|
| Pulvermad - HURRA for industrialiseringen ~ Fra : Troels Henriksen |
Dato : 24-08-05 22:03 |
|
Jeg xperimenterer i øjeblikket MED lækker pulvermad og knorr
bernaiseSOVS er altid et hit.
Frankofile gourmeter, der kalder det sauce bernaise, foretrækker
variationen med VARM MAJONÆSE og FRANK estragon.
Et lignende produkt, der tilgodeser DOVNE mennesker, er lækker
kartoffelmos i pulverform.
Et magisk pulver, der ved tilsættelse af kun vand, bliver et kremet
kartoffelmossurrogat.
Menuen i dag bestod af to førnævnte produkter og LÆKKER, SPRØG,
STEGT PØLSE. I dag brugte jeg "en klassiker fra Ålbæk" - Baguette
Salami; klassisk og fyldig salamismag.
Det irriterer mig at skulle have kog i 2 gryder (1 til SOVS og 1 til
MOS - foruden PANDE til PØLSE), så næste gang vil jeg xperimentere
med begge dele i samme potte - altså begge pulvere + væske i gryde i
krog = bernaisemos. Stadig med LÆKKER pølse til.
Vi har meget at takke industrialiseringen for!
Oplæg til debat.
| |
jubija@yahoo.dk (25-08-2005)
| Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk |
Dato : 25-08-05 05:33 |
|
On 24 Aug 2005 14:02:31 -0700, "Troels Henriksen"
<troelshenriksen@mailinator.com> wrote:
>Jeg xperimenterer i øjeblikket MED lækker pulvermad og knorr
>bernaiseSOVS er altid et hit.
>Frankofile gourmeter, der kalder det sauce bernaise, foretrækker
>variationen med VARM MAJONÆSE og FRANK estragon.
>
>Et lignende produkt, der tilgodeser DOVNE mennesker, er lækker
>kartoffelmos i pulverform.
>Et magisk pulver, der ved tilsættelse af kun vand, bliver et kremet
>kartoffelmossurrogat.
>
>Menuen i dag bestod af to førnævnte produkter og LÆKKER, SPRØG,
>STEGT PØLSE. I dag brugte jeg "en klassiker fra Ålbæk" - Baguette
>Salami; klassisk og fyldig salamismag.
>
>Det irriterer mig at skulle have kog i 2 gryder (1 til SOVS og 1 til
>MOS - foruden PANDE til PØLSE), så næste gang vil jeg xperimentere
>med begge dele i samme potte - altså begge pulvere + væske i gryde i
>krog = bernaisemos. Stadig med LÆKKER pølse til.
>
>Vi har meget at takke industrialiseringen for!
>
>
>Oplæg til debat.
Tjah det provokerer da ikke mig, at du godt kan lide pulvermad. Måske
kun, at du kalder det for "eksperimenter" - det er vist en lidt
højtravende betegnelse for noget så banalt og hverdagsagtigt.
| |
JytteJ (25-08-2005)
| Kommentar Fra : JytteJ |
Dato : 25-08-05 09:35 |
|
"Troels Henriksen" <troelshenriksen@mailinator.com> skrev i en meddelelse
news:1124917351.392096.190750@z14g2000cwz.googlegroups.com...
Jeg xperimenterer i øjeblikket MED lækker pulvermad og knorr
bernaiseSOVS er altid et hit.
Frankofile gourmeter, der kalder det sauce bernaise, foretrækker
variationen med VARM MAJONÆSE og FRANK estragon.
Et lignende produkt, der tilgodeser DOVNE mennesker, er lækker
kartoffelmos i pulverform.
Et magisk pulver, der ved tilsættelse af kun vand, bliver et kremet
kartoffelmossurrogat.
Menuen i dag bestod af to førnævnte produkter og LÆKKER, SPRØG,
STEGT PØLSE. I dag brugte jeg "en klassiker fra Ålbæk" - Baguette
Salami; klassisk og fyldig salamismag.
Det irriterer mig at skulle have kog i 2 gryder (1 til SOVS og 1 til
MOS - foruden PANDE til PØLSE), så næste gang vil jeg xperimentere
med begge dele i samme potte - altså begge pulvere + væske i gryde i
krog = bernaisemos. Stadig med LÆKKER pølse til.
Jamen, så velbekomme da.
JytteJ
Vi har meget at takke industrialiseringen for!
Oplæg til debat.
| |
ThomasB (25-08-2005)
| Kommentar Fra : ThomasB |
Dato : 25-08-05 10:13 |
|
> "Troels Henriksen" <troelshenriksen@mailinator.com> skrev i en meddelelse
> Jeg xperimenterer i øjeblikket MED lækker pulvermad og knorr
> bernaiseSOVS er altid et hit.
> Frankofile gourmeter, der kalder det sauce bernaise, foretrækker
> variationen med VARM MAJONÆSE og FRANK estragon.
Når jeg er ude og sejle, så er pulvermad bedst. Både fordi det er nemt at
lave og så også fordi holdbarheden er en del længere end ved råvarer.
Men efter 1 måned på vandet så bliver man godt og grundig træt at pulvermad.
Så er man pulverfetichist, kan det anbefales at variere en del.
> Et lignende produkt, der tilgodeser DOVNE mennesker, er lækker
> kartoffelmos i pulverform.
> Et magisk pulver, der ved tilsættelse af kun vand, bliver et kremet
> kartoffelmossurrogat.
Det er ikke nemmere at lave pulverkartoffelmos, end at lave den rigtige.
Skræl og kog kartoflerne 10-15 minutter, tag vandet fra og lad en smule være
tilbage.
Mos kartoflerne med en gaffel og tilsæt mælk til rette konsistens er nået.
Jeg bruger aldrig smør i kartoffelmos.
Pulverkartoffelmos (babymos) er ens i konsistensen, den hjemmelavede er med
små kartoffelfrakmenter, som giver variationen, så man ikke vænner sig til
at spise den og derved ødelægger den store oplevelse i at der er små
variationer.
McDonalds-mad er altid ens, og det er kedeligt - variation variation
variation. Det tiltaler min snobbede gane.
> Menuen i dag bestod af to førnævnte produkter og LÆKKER, SPRØG,
> STEGT PØLSE. I dag brugte jeg "en klassiker fra Ålbæk" - Baguette
> Salami; klassisk og fyldig salamismag.
Efter min mening skal pølserne være milde inden de steges, ellers bliver
smagen for kraftig.
> Det irriterer mig at skulle have kog i 2 gryder (1 til SOVS og 1 til
> MOS - foruden PANDE til PØLSE), så næste gang vil jeg xperimentere
> med begge dele i samme potte - altså begge pulvere + væske i gryde i
> krog = bernaisemos. Stadig med LÆKKER pølse til.
Jamen, så drop at stege pølserne og skær dem i stedet i terninger.
Når du har moset kartoflerne, så snitter du et løg og blander løg og pølse i
mosen.
Hvis du spiser rødbeder og rugbrød med smør til, minder det lidt om
brændende kærlighed.
> Vi har meget at takke industrialiseringen for!
Ja, kedelig mad.
| |
Peter Jespersen (26-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Jespersen |
Dato : 26-08-05 22:20 |
|
On Thu, 25 Aug 2005 11:12:43 +0200, ThomasB wrote:
<snip>
>Pulverkartoffelmos (babymos) er ens i konsistensen, den hjemmelavede er med
>små kartoffelfrakmenter, som giver variationen, så man ikke vænner sig til
>at spise den og derved ødelægger den store oplevelse i at der er små
>variationer.
Kombiner ... kort sagt lav pulverkartoffelmos (Den gode flageting) og
kog/nuke et par kartoffler - hak dem i stykker med en gaffel og vend dem i
kartoffelmosen - tilsætning af ristet bacon og parmesan er gudsbenået.
Live long and prosper...
_________________________________________________________________
Peter Jespersen, member of Team OS/2 Denmark, Linux User #148303
flywheel@illogical.dk
http://www.illogical.dk
Wait!! Don't pick up that teleph#%&L! *&#^%@# NO CARRIER
| |
|
|