Christian wrote:
>
> Jeg skal holde en komsammen for en flok på 8 voksne, hvor jeg gerne vil
> servere 3 retter.
>
> Jeg har en Oksefilet liggende, som gerne skulle bruges til hovedretten,
> men jeg er blank når det kommer til tilbehøret. Det skal nemlig være
> nemt og lækkert og jeg gider ikke at stå i køkkenet hele eftermiddagen
> og aftenen - der skal festes istedet
>
> Er der nogen af jer som kan komme op med et par forslag til noget
> lækkert tilbehør og evt også forslag mht tilberedningen af Oksefileten?
>
> Håber på et hurtigt svar
>
> Christian
Provence tomater:
halve tomater pensles med oliven olie, drysses med salt og provence
krydderi. I ovnen 10-15 min. 200 grader.
Provence champignon:
Champignon renses og stilke skæres af. Pensles med olie, drysses med
salt og provence krydderi. I ovnen 15 min. 200 grader. Kan også lige
omvikles med bacon, ekstra mums!
Gulerødder skæres i skiver og steges på panden i olie sammen med sesam frø.
og lidt salat kan også være lækkert.
Kartofler skal der til! halver kartoflerne, pensl dem med olie og drys
med salt. Så i ovnen på 200 grader i 1 times tid. Eller lav dem
hasselbagte, det er også lækkert!
Oksefileten den skal da på en rist efter at være ridset (hvis den har
skind) og drysset med salt og peber. Så over en bradepande med vand i
bunden, der kan opsamle stegesnask. Stegesnask skal tilsættes rødvin og
have et opkog sammen med lidt okse bouillon. Så tilsætter du fløde og
jævner evt. Mums!
Du kan også grydestege dyret (gjorde jeg med stor succes da jeg boede på
kollegie med trinettekøkken uden ovn). Så skal evt. skind af. Den brunes
på alle sider og så hældes halvt vand, halvt rødvin i gryden og det
småbobler under låg. Mens den hviler smider du fløde i og jævner.
Håber det kan bruges. Stegetider afhænger af størrelsen på dyret, jeg
spørger altid slagteren i supermarkedet!
Hilsen Inger (nu med mundvand!)