Hvad med at anrette tynder skiver af Carpaccio (kan evt. købes færdigt) på
store tallerkener, drysse flager af hel parmesan, hele friske
basilikumblade, nogle dråber citron, en smule friskkværnet peber og en god
olivenolie over. Dertil et langtidshævet/koldhævet hvedebrød som har stået
siden aftenen før og bliver bagt mens carpaccio'en rettes an? Sæt
efterfølgende 2-3 rigtig gode oste på bordet (fx. en tør ost + en skimmelost
+ brietype. Det kunne være pecorino eller gryere + danablue eller gorgonzola
+ lagret camanbert eller sødmælksbrie) og spis dem med resten af brødet.
Drik en passende rødvin til.
Eller alternativt en tærte. Lav en klassisk tærtebund og forbag den. Fyld en
pose flødestuvet spinat i (færdig fra frost) og drys tommelfinger store
stykker af gorgonzola, roque fort og mozzerella i. Gratiner med ost og bag i
ovn. Lunes på dagen og serveres med en hjemmelavet, italiensk tunmousse med
capers og en salat af skivede, solmodne tomater lagt skiftevis med tynde
skiver frisk mozzerella, friske basilikumblade og marineret med balsamico
edikke, olivenolie, salt, peber og lidt citron.
Eller køb nogle friske figner fra grønthandleren (ikke alt for modne) og
server dem enkelt anrettet på en tallerken med en skive rigtig god
parmaskinke. Til hovedret en cremet suppe - fx. en smuk, orange
gulerodssuppe på løg, gulerødder, smør og timian - med en skefuld creme
fraiche og en kvist timian i midten af hver skål. Lav den dagen før og
server den en smule koldere end stuetemperatur. Giv et godt, friskbagt brød
til.
God fornøjelse - sig til hvis du skal bruge mere detaljerede opskrifter
Med venlig hilsen
Gainsbourg