|
| Træ til røgning Fra : Brian |
Dato : 07-09-05 16:22 |
|
Hejsa
Jeg har netop fået foræret en weber røgovn, og glæder mig naturligvis
til at prøve den, men.....
Hvad for noget træ skal man bruge ?? De steder jeg har fundet handler
kun med savsmuld, jeg vil gerne have nogle større stykker, da træet
skal placeret direkte oven på briketterne.
Nogle som kender nogle forhandlere, gerne i en fornuftig afstand fra
Århus.
Skal man forsøge at bruge almindelig brænde med den risiko at det er
fyldt med diverse "tilsætningsstoffer" f.eks. olie fra motorsaven.
------
Brian
| |
Bo Warming (07-09-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 07-09-05 19:11 |
|
"Brian" <brian@mail.dk> wrote in message
news:os0uh15i50n0uh25njnuklopuk7irpbj5m@4ax.com...
> Hejsa
>
> Jeg har netop fået foræret en weber røgovn, og glæder mig naturligvis
> til at prøve den, men.....
>
> Hvad for noget træ skal man bruge ?? De steder jeg har fundet handler
> kun med savsmuld, jeg vil gerne have nogle større stykker, da træet
> skal placeret direkte oven på briketterne.
>
> Nogle som kender nogle forhandlere, gerne i en fornuftig afstand fra
> Århus.
>
> Skal man forsøge at bruge almindelig brænde med den risiko at det er
> fyldt med diverse "tilsætningsstoffer" f.eks. olie fra motorsaven.
Trykimprægneret træ og spånplade har tilsætningsstoffer.
Olie fra motorsaven er under en promille af energiindholdet og ikke noget at
bekymre sig om
Birkebrænde er lækkert, og harpiksholdigt nåletræ kan sprutte, men ellers
gælder at træ er træ
| |
Jens Bruun (08-09-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 08-09-05 19:48 |
|
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:73GTe.13427$VV1.4548@fe03.usenetserver.com
> Birkebrænde er lækkert, og harpiksholdigt nåletræ kan sprutte, men
> ellers gælder at træ er træ
Vel gør det ej. Man bør kun bruge løvtræ. Nåletræ giver harpikssmag i
røgvarene.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Max (09-09-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 09-09-05 07:32 |
|
Hej Jens
> Vel gør det ej. Man bør kun bruge løvtræ. Nåletræ giver harpikssmag i
> røgvarene.
Øhhh, hvad så med enebær ?
Mvh Max
| |
Leo (09-09-2005)
| Kommentar Fra : Leo |
Dato : 09-09-05 07:50 |
|
Ja, der er jo så lige det med enebær.
Men ellers kan jeg godt love dig, at et professionelt røgeri kommer efter en
leverandør, hvis der er fx gran eller fyr i træet - det ødelægger kødvarerne
og soden ødelægger ovnen.
Og så er det da muligt at en vis herre på Bjelkes alle har så galvaniserede
smagsløg, at nuancerne forsvinder, men det er en anden sag.
| |
Jens Bruun (09-09-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-09-05 08:53 |
|
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43212c43$0$158$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Øhhh, hvad så med enebær ?
Hehe. Der fik du mig. Enebær er en undtagelse, hvor man netop ønsker den
særlige enebær/harpikssmag. Du kan jo prøve at røge en fisk med f.eks.
rødgran og rapportere tilbage om resultatet.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Jens Bruun (09-09-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-09-05 08:55 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43213f44$0$67261$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Hehe. Der fik du mig. Enebær er en undtagelse, hvor man netop ønsker
> den særlige enebær/harpikssmag. Du kan jo prøve at røge en fisk med
> f.eks. rødgran og rapportere tilbage om resultatet.
Forresten: Mig bekendt røger man ikke med enebær, men tilføjer blot en smule
enebær til løvtræet for at give røgen en "twist" af enebær.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Max (09-09-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 09-09-05 09:32 |
|
Hej Jens
> Forresten: Mig bekendt røger man ikke med enebær, men tilføjer blot en
smule
> enebær til løvtræet for at give røgen en "twist" af enebær.
Ja, som man jo bruger mange andre træsorter under vejs.
Jeg voksede selv op i et fiskerøgeri og kan godt huske de udtryk min
far og bedstefar brugte når en ny sæk smul ikke lugtede som den skulle.
Jeg tror forøvrigt min fader sagde noget om rosen- og kirsebærtræ, men
husker det ikke rigtigt, det er mange år siden og han er død nu.
Mvh Max
| |
Erling Hansen (07-09-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 07-09-05 19:41 |
|
Brian <brian@mail.dk> wrote:
> Hejsa
>
> Jeg har netop fået foræret en weber røgovn, og glæder mig naturligvis
> til at prøve den, men.....
>
> Hvad for noget træ skal man bruge ?? De steder jeg har fundet handler
> kun med savsmuld, jeg vil gerne have nogle større stykker, da træet
> skal placeret direkte oven på briketterne.
>
> Nogle som kender nogle forhandlere, gerne i en fornuftig afstand fra
> Århus.
>
> Skal man forsøge at bruge almindelig brænde med den risiko at det er
> fyldt med diverse "tilsætningsstoffer" f.eks. olie fra motorsaven.
>
> ------
> Brian
Få fat i en god gren af rød-el. Skræl barken af og så bruger du pinden
til snitte dig så stort et læs spåner som du skal bruge til din røgning.
Rød-el er godt til alt, men specielt godt til fisk (torsk, bl.a.)
Hvis du ikke er botaniker så spørg en kyndig om råd, så du ikke prøver
med en almindelig elle-gren - de smager ikke så godt som rød-el.
Mvh
Erling
| |
Erling Hansen (07-09-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 07-09-05 20:26 |
|
Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
> Brian <brian@mail.dk> wrote:
>
> > Hejsa
> >
> > Jeg har netop fået foræret en weber røgovn, og glæder mig naturligvis
> > til at prøve den, men.....
> >
> > Hvad for noget træ skal man bruge ?? De steder jeg har fundet handler
> > kun med savsmuld, jeg vil gerne have nogle større stykker, da træet
> > skal placeret direkte oven på briketterne.
> >
> > Nogle som kender nogle forhandlere, gerne i en fornuftig afstand fra
> > Århus.
> >
> > Skal man forsøge at bruge almindelig brænde med den risiko at det er
> > fyldt med diverse "tilsætningsstoffer" f.eks. olie fra motorsaven.
> >
> > ------
> > Brian
>
> Få fat i en god gren af rød-el. Skræl barken af og så bruger du pinden
> til snitte dig så stort et læs spåner som du skal bruge til din røgning.
> Rød-el er godt til alt, men specielt godt til fisk (torsk, bl.a.)
> Hvis du ikke er botaniker så spørg en kyndig om råd, så du ikke prøver
> med en almindelig elle-gren - de smager ikke så godt som rød-el.
> Mvh
Hej. Jeg glemte at sige, at din rød-el gren skal være godt tyk og i
vandrestavslængde, for så kan du bare have den stående sammen med
Weber'en indtil næste gang. Sådan en kæp holder i årevis, og du kan også
skære små klodser til at lægge oven på gløderne.
> Erling
| |
|
|