/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Cremefine - smagstest.
Fra : Peter Westh


Dato : 23-08-05 19:45

Man skal som bekendt prøve alt én gang, og for at det ikke skulle hedde sig
at jeg udtaler mig om ting jeg ikke har kendskab til købte jeg i dag en
flaske Cremefine til piskning og lavede gammeldags æblekage med den.

Jeg har spist mange mærkelige ting. Tofu-is; Frugttærter bagt af maltsirup,
olie og sojamel; Carobbarer af johannesbrødmel og palmeolie. Kornkaffe.
Vægtkonsulenternes kager bagt af kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
skummetmælkspulver. Diabetikerkager bagt med grovmel, minarine og sakkarin.
Flødeskumskager med Fromage Frais i stedet for fløde. Jeg kunne blive ved.
Men jeg kan uden at overdrive sige at Cremefine er noget af det værste jeg
har nogensinde har smagt.

Ligheden med flødeskum er ikke-eksisterende, det giver end ikke de svageste
mindelser om de mælkeprodukter, det ellers deler hylde med i supermarkedet.
Farven er hvid som vægmaling, og lugten er neutral med en svag odør af harsk
olie. Når man får det ind i munden minder det først om det såkaldte Guf, man
kan få på sin vaffelis, bortset fra at det ikke er sødt. Men efter kort tid
spreder det sig som et fedtet lag ud over tunge og gane, og fylder munden
med smagen af ... Nivea-creme.

Lad de, der ikke kan smage forskel, spise det med helse - der findes jo også
mennesker der foretrækker stegemargarine frem for smør. Men i mine øjne er
Cremefine en synd mod Guds skaberværk.

Peter





 
 
Padre (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 23-08-05 19:56

> Ligheden med flødeskum er ikke-eksisterende, det giver end ikke de
svageste
> mindelser om de mælkeprodukter, det ellers deler hylde med i
supermarkedet.
> Farven er hvid som vægmaling, og lugten er neutral med en svag odør af
harsk
> olie. Når man får det ind i munden minder det først om det såkaldte Guf,
man
> kan få på sin vaffelis, bortset fra at det ikke er sødt. Men efter kort
tid
> spreder det sig som et fedtet lag ud over tunge og gane, og fylder munden
> med smagen af ... Nivea-creme.


Tak for advarslen. Jeg må indrømme at jeg er fordomsfuld nok til at have
fordømt det uden at have strakt mig så vidt som du.

padre



Christian Hansen (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 23-08-05 20:13

Padre wrote:

>
> Tak for advarslen. Jeg må indrømme at jeg er fordomsfuld nok til at have
> fordømt det uden at have strakt mig så vidt som du.
>

Samme her. Hvis man vil have noget, som smager af fløde... ja så skal
man købe fløde :)

Mvh Christian

Ditte (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Ditte


Dato : 23-08-05 20:18


>
> Ligheden med flødeskum er ikke-eksisterende,
> Peter

Hej

De få gange jeg har smagt det, er jeg hellere forundt.
Jeg får smagen af plantemargarine, hvilket ikke hører til en flødeoplevelse.
Så hellere undvære.

Hilsen Ditte



Inger (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Inger


Dato : 23-08-05 21:21

Peter Westh wrote:
> Man skal som bekendt prøve alt én gang, og for at det ikke skulle hedde sig
> at jeg udtaler mig om ting jeg ikke har kendskab til købte jeg i dag en
> flaske Cremefine til piskning og lavede gammeldags æblekage med den.

Har du også prøvet den til madlavning? F.eks. i en sovs eller lignende?

Inger

Peter Westh (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 23-08-05 21:33

"Inger" <no@emailToMe.org> skrev i en meddelelse
news:430b8553$0$18643$14726298@news.sunsite.dk...
> Har du også prøvet den til madlavning? F.eks. i en sovs eller lignende?

Nej, det har jeg ikke. Hvis jeg skulle finde på det ville jeg nok forsøge
mig med Arlas madlavningsfløde, der i hvert fald ifølge deklaration slet og
ret består af fløde jævnet med hvedemel.

/P



Ukendt (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 23-08-05 21:27


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:430b6e92$0$169$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

>
> Jeg har spist mange mærkelige ting. Tofu-is; Frugttærter bagt af
maltsirup,
> olie og sojamel; Carobbarer af johannesbrødmel og palmeolie. Kornkaffe.
> Vægtkonsulenternes kager bagt af kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
> skummetmælkspulver. Diabetikerkager bagt med grovmel, minarine og
sakkarin.
> Flødeskumskager med Fromage Frais i stedet for fløde. Jeg kunne blive ved.
> Men jeg kan uden at overdrive sige at Cremefine er noget af det værste jeg
> har nogensinde har smagt.
>

Jeg er nærmest enig. Hos mig står klejne-gespensterne med kalorielet
mayonnaise, skummetmælkspulver, sødemiddel og grovmel og Cremefine, af
enhver art, lige.

Det er kun fløde der smager af fløde. Men der er altid dem der ikke kan
smage forskel på fløde og cremefine, ligesom der også er folk der ikke kan
smage forskel på rigtigt smør og plantemargarine.... Det er slemt at sove
ude et fremmed sted og så få serveret plantemargarine til
søndagsrundstykkerne.

Tina





Leo (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Leo


Dato : 24-08-05 14:41

> Det er slemt at sove ude et fremmed sted og så få serveret
> plantemargarine til søndagsrundstykkerne.

Det kan man da kalde en mild underdrivelse.

Min værste oplevelse med plantemargarine er et besøg hos noget familie, der
i den bedste mening serverede os et stykke med røget laks - rigtig god røget
laks. Desværre blev det serveret med et underlag af tandmargarine.
Det kunne nu godt have smagt bedre.
Men pointen er, at de aldrig spiste andet end plantemargarine, fordi de ikke
kunne smage forskel.

I øvrigt har jeg aldrig helt forstået idéen med ikke at bruge den ægte vare.
Det er fint nok at bruge en fromage frais i en ret - men man skal ikke
forsøge at bilde nogen ind, at det er creme fraiche 38. Og man kan sagtens
bruge stnbiderrogn - men man skal ikke bilde nogen ind, at det er støræg.
Derfor foretrækker jeg æggene naturel.
Så kan man lige så godt forsøge at bilde folk ind, at en appelsinvand består
af friskpresset saft og brus.



Gazi (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Gazi


Dato : 23-08-05 21:43

"Peter Westh" skrev d. 23-08-05 19:45 dette indlæg :
> Man skal som bekendt prøve alt én gang, og for at det ikke skulle
hedde sig
> at jeg udtaler mig om ting jeg ikke har kendskab til købte jeg i dag
en
> flaske Cremefine til piskning og lavede gammeldags æblekage med den.
>
> Jeg har spist mange mærkelige ting. Tofu-is; Frugttærter bagt af
maltsirup,
> olie og sojamel; Carobbarer af johannesbrødmel og palmeolie.
Kornkaffe.
> Vægtkonsulenternes kager bagt af kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
> skummetmælkspulver. Diabetikerkager bagt med grovmel, minarine og
sakkarin.
> Flødeskumskager med Fromage Frais i stedet for fløde. Jeg kunne blive
ved.
> Men jeg kan uden at overdrive sige at Cremefine er noget af det værste
jeg
> har nogensinde har smagt.
>
> Ligheden med flødeskum er ikke-eksisterende, det giver end ikke de
svageste
> mindelser om de mælkeprodukter, det ellers deler hylde med i
supermarkedet.
> Farven er hvid som vægmaling, og lugten er neutral med en svag odør af
harsk
> olie. Når man får det ind i munden minder det først om det såkaldte
Guf, man
> kan få på sin vaffelis, bortset fra at det ikke er sødt. Men efter
kort tid
> spreder det sig som et fedtet lag ud over tunge og gane, og fylder
munden
> med smagen af ... Nivea-creme.
>
> Lad de, der ikke kan smage forskel, spise det med helse - der findes
jo også
> mennesker der foretrækker stegemargarine frem for smør. Men i mine
øjne er
> Cremefine en synd mod Guds skaberværk.
>
> Peter
>
>
>
Jeg er helt enig, det er ingen fornøjelse. Så hellere undvære og så
engang imellem skeje ud med den rigtige vare og så nyde det.


Hilsen Gazi


>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Thomas Peter Bitsch (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 24-08-05 17:19

Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>Man skal som bekendt prøve alt én
>gang, og for at det ikke skulle hedde sig
>at jeg udtaler mig om ting jeg ikke
>har kendskab til købte jeg i dag en
>flaske Cremefine til piskning og
>lavede gammeldags æblekage med den.
>
>Jeg har spist mange mærkelige ting.
>Tofu-is; Frugttærter bagt af maltsirup,
>olie og sojamel; Carobbarer af
>johannesbrødmel og palmeolie. Kornkaffe.
>Vægtkonsulenternes kager bagt af
>kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
>skummetmælkspulver. Diabetikerkager
>bagt med grovmel, minarine og sakkarin.
>Flødeskumskager med Fromage Frais i
>stedet for fløde. Jeg kunne blive ved.
>Men jeg kan uden at overdrive sige at
>Cremefine er noget af det værste jeg
>har nogensinde har smagt.
>
>Ligheden med flødeskum er
>ikke-eksisterende, det giver end ikke de svageste
>mindelser om de mælkeprodukter, det
>ellers deler hylde med i
>supermarkedet.
>Farven er hvid som vægmaling, og
>lugten er neutral med en svag odør af harsk
>olie. Når man får det ind i munden
>minder det først om det såkaldte Guf, man
>kan få på sin vaffelis, bortset fra at
>det ikke er sødt. Men efter kort tid
>spreder det sig som et fedtet lag ud
>over tunge og gane, og fylder munden
>med smagen af ... Nivea-creme.
>
>Lad de, der ikke kan smage forskel,
>spise det med helse - der findes jo også
>mennesker der foretrækker
>stegemargarine frem for smør. Men i
>mine øjne er
>Cremefine en synd mod Guds skaberværk.
>
>Peter
Tak for din IKKE forudindtaget mening om Creme Fine piske. Jeg må
indrømme jeg aldrig har spist nivea-creme, hvilket nok er en fejl.
Desværre er fremskridtet, lige som sex, kommet for at blive, vi
kan vel ikke skrue tiden tilbage til sort-hvid tv uden
undertekster.
Mel tilsat fløde, ja den er sikkert god i kaffen. Du nævner også
plantemargarine, og det gør mange andre også, men jeg vil påstå at
hvis man køber en ordentlig kvalitet, så er det svært at smage
forskel, hvis man ikke lige ved det, men nu kalder du vel heller
ikke Kærgården for smør?
Kan jeg friste med Creme fine vanilla, den er ikke hvid, og
vanilla smagen skulle jo nok tage det "værste".
Stegemargarine? er du på det niveau - man bruger vel flydende
margarine af den sunde slags.
Nu er der så lige Becel pro activ som, sammen med sund kost og
motion, nedsætter kolesteroltallet, men det er vel også for
kunstigt?
Orla Zinck (eller hvordan det staves) har ikke levet forgæves, og
det har div. mesterkokke heller ikke, for industrien laver noget
forfærdelig junk. Nej - papvin,discount øl og sodavand det ved man
hvad er, og lad os så lige holde os til de gode gamle produkter,
vi kan jo altid få medicin for div. kredsløbssygdomme og andre
skavanker, men ok, det er sjovt så længe det varer.
Med mange Muh èr

--
thomas


Jens Bruun (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 24-08-05 17:59

"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)" <tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i
en meddelelse news:11249005640.204440439930455@dtext.news.tele.dk

Jeg fatter nada af dit indlæg. Kan du - med få ord - fortælle, hvad dit
budskab er?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 8/23/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Thomas Peter Bitsch (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 24-08-05 18:09

Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:
>"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)"
><tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i
>en meddelelse
>news:11249005640.204440439930455@dt
>ext.news.tele.dk
>
>Jeg fatter nada af dit indlæg. Kan
>du - med få ord - fortælle, hvad dit
>budskab er?
>
>--
>-Jens B.
>http://www.fotolog.dk - My photo
>diary (Last updated 8/23/05)
>http://gallery.bruun.com/index.php?
>cat=10003 - My photo gallery


Ja, læs de øvrige indlæg eller gå videre til en anden kategori.
thomas pb


JytteJ (25-08-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 25-08-05 09:41


"Thomas Peter Bitsch (slet VIB27)" <tpbknorr@VIB27post.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:11249035540.702553262023024@dtext.news.tele.dk...
> Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:
>>"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)"
>><tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i
>>en meddelelse
>>news:11249005640.204440439930455@dt
>>ext.news.tele.dk
>>
>>Jeg fatter nada af dit indlæg. Kan
>>du - med få ord - fortælle, hvad dit
>>budskab er?
>>
>>--
>>-Jens B.
>>http://www.fotolog.dk - My photo
>>diary (Last updated 8/23/05)
>>http://gallery.bruun.com/index.php?
>>cat=10003 - My photo gallery
>
>
> Ja, læs de øvrige indlæg eller gå videre til en anden kategori.
> thomas pb

Eller lær at stave, så du kan læse hvad der står i indlægget, det er da
ikke til at tage fejl af.

JytteJ
>



Peter Westh (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 24-08-05 18:25

"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)" <tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:11249005640.204440439930455@dtext.news.tele.dk...
> Tak for din IKKE forudindtaget mening om Creme Fine piske. Jeg må
> indrømme jeg aldrig har spist nivea-creme, hvilket nok er en fejl.
> Desværre er fremskridtet, lige som sex, kommet for at blive, vi
> kan vel ikke skrue tiden tilbage til sort-hvid tv uden
> undertekster.

Nej, tilsætningsstoffer er helt sikkert en glimrende ting i mange
sammenhænge.

> Mel tilsat fløde, ja den er sikkert god i kaffen.

Nej det er den jo nok ikke, men i en flødesauce giver det vel mening.

> Du nævner også
> plantemargarine, og det gør mange andre også, men jeg vil påstå at
> hvis man køber en ordentlig kvalitet, så er det svært at smage
> forskel, hvis man ikke lige ved det, men nu kalder du vel heller
> ikke Kærgården for smør?

Hvilken kvalitet margarine tænker du på?

Jeg har smagt plantemargarine der smagte - lad os sige tåleligt, og i nogle
sammenhænge kan det da godt glide ned. Som Rolf Lund skriver i Kogebog for
Fattigrøve: Smør koster tre gange så meget som margarine, men smager kun
dobbelt så godt. Men jeg har nu aldrig smagt plantemargarine der kunne
forveksles med smør, selvom det er et udbredt reklamefif at påstå det.

Og nej, jeg ville ikke kalde Kærgården for smør. Og ja, jeg kan godt smage
(og se) forskel.

> Kan jeg friste med Creme fine vanilla, den er ikke hvid, og
> vanilla smagen skulle jo nok tage det "værste".

Nu synes jeg nok at jeg har ofret mig nok for videnskaben, ellers tak

> Stegemargarine? er du på det niveau - man bruger vel flydende
> margarine af den sunde slags.
> Nu er der så lige Becel pro activ som, sammen med sund kost og
> motion, nedsætter kolesteroltallet, men det er vel også for
> kunstigt?

Jeg prøvede at klemme Becel ProActive ind i min kost en overgang, fordi mit
kolesteroltal var for højt, men jeg kunne simpelthen ikke spise store nok
mængder til, at det kunne gøre en forskel. Jeg spiser normalt hverken smør
eller margarine på brødet, og man kan jo ikke bruge Becel til madlavning. Så
jeg kastede mig i stedet over Oliven- og rapsolie, nødder, peanutbutter og
andre gode kilder til monoumættede fedtsyrer, og fik mit kolesteroltal ned
fra syv til godt fire på et par måneder.

> Orla Zinck (eller hvordan det staves) har ikke levet forgæves, og
> det har div. mesterkokke heller ikke, for industrien laver noget
> forfærdelig junk. Nej - papvin,discount øl og sodavand det ved man
> hvad er, og lad os så lige holde os til de gode gamle produkter,
> vi kan jo altid få medicin for div. kredsløbssygdomme og andre
> skavanker, men ok, det er sjovt så længe det varer.

Hvis du tror at Cremefine er sundere end fløde tror jeg du er blevet narret.
Jo, der er måske mindre fedt i Cremefine til piskning end i piskefløde, men
man kan jo ikke ligefrem kalde et produkt med en fedtprocent på 19
fedtfattigt, kan man?

Og modsat Becel har Cremefine ikke nogen specielt favorabel
fedtsyresammensætning, tværtimod. Ifølge
http://www.cremefine.dk/default.asp?pageid=58 er 89% af fedtet i Cremefine
til pisking mættet fedt, mod 66% i piskefløde. Fedtet stammer fra "raps,
palme, kokos og palmekerne olie", bortset fra førstnævnte de klart mest
usunde fedtstoffer vi har.

MVH

Peter



Thomas Peter Bitsch (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 24-08-05 18:35

Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)"
><tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i en
>meddelelse
>news:11249005640.204440439930455@dtext
>.news.tele.dk...
>> Tak for din IKKE forudindtaget
>>mening om Creme Fine piske. Jeg må
>> indrømme jeg aldrig har spist
>>nivea-creme, hvilket nok er en fejl.
>> Desværre er fremskridtet, lige som
>>sex, kommet for at blive, vi
>> kan vel ikke skrue tiden tilbage til
>>sort-hvid tv uden
>> undertekster.
>
>Nej, tilsætningsstoffer er helt
>sikkert en glimrende ting i mange
>sammenhænge.
>
>> Mel tilsat fløde, ja den er sikkert
>>god i kaffen.
>
>Nej det er den jo nok ikke, men i en
>flødesauce giver det vel mening.
>
>> Du nævner også
>> plantemargarine, og det gør mange
>>andre også, men jeg vil påstå at
>> hvis man køber en ordentlig
>>kvalitet, så er det svært at smage
>> forskel, hvis man ikke lige ved det,
>>men nu kalder du vel heller
>> ikke Kærgården for smør?
>
>Hvilken kvalitet margarine tænker du på?
>
>Jeg har smagt plantemargarine der
>smagte - lad os sige tåleligt, og i nogle
>sammenhænge kan det da godt glide ned.
>Som Rolf Lund skriver i Kogebog for
>Fattigrøve: Smør koster tre gange så
>meget som margarine, men smager kun
>dobbelt så godt. Men jeg har nu aldrig
>smagt plantemargarine der kunne
>forveksles med smør, selvom det er et
>udbredt reklamefif at påstå det.
>
>Og nej, jeg ville ikke kalde Kærgården
>for smør. Og ja, jeg kan godt smage
>(og se) forskel.
>
>> Kan jeg friste med Creme fine
>>vanilla, den er ikke hvid, og
>> vanilla smagen skulle jo nok tage
>>det "værste".
>
>Nu synes jeg nok at jeg har ofret mig
>nok for videnskaben, ellers tak
>
>> Stegemargarine? er du på det niveau
>>- man bruger vel flydende
>> margarine af den sunde slags.
>> Nu er der så lige Becel pro activ
>>som, sammen med sund kost og
>> motion, nedsætter kolesteroltallet,
>>men det er vel også for
>> kunstigt?
>
>Jeg prøvede at klemme Becel ProActive
>ind i min kost en overgang, fordi mit
>kolesteroltal var for højt, men jeg
>kunne simpelthen ikke spise store nok
>mængder til, at det kunne gøre en
>forskel. Jeg spiser normalt hverken smør
>eller margarine på brødet, og man kan
>jo ikke bruge Becel til madlavning. Så
>jeg kastede mig i stedet over Oliven-
>og rapsolie, nødder, peanutbutter og
>andre gode kilder til monoumættede
>fedtsyrer, og fik mit kolesteroltal ned
>fra syv til godt fire på et par måneder.
>
>> Orla Zinck (eller hvordan det
>>staves) har ikke levet forgæves, og
>> det har div. mesterkokke heller
>>ikke, for industrien laver noget
>> forfærdelig junk. Nej -
>>papvin,discount øl og sodavand det ved man
>> hvad er, og lad os så lige holde os
>>til de gode gamle produkter,
>> vi kan jo altid få medicin for div.
>>kredsløbssygdomme og andre
>> skavanker, men ok, det er sjovt så
>>længe det varer.
>
>Hvis du tror at Cremefine er sundere
>end fløde tror jeg du er blevet narret.
>Jo, der er måske mindre fedt i
>Cremefine til piskning end i
>piskefløde, men
>man kan jo ikke ligefrem kalde et
>produkt med en fedtprocent på 19
>fedtfattigt, kan man?
>
>Og modsat Becel har Cremefine ikke
>nogen specielt favorabel
>fedtsyresammensætning, tværtimod. Ifølge
>http://www.cremefine.dk/default.asp?pa
>geid=58 er 89% af fedtet i Cremefine
>til pisking mættet fedt, mod 66% i
>piskefløde. Fedtet stammer fra "raps,
>palme, kokos og palmekerne olie",
>bortset fra førstnævnte de klart mest
>usunde fedtstoffer vi har.
>
>MVH
>
>Peter


Tak for en god dialog, men Becel flydende er nu rigtig god til
stegning, og jeg beundrer dig for at få dit kolesteroltal ned på
en anderledes måde, uden at bruge medicin eller andet.
Lad os drikke et godt glas rødvin, og sige: "enhver er salig i sin
tro".
venlig hilsen
thomas


Rene' Hjorth (08-09-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 08-09-05 09:43

[Peter Westh | Wed, 24 Aug 2005 19:25:26 +0200]

>Og modsat Becel har Cremefine ikke nogen specielt favorabel
>fedtsyresammensætning, tværtimod. Ifølge
>http://www.cremefine.dk/default.asp?pageid=58 er 89% af fedtet i Cremefine
>til pisking mættet fedt, mod 66% i piskefløde. Fedtet stammer fra "raps,
>palme, kokos og palmekerne olie", bortset fra førstnævnte de klart mest
>usunde fedtstoffer vi har.

Arv, endnu engang blev jeg narret.

Her gik jeg troede at det var nogle halvdygtige fødevareudviklere der havde
sammensat et flødeerstatningsprodukt med en bedre fedtsyresammensætning til
når markedet engang opstod...

Så i virkeligheden har de lavet noget der (for dem) måske er billigere end
fløde og sælger det til de forbrugere der tror at det er sundere - "smart".

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jørgen Hess (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 24-08-05 19:59


"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)" <tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:11249005640.204440439930455@dtext.news.tele.dk...
> Desværre er fremskridtet, lige som sex, kommet for at blive, vi
> kan vel ikke skrue tiden tilbage til sort-hvid tv uden
> undertekster.
--
> thomas
>
Hvorfor skal det sort-hvide fjernsyn nu blandes ind i det? Ok vi har i
mellemtiden fået farve.
Men teksterne: Jeg har set Perry Mason MED undertekster i 1964. Og så
præsident Kennedys begravelse sendt direkte over satellit i efteråret 1963.
I samme periode var eneste specialprodukt fra mejerierne: Tykmælk.
Og så kunne man købe margarine hvor der endnu ikke skelnedes mellem stege
eller andet.
Man kunne også købe frugtdrikke med brus i form af pulvere der indeholdt
farver og kemikalier der er forbudt i dag, men det smagte da meget godt.
(For en 9-årig
mvh
Jørgen




Max (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 24-08-05 21:03

Hej Jørgen

> Hvorfor skal det sort-hvide fjernsyn nu blandes ind i det? Ok vi har i
> mellemtiden fået farve.

Farver er nu ikke en kvalitet i sig selv.

> Og så kunne man købe margarine hvor der endnu ikke skelnedes mellem stege
> eller andet.

Var det ikke på det tidspunkt at Bellis så småt dukkede op ?

> Man kunne også købe frugtdrikke med brus i form af pulvere der indeholdt
> farver og kemikalier der er forbudt i dag, men det smagte da meget godt.

Kan godt huske det og orangeade ;) Forøvrigt den orangeade som spritterne
drak fortyndet med husholdningssprit ;(

Husker du deb brune kunsthonning ?

Mvh Max



Jørgen Hess (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 24-08-05 22:03


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:430cd1b1$0$173$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Jørgen
>
>> Hvorfor skal det sort-hvide fjernsyn nu blandes ind i det? Ok vi har i
>> mellemtiden fået farve.
>
> Farver er nu ikke en kvalitet i sig selv.
>
>> Og så kunne man købe margarine hvor der endnu ikke skelnedes mellem stege
>> eller andet.
>
> Var det ikke på det tidspunkt at Bellis så småt dukkede op ?

Jo, det blev bl.a. anprist af sundhedsguruen af den tid: Knud Lundberg.

>
>> Man kunne også købe frugtdrikke med brus i form af pulvere der indeholdt
>> farver og kemikalier der er forbudt i dag, men det smagte da meget godt.
>
> Kan godt huske det og orangeade ;) Forøvrigt den orangeade som spritterne
> drak fortyndet med husholdningssprit ;(
>
Nu skal vi bare huske at husholdningsspritten dengang ikke var så farlig som
den vi har nu. Det farlige opstod da der efterhånden havde udviklet sig en
hel subkultur ud i rensningen af sprit med aktiv kul. Modtrækket var
kemikalier som det aktive kul ikke kunne "se", men det gjorde desværre
spritten farlig for sprittere.
Der skete i øvrigt en del ulykker med det rensede sprit: Kun hvis man købte
sprit fra De Danske Spritfabrikker kunne man være sikker på at det var
ethanol. På denatureret sprit havde DDS ikke monopol, derfor fandtes andre
fabrikater af sprit der kunne indeholde træsprit eller propylalkohol.

> Husker du deb brune kunsthonning ?
>
Kan ikke huske om jeg har smagt det, vi spiste og spiser ikke særlig meget
honning. De få gange vi købte har det altid været dansk honning.

Har en bog fra 1945: "Den store Receptsamling" af Civilingeniør Pierre S.
Gauguin.
Det er tilsyneladende den eneste bog af sin art. For nogle få år siden ledte
jeg på biblioteket efter noget nyere, men der blev faktist kun henvist til
netop denne bog.:

Receptnr.: 104 Honningaroma:

100g friske lindeblomster udtrækkes med
500 g alkohol (50%). Der filtreres og tilsættes
5 dråber geraniumolie.

Kunsthonning:

1. Receptnr 105

1500 g sukker
500 cm3 vand
5 g ren myresyre
ca. 10 g natron
Vandet og sukkeret blandes under forsigtig opvarmning og omrøring. Dernæst
tilsættes myresyren. Massen holdes 2-3 timer på ca. 80 grader, hvorefter man
tilsætter natron, indtil luftudviklingen ophører. Farve (sukkerkulør) og
honningaroma tilsættes efter behag.

Der er 5 andre opskrifter bl.a. med kærnemælk.

Bruspulver med frugtsmag
(Efter sammenblandingen tørres ved 25-30 grader)

Appelsin
Receptnr 405

190 g natriumbikarbonat
200 g vinsyre
200 g sukker
40 g appelsinessens opløst i
185 g alkohol (95%)

Aner ikke om alle råvarerne kan købes og ved heller ikke noget om mængden
til en færdig drik.

Der er mange lemonade og bruspulver recepter.

mvh
Jørgen



Ukendt (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 24-08-05 22:30


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:430cd1b1$0$173$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

>
> Husker du deb brune kunsthonning ?
>

Hvornår ca. forsvandt den fra hylderne?

Tina



Max (24-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 24-08-05 22:42

Hej Tina

> > Husker du deb brune kunsthonning ?
>
> Hvornår ca. forsvandt den fra hylderne?

Mon ikke det har været midt i halvfjerdserne ?

Vi havde her i byen noget der hed honningkompagniet, de
havde et logo med en tegnet bjørn der sidder op ad et træ
med en krukke mellem benene. De lavede både brun og
almindelig kunst honning.

Mvh Max



Ukendt (25-08-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 25-08-05 09:03


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:430ce8c5$0$178$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Tina
>
> > > Husker du deb brune kunsthonning ?
> >
> > Hvornår ca. forsvandt den fra hylderne?
>
> Mon ikke det har været midt i halvfjerdserne ?
>
> Vi havde her i byen noget der hed honningkompagniet, de
> havde et logo med en tegnet bjørn der sidder op ad et træ
> med en krukke mellem benene. De lavede både brun og
> almindelig kunst honning.
>

Så er det den brune kunsthonning jeg stadig kan huske smagen af. Jeg har vel
været et par år på det tidspunkt (jo, jeg kan huske det meste fra jeg var 2
år gammel), da en eller anden smute en honningmad til mig med det dér brune
stads. Først som voksen er jeg begyndt at spise honning igen.

Tina



Jørgen Hess (25-08-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 25-08-05 09:05


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:430ce8c5$0$178$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Tina
>
>> > Husker du deb brune kunsthonning ?
>>
>> Hvornår ca. forsvandt den fra hylderne?
>
> Mon ikke det har været midt i halvfjerdserne ?
>
> Vi havde her i byen noget der hed honningkompagniet, de
> havde et logo med en tegnet bjørn der sidder op ad et træ
> med en krukke mellem benene. De lavede både brun og
> almindelig kunst honning.
>
> Mvh Max
>
>
Jeg mener faktisk det blev forbudt!!
Det var noget af det første vi blev konfronteret med som EF-borgere. Sammen
med den krumme agurk og spegepølse. Ordet spegepølse er beskyttet derhen at
pølsen skal indeholde en hvis mængde kød i forhold til fedt og
tilsætningsstoffer og være uden farve, mens ordet salami er mere frit. Mener
"3 stjernet" fik nogle problemer med produktet.
Det samme med honning. Honning er underforstået bihonning, derfor må andre
sukkerprodukter ikke hedde noget med honning.
mvh
Jørgen



Max (25-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 25-08-05 09:58

Hej Jørgen

> Jeg mener faktisk det blev forbudt!!

Mon ikke at det bare ikke måtte kaldes honning mere og dermed
mistede markedsandele.

> med den krumme agurk og spegepølse. Ordet spegepølse er beskyttet derhen
at
> pølsen skal indeholde en hvis mængde kød i forhold til fedt og
> tilsætningsstoffer og være uden farve, mens ordet salami er mere frit.
Mener
> "3 stjernet" fik nogle problemer med produktet.

Det er ordet salami der er beskyttet, derfor mistede Salami Åge navnet hvor
ordet salami ind gik i.

Forøvrigt er den sag med den krumme agurk en af de mest misforståede
sager der har været oppe at vende.

> Det samme med honning. Honning er underforstået bihonning, derfor må andre
> sukkerprodukter ikke hedde noget med honning.

Jeg ved ikke om honning skal være ægte for der er ingen konsekvens i den
lovgivning EF har lavet på området, f.eks. er der ikke krav om at der skal
være
mandler i marzipan, der behøver nok heller ikke være cacao i chokolade og
og rejer i rejesalat.

Mvh Max



JytteJ (25-08-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 25-08-05 09:40


"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)" <tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:11249005640.204440439930455@dtext.news.tele.dk...
> Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>>Man skal som bekendt prøve alt én
>>gang, og for at det ikke skulle hedde sig
>>at jeg udtaler mig om ting jeg ikke
>>har kendskab til købte jeg i dag en
>>flaske Cremefine til piskning og
>>lavede gammeldags æblekage med den.
>>
>>Jeg har spist mange mærkelige ting.
>>Tofu-is; Frugttærter bagt af maltsirup,
>>olie og sojamel; Carobbarer af
>>johannesbrødmel og palmeolie. Kornkaffe.
>>Vægtkonsulenternes kager bagt af
>>kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
>>skummetmælkspulver. Diabetikerkager
>>bagt med grovmel, minarine og sakkarin.
>>Flødeskumskager med Fromage Frais i
>>stedet for fløde. Jeg kunne blive ved.
>>Men jeg kan uden at overdrive sige at
>>Cremefine er noget af det værste jeg
>>har nogensinde har smagt.
>>
>>Ligheden med flødeskum er
>>ikke-eksisterende, det giver end ikke de svageste
>>mindelser om de mælkeprodukter, det
>>ellers deler hylde med i
>>supermarkedet.
>>Farven er hvid som vægmaling, og
>>lugten er neutral med en svag odør af harsk
>>olie. Når man får det ind i munden
>>minder det først om det såkaldte Guf, man
>>kan få på sin vaffelis, bortset fra at
>>det ikke er sødt. Men efter kort tid
>>spreder det sig som et fedtet lag ud
>>over tunge og gane, og fylder munden
>>med smagen af ... Nivea-creme.
>>
>>Lad de, der ikke kan smage forskel,
>>spise det med helse - der findes jo også
>>mennesker der foretrækker
>>stegemargarine frem for smør. Men i
>>mine øjne er
>>Cremefine en synd mod Guds skaberværk.
>>
>>Peter
> Tak for din IKKE forudindtaget mening om Creme Fine piske. Jeg må
> indrømme jeg aldrig har spist nivea-creme, hvilket nok er en fejl.
> Desværre er fremskridtet, lige som sex, kommet for at blive, vi
> kan vel ikke skrue tiden tilbage til sort-hvid tv uden
> undertekster.
> Mel tilsat fløde, ja den er sikkert god i kaffen. Du nævner også
> plantemargarine, og det gør mange andre også, men jeg vil påstå at
> hvis man køber en ordentlig kvalitet, så er det svært at smage
> forskel, hvis man ikke lige ved det, men nu kalder du vel heller
> ikke Kærgården for smør?
> Kan jeg friste med Creme fine vanilla, den er ikke hvid, og
> vanilla smagen skulle jo nok tage det "værste".
> Stegemargarine? er du på det niveau - man bruger vel flydende
> margarine af den sunde slags.

Aldrig i livet, man bruger ordentlige koldpressede olier.

JytteJ
> Nu er der så lige Becel pro activ som, sammen med sund kost og
> motion, nedsætter kolesteroltallet, men det er vel også for
> kunstigt?
> Orla Zinck (eller hvordan det staves) har ikke levet forgæves, og
> det har div. mesterkokke heller ikke, for industrien laver noget
> forfærdelig junk. Nej - papvin,discount øl og sodavand det ved man
> hvad er, og lad os så lige holde os til de gode gamle produkter,
> vi kan jo altid få medicin for div. kredsløbssygdomme og andre
> skavanker, men ok, det er sjovt så længe det varer.
> Med mange Muh èr
>
> --
> thomas
>



Thomas Peter Bitsch (25-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 25-08-05 16:10

JytteJ <missmerkur@esenet.dk> skrev:
>
>"Thomas Peter Bitsch (slet J5NMW)"
><tpbknorr@J5NMWpost.tele.dk> skrev i en
>meddelelse
>news:11249005640.204440439930455@dtex
>t.news.tele.dk...
>> Peter Westh
>><pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>>>Man skal som bekendt prøve alt én
>>>gang, og for at det ikke skulle hedde sig
>>>at jeg udtaler mig om ting jeg ikke
>>>har kendskab til købte jeg i dag en
>>>flaske Cremefine til piskning og
>>>lavede gammeldags æblekage med den.
>>>
>>>Jeg har spist mange mærkelige ting.
>>>Tofu-is; Frugttærter bagt af maltsirup,
>>>olie og sojamel; Carobbarer af
>>>johannesbrødmel og palmeolie. Kornkaffe.
>>>Vægtkonsulenternes kager bagt af
>>>kalorielet mayonnaise, sødemiddel og
>>>skummetmælkspulver. Diabetikerkager
>>>bagt med grovmel, minarine og sakkarin.
>>>Flødeskumskager med Fromage Frais i
>>>stedet for fløde. Jeg kunne blive ved.
>>>Men jeg kan uden at overdrive sige at
>>>Cremefine er noget af det værste jeg
>>>har nogensinde har smagt.
>>>
>>>Ligheden med flødeskum er
>>>ikke-eksisterende, det giver end
>>>ikke de svageste
>>>mindelser om de mælkeprodukter, det
>>>ellers deler hylde med i
>>>supermarkedet.
>>>Farven er hvid som vægmaling, og
>>>lugten er neutral med en svag odør af harsk
>>>olie. Når man får det ind i munden
>>>minder det først om det såkaldte Guf, man
>>>kan få på sin vaffelis, bortset fra at
>>>det ikke er sødt. Men efter kort tid
>>>spreder det sig som et fedtet lag ud
>>>over tunge og gane, og fylder munden
>>>med smagen af ... Nivea-creme.
>>>
>>>Lad de, der ikke kan smage forskel,
>>>spise det med helse - der findes jo også
>>>mennesker der foretrækker
>>>stegemargarine frem for smør. Men i
>>>mine øjne er
>>>Cremefine en synd mod Guds skaberværk.
>>>
>>>Peter
>> Tak for din IKKE forudindtaget
>>mening om Creme Fine piske. Jeg må
>> indrømme jeg aldrig har spist
>>nivea-creme, hvilket nok er en fejl.
>> Desværre er fremskridtet, lige som
>>sex, kommet for at blive, vi
>> kan vel ikke skrue tiden tilbage
>>til sort-hvid tv uden
>> undertekster.
>> Mel tilsat fløde, ja den er sikkert
>>god i kaffen. Du nævner også
>> plantemargarine, og det gør mange
>>andre også, men jeg vil påstå at
>> hvis man køber en ordentlig
>>kvalitet, så er det svært at smage
>> forskel, hvis man ikke lige ved
>>det, men nu kalder du vel heller
>> ikke Kærgården for smør?
>> Kan jeg friste med Creme fine
>>vanilla, den er ikke hvid, og
>> vanilla smagen skulle jo nok tage
>>det "værste".
>> Stegemargarine? er du på det niveau
>>- man bruger vel flydende
>> margarine af den sunde slags.
>
>Aldrig i livet, man bruger ordentlige
>koldpressede olier.
>
>JytteJ
Også til pandekager??
Thomas
>> Nu er der så lige Becel pro activ
>>som, sammen med sund kost og
>> motion, nedsætter kolesteroltallet,
>>men det er vel også for
>> kunstigt?
>> Orla Zinck (eller hvordan det
>>staves) har ikke levet forgæves, og
>> det har div. mesterkokke heller
>>ikke, for industrien laver noget
>> forfærdelig junk. Nej -
>>papvin,discount øl og sodavand det ved man
>> hvad er, og lad os så lige holde os
>>til de gode gamle produkter,
>> vi kan jo altid få medicin for div.
>>kredsløbssygdomme og andre
>> skavanker, men ok, det er sjovt så
>>længe det varer.
>> Med mange Muh èr
>>
>> --
>> thomas
>>

--
thomas pb


Herluf Holdt, 3140 (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 26-08-05 15:44

Peter Westh skrev:
> [...]
> Lad de, der ikke kan smage forskel, spise det med helse - der
> findes jo også mennesker der foretrækker stegemargarine frem
> for smør. Men i mine øjne er Cremefine en synd mod Guds
> skaberværk.

Kan Cremefine evt. bruges til noget fornuftigt i byggebranchen?

Jeg tænkte nærmest på noget med hulrumsisolering eller fugning.
Eller ville det være synd for musene og andre små skabninger?

--
'rluf :·)


Peter Westh (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-08-05 15:59

"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:430f2b08$0$156$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Kan Cremefine evt. bruges til noget fornuftigt i byggebranchen?
>
> Jeg tænkte nærmest på noget med hulrumsisolering eller fugning.
> Eller ville det være synd for musene og andre små skabninger?

Jeg vil tro det er mere egnet til at fylde i brystproteser.

/P



Thomas Peter Bitsch (27-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 27-08-05 16:48

Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev:
>"Herluf Holdt, 3140"
><herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev
>i en meddelelse
>news:430f2b08$0$156$edfadb0f@dtext0
>2.news.tele.dk...
>> Kan Cremefine evt. bruges til
>>noget fornuftigt i byggebranchen?
>>
>> Jeg tænkte nærmest på noget med
>>hulrumsisolering eller fugning.
>> Eller ville det være synd for
>>musene og andre små skabninger?
>
>Jeg vil tro det er mere egnet til
>at fylde i brystproteser.
>
>/P
Lad mig endelig høre om dine erfaringer, for hvis det var dig jeg
så, så bør du have paryk, og trænger til at blive barberet, og få
næsen farvet normal.
thomas pb


Peter Westh (27-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 27-08-05 19:31

"Thomas Peter Bitsch (slet ZJD1X)" <tpbknorr@ZJD1Xpost.tele.dk> skrev i en
meddelelse news:11251579020.780750237542033@dtext.news.tele.dk...

Hvem har dog tisset på din sukkermad, Thomas? Vi har kun det sjov vi selv
laver.

/P



Thomas Peter Bitsch (27-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 27-08-05 08:55

Herluf Holdt, 3140 <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev:
>Peter Westh skrev:
>> [...]
>> Lad de, der ikke kan smage forskel, spise det med helse - der
>> findes jo også mennesker der foretrækker stegemargarine frem
>> for smør. Men i mine øjne er Cremefine en synd mod Guds
>> skaberværk.
>
>Kan Cremefine evt. bruges til noget fornuftigt i byggebranchen?
>
>Jeg tænkte nærmest på noget med hulrumsisolering eller fugning.
>Eller ville det være synd for musene og andre små skabninger?
>
>--
>'rluf :·)
Er du murer? og efterlyser noget billigere til at fortsætte dit
byggesjusk med, eller har du bare hældt 1 liter papvin, til 19.95
ned i "kloaken". Nu skriver du heller ikke hvilken variant, men 3
er måske 2 for meget for dig - og så vil jeg gerne henvise dig til
mudderkastning.
PS. Har du prøvet Arla karry sauce, den binder bedre.
thomas


Rasmus Underbjerg Pi~ (26-08-2005)
Kommentar
Fra : Rasmus Underbjerg Pi~


Dato : 26-08-05 20:09

"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> mælte sligt:

>Jeg kunne blive ved.
>Men jeg kan uden at overdrive sige at Cremefine er noget af det værste jeg
>har nogensinde har smagt.
[...]

Jeg spiste en skål jordbær med letpisket cremefine til den anden dag og
det gjorde sig acceptabelt. Ikke så godt som flødeskum, men absolut ikke
forfærdeligt.

/Rasmus
--
"Tell the mob who sing your song
that they are fools and they are wrong.
They are a curse. They should disperse."

Rene' Hjorth (08-09-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 08-09-05 09:38

[Peter Westh | Tue, 23 Aug 2005 20:44:32 +0200]

>Lad de, der ikke kan smage forskel, spise det med helse - der findes jo også
>mennesker der foretrækker stegemargarine frem for smør. Men i mine øjne er
>Cremefine en synd mod Guds skaberværk.

Tak for advarslen. Jeg må dog indrømme at jeg lige som 'Padre' er er
fordomsfuld/vidende nok til at have fordømt det uden at have strakt mig så
vidt som du :)

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste