"Kim Grandjean" <coolion@mailme.dk> skrev i en meddelelse
news:436e13cc$0$172$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Peter
>
> "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
>>> Lad mig høre, hvis der en der kan anbefale en maskine der også kan lave
>>> de
>>> grovere snitninger.
>
>> Køb en mandolin. Det er den bedste køkkeninvestering jeg nogensinde har
>> gjort.
>> Se
http://www.hwl.dk/Produkter/KØKKENUDSTYR/Mandoliner_-_rivejern-3.aspx
>
> Hvad for en af dem er det du har købt, og hvad er det der gør sådan en så
> smart?
Min ligner "Mandolin du chef", men af et andet mærke. Den er altså
skråstillet og helt i rustfrit stål. Jeg fandt den i Den Blå Avis.
Den kan snitte grøntsager i skiver og strimler på en utroligt delikat måde.
Fra ca. 1 cm ned til 1/2 mm eller mindre, afhængig af grønsagen. Snittet er
lige og helt rent. Det er hurtigt og effektivt, modsat elektriske apparater
der tager en masse tid at samle, skille af og rengøre. Og den fylder intet i
køkkenskuffen.
Jeg har endnu ikke haft problemer med nogen grønsager, heller ikke porrer,
blot skal skæret være godt slebet og porren frisk og sprød. Og så bliver der
selvfølgelig et "håndtag" tilbage, som man må snitte med en kniv eller bruge
til noget andet. Hvor stort håndtaget er afhænger mest af, hvor dumdristig
man er.
For den ene ulempe ved en mandolin er at man virkelig kan skære snitterne
til blods på den, hvis man ikke passer på. Det er ikke et værktøj, man
sætter sine børn til at bruge, når de skal hjælpe til i køkkenet.
MVH
Peter