|
| Kina-mad Fra : Ole Sørensen |
Dato : 01-11-05 20:50 |
|
Er der nogen af jer der ved, om det i virkeligheden ER kylling som indgår i
"Stegt kylling med grønsager og ris" hos den lokale kina-takeaway?
Jeg har svært ved at gennemskue hvordan kødet kan blive så mørt og fint, og
stykkerne er nærmest alle sammen aflange/runde.
Er vi ovre i noget kylling/killing i karry her?
hilsen ole
| |
Ukendt (01-11-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 01-11-05 21:29 |
|
"Ole Sørensen" <sorrynomail@asjdhfajklsdhgjk.dk> skrev i en meddelelse
news:4367c6de$0$11698$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Er der nogen af jer der ved, om det i virkeligheden ER kylling som indgår
i
> "Stegt kylling med grønsager og ris" hos den lokale kina-takeaway?
> Jeg har svært ved at gennemskue hvordan kødet kan blive så mørt og fint,
og
> stykkerne er nærmest alle sammen aflange/runde.
>
> Er vi ovre i noget kylling/killing i karry her?
>
Ikke "killing", men kalkun... Det er billigere og stykkerne bliver mere
ensartede.
Tina
/der har lavet utallige "kyllingesalater" med kalkunkød i stedet for
kylling.
| |
Hauge (01-11-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 01-11-05 21:42 |
|
Hejsa
Tina A. wrote:
> Ikke "killing", men kalkun... Det er billigere og stykkerne bliver
> mere ensartede.
Men der er da himmelvid forskel i smagen, hvis man da ikke pladrer det til
med diverse marinader, der alligevel gør at man kunne nøjes med en skive
franskbrød.
/Hauge
--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
< http://newscheck.smart-tech.dk/20051101203947@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
| |
Peter Westh (01-11-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-11-05 21:36 |
|
"Ole Sørensen" <sorrynomail@asjdhfajklsdhgjk.dk> skrev i en meddelelse
news:4367c6de$0$11698$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Er der nogen af jer der ved, om det i virkeligheden ER kylling som indgår
> i "Stegt kylling med grønsager og ris" hos den lokale kina-takeaway?
> Jeg har svært ved at gennemskue hvordan kødet kan blive så mørt og fint,
> og stykkerne er nærmest alle sammen aflange/runde.
>
> Er vi ovre i noget kylling/killing i karry her?
I kinesiske wokretter marineres kyllingekød, der er skåret i fine strimler,
gerne i en blanding af risvin, majsstivelse og æggehvide, og så steges det
ultrakort tid på høj temperatur. Det giver den bløde, glatte og saftige
konsistens.
/P
| |
Ole Sørensen (02-11-2005)
| Kommentar Fra : Ole Sørensen |
Dato : 02-11-05 19:32 |
|
Peter Westh wrote:
> I kinesiske wokretter marineres kyllingekød, der er skåret i fine
> strimler, gerne i en blanding af risvin, majsstivelse og æggehvide,
> og så steges det ultrakort tid på høj temperatur. Det giver den
> bløde, glatte og saftige konsistens.
Interessant. Vil man kunne lave det derhjemme uden en wok?
ole
| |
Peter Westh (02-11-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 02-11-05 19:43 |
|
"Ole Sørensen" <sorrynomail@asjdhfajklsdhgjk.dk> skrev i en meddelelse
news:43690606$0$8100$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Peter Westh wrote:
>> I kinesiske wokretter marineres kyllingekød, der er skåret i fine
>> strimler, gerne i en blanding af risvin, majsstivelse og æggehvide,
>> og så steges det ultrakort tid på høj temperatur. Det giver den
>> bløde, glatte og saftige konsistens.
>
> Interessant. Vil man kunne lave det derhjemme uden en wok?
Joh, en stegegryde kan godt agere wok i en snæver vending, eller en
stegepande.
Princippet kan ses illustreret her:
http://www.danish-deli-food.com/Danish/cookbook/recepdetail.asp?recid=541
MVH
Peter
| |
Monty (04-11-2005)
| Kommentar Fra : Monty |
Dato : 04-11-05 22:34 |
|
jeg tror at det tekniske udtryk er "velutering" ....
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:4367d1b4$0$188$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Ole Sørensen" <sorrynomail@asjdhfajklsdhgjk.dk> skrev i en meddelelse
> news:4367c6de$0$11698$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>> Er der nogen af jer der ved, om det i virkeligheden ER kylling som indgår
>> i "Stegt kylling med grønsager og ris" hos den lokale kina-takeaway?
>> Jeg har svært ved at gennemskue hvordan kødet kan blive så mørt og fint,
>> og stykkerne er nærmest alle sammen aflange/runde.
>>
>> Er vi ovre i noget kylling/killing i karry her?
>
> I kinesiske wokretter marineres kyllingekød, der er skåret i fine
> strimler, gerne i en blanding af risvin, majsstivelse og æggehvide, og så
> steges det ultrakort tid på høj temperatur. Det giver den bløde, glatte og
> saftige konsistens.
>
>
> /P
>
| |
|
|