/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Varme koppen før te lavning!
Fra : Astrup


Dato : 09-11-05 20:22

Hey Folkens!

Har læst brugsanvisningen på hvordan man laver te.. :P (Ingen dumme
kommentare!)
Der står at man skal først hælde en gang kogene vand i koppen for at den
bliver var og så derefter kan man så hælde endnu en kop kogene vand i og så
lave te'en i denne!
(Det har jeg aldrig gjort!) Og kunne tænke mig til en forklaring der kræver
at vandet er kogene før at alle mulige stoffer frigives!
Men for normale mennesker hvor stor betydninge har det så?

Har selv overvejet og lave te ved en endnu lavere temperatur for at det kan
være klart til at drikke når det er færdigt. Eller et anden måde er at lave
te'en som man plejer men så lave den for stærk og så fortynde til den har
den rigtige temperatur!

(Håber ikke indlæget var "en tynd kop te"!)

Med venlig hilsen Aske



 
 
Ove Kristensen (09-11-2005)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 09-11-05 22:13


"Astrup" <mr_bean007@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:2%rcf.74051$Fe7.251340@news000.worldonline.dk...

> Har selv overvejet og lave te ved en endnu lavere temperatur for at det
kan
> være klart til at drikke når det er færdigt.

Jeg laver te'en af meget varmt vand, men til gengæld kommer jeg sluttelig
noget koldt oven i, så det er til at drikke.

Med venlig hilsen og go' tea-time
fra
OveK.



.J.S... (09-11-2005)
Kommentar
Fra : .J.S...


Dato : 09-11-05 23:27


"Astrup" <mr_bean007@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:2%rcf.74051$Fe7.251340@news000.worldonline.dk...
> Hey Folkens!
>
> Har læst brugsanvisningen på hvordan man laver te.. :P (Ingen dumme
> kommentare!)
> Der står at man skal først hælde en gang kogene vand i koppen for at den
> bliver var og så derefter kan man så hælde endnu en kop kogene vand i og
> så lave te'en i denne!
> (Det har jeg aldrig gjort!) Og kunne tænke mig til en forklaring der
> kræver at vandet er kogene før at alle mulige stoffer frigives!
> Men for normale mennesker hvor stor betydninge har det så?
>
Næh, ved somend ikke om det har så stor betydning for smagen, men te skal da
være varmt !

Hælder man kogende vand i en kold kop og så te i, så er det jo halv lunkent
inden det er trukket færdigt.

Det er en vanesag, i starten skulle jeg puste på vandet længe inden jeg
kunne klare at drikke det, nu kan jeg drikke det næsten direkte fra
el-kedlen uden at skolde mig




mvh/JS



Bo Warming (10-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 10-11-05 05:10

".J.S..." <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
news:4372779c$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> Hælder man kogende vand i en kold kop og så te i, så er det jo halv
> lunkent inden det er trukket færdigt.

Antag at en kop rummer 1/5 liter vand dvs 200 gram vand og koppen selv
vejer 40 gram.
Hvis vandet fra elkedlen er 90 grader og hældes ned i porcelæn med
varmekapacitet en fjerdedel af vands, der har stuetemperatur dvs 20
grader.
Temperaturen vil ikke blive de opdrindelige næstenspilkogende 90
grader, fordi keramikmaterialet køler lidt - men ikke til lunkenhed.
Temperaturdifferencen på 70 grader vil påvirkes med 1/5 gange 1/4 dvs
1/20 dvs 3-4 grader, fordi keramikken køler - men at temperatur
bliver cirka 86 grader i stedet for 90 grader er ikke noget jeg vil
sætte læberne til straks
Tebladende giver nok nedkøling fra 86 gradet med endnu en grad og
luften med endnu en grad.
Jeg bruger plastkop, som køler mindre end keramik -
Skoldning af kop tror jeg er pjat, i de fleste eller alle tilfælde



.J.S... (10-11-2005)
Kommentar
Fra : .J.S...


Dato : 10-11-05 15:59


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:XKzcf.9370$6E6.8071@fe64.usenetserver.com...
> ".J.S..." <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
> news:4372779c$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
>> Hælder man kogende vand i en kold kop og så te i, så er det jo halv
>> lunkent inden det er trukket færdigt.
>
> Antag at en kop rummer 1/5 liter vand dvs 200 gram vand og koppen selv
> vejer 40 gram.
> Hvis vandet fra elkedlen er 90 grader og hældes ned i porcelæn med
> varmekapacitet en fjerdedel af vands, der har stuetemperatur dvs 20
> grader.
> Temperaturen vil ikke blive de opdrindelige næstenspilkogende 90 grader,
> fordi keramikmaterialet køler lidt - men ikke til lunkenhed.
> Temperaturdifferencen på 70 grader vil påvirkes med 1/5 gange 1/4 dvs 1/20
> dvs 3-4 grader, fordi keramikken køler - men at temperatur bliver cirka 86
> grader i stedet for 90 grader er ikke noget jeg vil sætte læberne til
> straks
> Tebladende giver nok nedkøling fra 86 gradet med endnu en grad og luften
> med endnu en grad.
> Jeg bruger plastkop, som køler mindre end keramik -
> Skoldning af kop tror jeg er pjat, i de fleste eller alle tilfælde
Mit krus vejer 290g og vandet deri 240g.




Bo Warming (10-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 10-11-05 23:10

".J.S..." <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
news:43736022$0$2102$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:XKzcf.9370$6E6.8071@fe64.usenetserver.com...
>> ".J.S..." <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
>> news:4372779c$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>
>>> Hælder man kogende vand i en kold kop og så te i, så er det jo
>>> halv lunkent inden det er trukket færdigt.
>>
>> Antag at en kop rummer 1/5 liter vand dvs 200 gram vand og koppen
>> selv vejer 40 gram.
>> Hvis vandet fra elkedlen er 90 grader og hældes ned i porcelæn med
>> varmekapacitet en fjerdedel af vands, der har stuetemperatur dvs 20
>> grader.
>> Temperaturen vil ikke blive de opdrindelige næstenspilkogende 90
>> grader, fordi keramikmaterialet køler lidt - men ikke til
>> lunkenhed.
>> Temperaturdifferencen på 70 grader vil påvirkes med 1/5 gange 1/4
>> dvs 1/20 dvs 3-4 grader, fordi keramikken køler - men at temperatur
>> bliver cirka 86 grader i stedet for 90 grader er ikke noget jeg vil
>> sætte læberne til straks
>> Tebladende giver nok nedkøling fra 86 gradet med endnu en grad og
>> luften med endnu en grad.
>> Jeg bruger plastkop, som køler mindre end keramik -
>> Skoldning af kop tror jeg er pjat, i de fleste eller alle tilfælde
> Mit krus vejer 290g og vandet deri 240g.

Og hvor meget mener du at at dit sært ultratunge krus kan gøre
kogende vand lunket, når du erindrer vande senorme varmekapacitet?
Der er meget luft i keramik og selv hvis dit krus er af guld, hvad man
skulle tro, så vil det ikke køle vandet meget



.J.S... (11-11-2005)
Kommentar
Fra : .J.S...


Dato : 11-11-05 00:03


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:IyPcf.13469$6E6.11256@fe64.usenetserver.com...
>>> Jeg bruger plastkop, som køler mindre end keramik -
>>> Skoldning af kop tror jeg er pjat, i de fleste eller alle tilfælde
>> Mit krus vejer 290g og vandet deri 240g.
>
> Og hvor meget mener du at at dit sært ultratunge krus kan gøre kogende
> vand lunket, når du erindrer vande senorme varmekapacitet?

Det er skam et ret så almindeligt stort te krus, har lige vejet en anden
model jeg havde i skabet det var sågar lidt tungere.

Aner ikke hvor meget det er i grader, prøvede lige eksperimentet, og man kan
mærke det ud i hanken at det forvarmede krus er varmere, men indrømmet det
blev ikke lunkent på de 3 minutter det tager at trække

Så skoldning er måske mere relevant i forbindelse med en tepotte, også fordi
man jo der ønsker det skal holde sig varmt i længere tid.



mvh/JS



Bo Warming (11-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 11-11-05 05:10

".J.S..." <mr_nobody@nowhere.com> wrote in message
news:4373d187$0$2098$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:IyPcf.13469$6E6.11256@fe64.usenetserver.com...
>>>> Jeg bruger plastkop, som køler mindre end keramik -
>>>> Skoldning af kop tror jeg er pjat, i de fleste eller alle
>>>> tilfælde
>>> Mit krus vejer 290g og vandet deri 240g.
>>
>> Og hvor meget mener du at at dit sært ultratunge krus kan gøre
>> kogende vand lunket, når du erindrer vande senorme varmekapacitet?
>
> Det er skam et ret så almindeligt stort te krus, har lige vejet en
> anden model jeg havde i skabet det var sågar lidt tungere.
>
> Aner ikke hvor meget det er i grader, prøvede lige eksperimentet, og
> man kan mærke det ud i hanken at det forvarmede krus er varmere, men
> indrømmet det blev ikke lunkent på de 3 minutter det tager at trække
>
>
> Så skoldning er måske mere relevant i forbindelse med en tepotte,
> også fordi man jo der ønsker det skal holde sig varmt i længere tid.

Enig
Min tepotte er af tyndt glas og jeg har ikke haft tung keramikpotte
eller krus i årtier



Padre (13-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 13-11-05 19:13

> Men for normale mennesker hvor stor betydninge har det så?

Jeg begyndte for et par år siden på at lave the på "den rigtige måde" dvs.
med 2 potter, hvor jeg skolder den første og hælder vandet op i den anden,
lige før jeg kan hælde "frisk" kogende vand over thebladene i den første
potte. Når theen har trukket færdig, sies den så over i den anden,
opvarmede, thepotte.

Jeg fortsatte med at bruge den samme the, Perchs "morgenthe", som jeg altid
har brugt, og alle i huset, inkl. den 12-årige knægt, kunne smage tydeligt
forskel (før kunne knægten slet ikke lide theen, nu drikker han den med
velbehag.)

--
padre


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste