den også være til dén pris.
--
Padre
| |
Max (18-11-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 18-11-05 08:39 |
|
Hej Padre
> har du nogen sinde smagt den, der heder Belvedere, og som laves i US ? Jeg
Vodka kommer fra Rusland, er mælket i farven og smager af rugbrød.
Den vodka der sælges normalt i vesten er jo bare finsprit med vand i.
Mvh Max
| |
Frank Løkkegaard (17-11-2005)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 17-11-05 11:01 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> on torsdag 17. november
2005 at 9:56 +0100 wrote:
>For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
>rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende
>varm
>suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.
Hvorfor dog ikke det? Man bruger da blot den stavblender som Padre omtaler.
At stå og blende til så mange mennesker i en almindelig blender er alt for
besværligt..
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Heidi Bech Petersen (18-11-2005)
| Kommentar Fra : Heidi Bech Petersen |
Dato : 18-11-05 14:37 |
|
tusind tak for svarene alle sammen, der var helt sikkert nogle jeg må igang
med at lave.. Især kartoffelsuppe MUMS...
Idag lavede jeg kaneltoast til børnene det var bare et hit...
Mvh Heidi
"Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:437b74e6$0$47016$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...
>
> Mvh Heidi
>
| |
|
|