Ebbe Kristensen <ebbe@ekologic.dk> skrev:
>Du er hvad du spiser. wrote:
>> Det er lidt ambivalment, men jeg
>>synes altså, at økologisk svinekød
>> (nakkekotteletter) fra Friland ikke
>>smager af en skid.
>> Jeg betaler lidt ekstra og forventer
>>derfor også lidt mere, men Friland er
>> jo en underafdeling af Danish Crown.
>>I den industrielle fødevareverden køres
>> de økolgiske principper meget snert
>>til lovgivningens grænser )regler, og
>> det levner ikke meget plads til
>>kvalitet eller smag.
>> Jeg skriver ambivalent fordi, jeg
>>godt er klar over at økologireglerne ikke
>> indbefatter kvalitetsbegreber som
>>smag og mørhed. Jeg foretrækker at købe
>> økologisk, fordi jeg gerne vil
>>støtte om om miljøet.
>
>Jeg synes også det er noget af et
>problem at få fat på noget
>ordentligt svinekød. Dem vi hidtil har
>fundet, ligger begge i Jylland
>og det er noget upraktisk når ens
>postnummer er 2860 :-/
>
>Vi får vores kyllinger fra Allégården
><
http://www.allegaardenskylling.dk> og
><oksekødet fra Dalsbakkegård
><
http://www.landkoeb.dk/dalsbakkegaard
></>. Her har dyrene et ordentligt
>liv inden de bliver slagtet. Det gider
>jeg godt betale for - specielt
>når kødet smager så godt som det gør.
>
>For begge gælder at de leverer så
>meget som man skal bruge, frosset i
>pakker, der passer til en almindelig husholdning.
>
>> Men ku vi ikke som forbrugere snart
>>ikke stille nogle krav til vores
>> fødevareproducenter om en ordentlig kvalitet !
>> Jeg gør det.
>
>Vi er desværre et mindretal. Sålænge
>folket synes det er evig
>dejligt at man kan få fem kyllinger
>for under hundrede kroner og
>skråt op med hvordan de kyllinger har
>haft det, får vi ikke noget
>ordentligt i kølediskene.
>
>Ebbe
Så længe nedbøren og luften er forurenet, kan jeg ikke se det
logiske i at kalde det økologisk, men og både dyr og grønsager ser
noget mere snavsede ud, men det betaler man jo også ekstra for.
TPB