"Erik" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> on torsdag 27. oktober 2005 at 7:37
+0100 wrote:
>Jeg skal bruge en god hønse fond. så opskrifter søges
Du tager et par gode suppehøns, skiller dem ad så du har lår, vinger og
ryg for sig.
I din suppegryde afsmelter du lidt fed bacon og i fedtet bruner du lår,
vinger og ryg grundigt -rigtig grundigt. Husk at tage resterne af baconen
op, inden du begynder at brune hønsedelene - ellers branker det bare.
Så hælder du tre-fire liter vand ved, tilsætter et kvart selleri i tern,
et par solide porre og to-tre gulerødder samt en stor persillerod. Smid
også et okseben i samt hønsebrysterne. Bring i kog og vær meget omhygelig
med at skumme af.
Tilsæt et par tsk tørret timian - eller tre-fire kvise frisk, tre-fire
peberkorn og et solidt skvæt salt.
Låg på og lad koge ved svag varme i fire timer.
Låget af og lad det koge videre indtil vandmængden er reduceret til lidt
under det halve.
Si din fond, bring i kog igen, smag til med salt og peber, kog yderligere
ind, hvis du ikke synes at fonden er kraftig nok.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311