|
| Alm. kartoffler bages? Fra : Donna |
Dato : 02-09-05 12:40 |
|
Hej!
Kan man bage alm. kartoffler i ovnen, f.eks. i fad og skåret op i mindre
stykker? Jeg har gjordt det et par gange før, at jeg først har kogt
stykkerne ca. 20 min., så jeg er sikker på at de vil være møre, og derefter
bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt kunne undgå at koge, ville det være
dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
| |
Thomas Peter Bitsch (02-09-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Peter Bitsch |
Dato : 02-09-05 13:17 |
|
Donna <miriamdfr@hotmail.com> skrev:
>Hej!
>Kan man bage alm. kartoffler i ovnen,
>f.eks. i fad og skåret op i mindre
>stykker? Jeg har gjordt det et par
>gange før, at jeg først har kogt
>stykkerne ca. 20 min., så jeg er
>sikker på at de vil være møre, og derefter
>bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt
>kunne undgå at koge, ville det være
>dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
Det går fint, bruger det tit. Laver dem i både og kommer en lille
smule flydende Becel over, evnt. drysset med lidt persille, dild
eller timian.Kan også laves som halve kartofler, og det tager ikke
meget længere end at koge dem.
thomas pb
| |
Inger (02-09-2005)
| Kommentar Fra : Inger |
Dato : 02-09-05 13:31 |
|
Donna wrote:
> Hej!
> Kan man bage alm. kartoffler i ovnen, f.eks. i fad og skåret op i mindre
> stykker? Jeg har gjordt det et par gange før, at jeg først har kogt
> stykkerne ca. 20 min., så jeg er sikker på at de vil være møre, og derefter
> bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt kunne undgå at koge, ville det være
> dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
>
>
Jeg plejer at skære dem i halve eller kvarte (afhængig af størrelsen).
Pensle med (oliven) olie, drysse med groft salt og evt. krydderier. Så i
ovnen. 200-225 grader, i 45-60 minutter. Hvis størrelsen er oppe omkring
bagekartofler skal de have 15-20 minutter ekstra. Stik evt. med en
strikkepind hvis du er i tvivl
Dette kan også gøres med ganske små kartofler. De skrubbes lige for jord
og skidt, pensles, saltes og i ovnen i 45 min.
Bon Appetit!
Inger
| |
JytteJ (03-09-2005)
| Kommentar Fra : JytteJ |
Dato : 03-09-05 18:47 |
|
"Inger" <no@emailToMe.org> skrev i en meddelelse
news:4318465f$0$18650$14726298@news.sunsite.dk...
> Donna wrote:
>> Hej!
>> Kan man bage alm. kartoffler i ovnen, f.eks. i fad og skåret op i mindre
>> stykker? Jeg har gjordt det et par gange før, at jeg først har kogt
>> stykkerne ca. 20 min., så jeg er sikker på at de vil være møre, og
>> derefter bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt kunne undgå at koge, ville
>> det være dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
>
> Jeg plejer at skære dem i halve eller kvarte (afhængig af størrelsen).
> Pensle med (oliven) olie, drysse med groft salt og evt. krydderier. Så i
> ovnen. 200-225 grader, i 45-60 minutter. Hvis størrelsen er oppe omkring
> bagekartofler skal de have 15-20 minutter ekstra. Stik evt. med en
> strikkepind hvis du er i tvivl
>
> Dette kan også gøres med ganske små kartofler. De skrubbes lige for jord
> og skidt, pensles, saltes og i ovnen i 45 min.
Hvis kartoflerne er skåret i halve eller kvarte er 45 min. da rigeligt.
Fidusen ved den metode er at man kan bage kartofler sammen med andet: det er
nemmere og sparer energi.
VH.
JytteJ
>
>
> Bon Appetit!
>
> Inger
| |
Inger (04-09-2005)
| Kommentar Fra : Inger |
Dato : 04-09-05 08:27 |
|
JytteJ wrote:
>
> Hvis kartoflerne er skåret i halve eller kvarte er 45 min. da rigeligt.
> Fidusen ved den metode er at man kan bage kartofler sammen med andet: det er
> nemmere og sparer energi.
>
> VH.
> JytteJ
>
Nu har jeg ikke tænkt så meget over det med energien Men jo længere
man giver kartoflerne i ovnen, jo mere cremede bliver de inden i, og det
synes jeg er lækkert. Almindelige bagekatofler giver jeg f.eks. 2-2½
time. Så bliver skindet helt sprødt og lækkert, og indeni er de næsten
ligeså cremede som kartoffelmos. Og så kan man spare på smørret og
dermed kalorierne
| |
IMB (03-09-2005)
| Kommentar Fra : IMB |
Dato : 03-09-05 20:18 |
|
Inger <no@emailToMe.org> wrote in
news:4318465f$0$18650$14726298@news.sunsite.dk:
> Donna wrote:
>> Hej!
>> Kan man bage alm. kartoffler i ovnen, f.eks. i fad og skåret op i
>> mindre stykker? Jeg har gjordt det et par gange før, at jeg først
>> har kogt stykkerne ca. 20 min., så jeg er sikker på at de vil være
>> møre, og derefter bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt kunne undgå at
>> koge, ville det være dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
>>
>>
>
> Jeg plejer at skære dem i halve eller kvarte (afhængig af størrelsen).
> Pensle med (oliven) olie, drysse med groft salt og evt. krydderier. Så
Jeg plejer at putte de overskårne kartofler i en frostpose og så hælde
lidt olie og krydderier (ikke salt) ned i posen. Derefter lukker jeg
posen og gnider godt rundt i kartoflerne.
Det er det samme som at pensle dem, men det går noget hurtigere. Og
kartoflerne kan tilberedes lidt i forvejen (derfor ikke salt som trækker
væde ud af kartoflerne).
Samme metode kan i øvrigt bruges til marinering af kød.
--
-- Inger Marie
"Just one question. Why?"
"Why not?"
"It's not an answer."
"Oh, yes it is. It's simply not an answer you like or the answer you
expect. There's a difference."
-- Sakai and G'Kar in Babylon 5:"Mind War"
| |
Donna (04-09-2005)
| Kommentar Fra : Donna |
Dato : 04-09-05 12:46 |
|
Det var en masse gode tips! Tak. Donna.
"IMB" <not@your.business.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns96C6D8D6CA9BBIMB@62.243.74.162...
> Inger <no@emailToMe.org> wrote in
> news:4318465f$0$18650$14726298@news.sunsite.dk:
>
>> Donna wrote:
>>> Hej!
>>> Kan man bage alm. kartoffler i ovnen, f.eks. i fad og skåret op i
>>> mindre stykker? Jeg har gjordt det et par gange før, at jeg først
>>> har kogt stykkerne ca. 20 min., så jeg er sikker på at de vil være
>>> møre, og derefter bagt dem i ovnen - men hvis jeg helt kunne undgå at
>>> koge, ville det være dejligt. Hvad siger I? VH. Donna.
>>>
>>>
>>
>> Jeg plejer at skære dem i halve eller kvarte (afhængig af størrelsen).
>> Pensle med (oliven) olie, drysse med groft salt og evt. krydderier. Så
>
> Jeg plejer at putte de overskårne kartofler i en frostpose og så hælde
> lidt olie og krydderier (ikke salt) ned i posen. Derefter lukker jeg
> posen og gnider godt rundt i kartoflerne.
>
> Det er det samme som at pensle dem, men det går noget hurtigere. Og
> kartoflerne kan tilberedes lidt i forvejen (derfor ikke salt som trækker
> væde ud af kartoflerne).
>
> Samme metode kan i øvrigt bruges til marinering af kød.
>
>
>
>
> --
> -- Inger Marie
>
> "Just one question. Why?"
> "Why not?"
> "It's not an answer."
> "Oh, yes it is. It's simply not an answer you like or the answer you
> expect. There's a difference."
>
> -- Sakai and G'Kar in Babylon 5:"Mind War"
| |
|
|