|
| efterårs gryderet Fra : mig28 |
Dato : 13-10-05 09:32 |
|
Hej
jeg leder efter en opskrift på en rigtig lækker gryderet, der måske skal
stå og simre længe..gerne med gode efterårsgrønsager og masser af smag.
Har I et bud ?
| |
Abildgaard 3140 (13-10-2005)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 13-10-05 10:03 |
|
mig28 wrote:
> Hej
> jeg leder efter en opskrift på en rigtig lækker gryderet, der måske
> skal stå og simre længe..gerne med gode efterårsgrønsager og masser
> af smag. Har I et bud ?
Osso buco?
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>' www.aass.dk
| |
Mus (13-10-2005)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 13-10-05 12:18 |
|
"mig28" <mig28@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:434e1b8b$0$90391$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
> jeg leder efter en opskrift på en rigtig lækker gryderet, der måske skal
> stå og simre længe..gerne med gode efterårsgrønsager og masser af smag.
> Har I et bud ?
Lam i hvidkål
Chili con carne
LN
| |
mcloud (13-10-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 13-10-05 12:41 |
|
Hej mig28
Min klare favorit efterårsgryde er Bouef Bourguignon og her er min
opskrift:
ca 1-1,5 kg godt mørt oksekød-bov ,inderlår eller klump
4-5 tykke skiver ca 1,5 cm , saltet flæsk-Bacon kan bruges -det giver
lidt
røget smag
100 gr smør
6 skalotteløg
3 fed hvidløg groft hakket
110 gr mel
6 dl rødvin ( Bourgogne )
7 dl god oksebouillon
4 laurbærblade
4 kviste timian
4 spsk koncentreret tomatpure
Salt og peber
250 gr små champignoner
200 gr skalotteløg eller perleløg
3 spsk hakket persille
Skær oksekødet i terninger og flæsket i meget små terninger.
Varm en gryde op ( helst en jerngryde ) og brun flæsketerningerne heri og
tag dem op.
Brun oksekødet og tag også det op.Kom evt. lidt smør i gryden ,hvis der
ikke
er fedtstof nok.
Hak de 6 skallotteløg og hvidløg og brun dem. Læg flæsk og oksekød
tilbage
i gryden,
drys melet over og rør det sammen og spæd med rødvin og bouillonen.
Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpure,peberkorn, salt og peber.
Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca 1 1/2 time eller til
kødet er meget mørt.
Tilsæt de hele skalotteløg 15 minutter før retten skal serveres og
champignonerne 5 minutter før retten skal serveres.
Serveres rygende varm og drysses med friskhakket persille lige før
servering.
En god kartoffelmos er perfekt til retten.
mvh mcloud
| |
svend andersen (14-10-2005)
| Kommentar Fra : svend andersen |
Dato : 14-10-05 12:21 |
|
"mcloud" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
news:434e47c5$0$49013$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej mig28
>
> Min klare favorit efterårsgryde er Bouef Bourguignon og her er min
> opskrift:
>
> ca 1-1,5 kg godt mørt oksekød-bov ,inderlår eller klump
Den bedste Bouef Bourguignon får du hvis du bruger oksetykkam, som koster
det samme som oksebov.
Svend
Få julefrokosten leveret lige til døren med
http://buffetmad.dk/
| |
|
|