"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:4315fe1d$1$67256$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Morten Wartou wrote:
>> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
>> news:43135f4e$0$67264$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>>> Vi har købt sådan en popcornmaskine, og vil gerne have en sæk
>>> majskorn til den, uden at skulle købe de små gnallingeposer med 75
>>> gram, hvor der også er fedtstof med, som vi alligevel ikke vil bruge.
>>> Hvor køber popcornentusiasterne majskorn i større portioner? Og
>>> hvilken slags olie/fedtstof bruger i?
>>
>> De sidste par gange har jeg købt i USA - en af gangene hér:
>>
http://www.popcornlovers.com/ - de er fine, men det løber lidt (ahem,
>> meget) op med porto og MOMS og det hele. Sidst købte jeg nogle
>> kilogram af en mere almindelig type med fra en tur i USA.
>
> Det ser ellers spændende ud, også med farvede popcorn, men så
> entusiastiske er vi nu nok heller ikke, at vi vil til at rode os ud i told
> og moms osv.
Det er der nu ikke så mange ben i. I bestiller, betaler med VISA-kort, og
modtager en pakke sammen med en opkrævning for MOMS, told og
fortoldningsbegyr. Denne opkrævning kan evt. komme før pakken, og skal så
betales før pakken udleveres. Det afhænger lidt af hvordan den sendes. Men
der er ingen ben i det. Billigt er det dog ikke. :)
> Det er ret
>> svært at opdrive en god majs i Danmark, de fleste er faktisk
>> ualmindeligt ringe. De mindst ringe jeg har kendskab til er
>> Blombergs. Kokosolie gør sig godt til popcorn, det er vistnok også
>> det biograferne bruger. Det er ikke så let at finde, synes jeg, men
>> der er et par grønthandlere på Istedgade som har det på små flasker.
>> Det er helt hvidt når det er i fast form, hvilket det oftest er, jeg
>> vil skyde på at smeltepunktet ligger omkring 30 grader.
> Er det kokosolie du normalt bruger?
Jeg har kun kokosolie på flaske, og skal jeg bruge det, skal jeg lade
flasken være under den varme hane et stykke tid, så når jeg er rigtigt doven
bruger jeg bare rapsolie. :) Andetsteds i tråden kan man dog læse, at palmin
skulle være samme produkt, så det skal jeg have set på.
>> Det er forøvrigt dejligt at se, at man kan få gode
>> hjemmepopcornmaskiner i Danmark nu. Min første måtte jeg købe over
>> nettet fra USA, og de 110 volt blev leveret af en transformator fra
>> Danmarks første supercomputer. :) Da jeg så OBH var begyndt at
>> forhandle en fin maskine i Sverige, ringede jeg og brokkede mig
>> højlydt over at den ikke blev forhandlet i Danmark. De påstod der
>> ikke var et marked for det. Dog kom den heldigvis alligevel til
>> landet nogle måneder efter. Jeg så også forleden at Netto havde en
>> maskine til et par hundrede stående, den så umiddelbart fin ud, samme
>> princip som OBH's (og den jeg købte i USA).
> Det er nok en Melissa, som vi købte netop i Netto til 149. Jeg ville
> ellers også have haft OBHen, men princippet så ud til at være det samme,
> så de ekstra 100 kr. kunne vi sagtens bruge på noget andet.
> Jeg synes den virkede udmærket - jeg slukkede først da der ikke kom flere
> pop, og der var måske lige nogle få af dem, som var blevet en anelse
> brændte, men slet ikke så mange som jeg nogen gange har oplevet i mikroen.
> Eneste problem var, som nævnt i et andet indlæg, at jeg ikke rigtig synes
> de smagte af noget - det var lige som om saltet ikke ville hænge ved, på
> samme måde som ved mikro-corn - og jeg brugte samme mængde olie som
> angivet i brugsanvisningen.
> Kan man putte saltet direkte i olien inden kornene hældes på, og giver det
> et anderledes resultat?
Man skal slukke i tide, det burde være let at undgå brændte korn. Jeg plejer
at ryste hele apparaturet når der er omkring et sekund mellem hvert pop, så
evt. upoppede korn der måtte have forvildet sig opad bliver rystet ned,
derefter venter jeg ganske få sekunder og slukker - og fjerner straks
popcornene.
Du kan evt. prøve med lidt mere olie for at få saltet til at hænge bedre
ved. Jeg ved ikke hvad der står i opskriftshæftet, men jeg bruger 1 spsk.
olie (måske en lille smule mere) til 1 dl majskorn. Saltet bør kommes på
direkte efter popning, ikke noget med at være sløv og vente, man skal
udnytte at de er en smule fugtige. Jeg vender maskinen, tager popcornene og
drysser en god portion salt over med det samme - derefter ryster jeg "låget"
en enkelt gang, og hælder popcornene over i en skål, da jeg ikke synes
"låget" er velegnet til at servere i, da det er meget fugtigt og popcornene
bliver bløde. Jeg bruger en særlig popcornsalt, købt i USA naturligvis :),
som har saltkorn af lidt forskellig størrelse (nogle af dem meget, meget
små, nærmest melagtige) som fordeler sig godt rundt omkring. Saltet kan
købes ved førnævnte forhandler, men man kan sikkert opnå samme effekt med en
morter og noget fint salt.
--
Med venlig hilsen,
Morten Wartou