"Bjorn" <nospam@thanx.no> skrev i en meddelelse
news:0001HW.BF2E08380041EE79F0305550@news.sunsite.dk...
> On Sun, 21 Aug 2005 09:47:10 +0200, Kent wrote
> (in article <43083181$0$88320$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>):
>
> > Ca. 10 min. efter maskinen er begyndt at bage brødet, falder
> > toppen sammen. Det sker hver gang! Brødet bliver stadigt
> > godt, men rent estetisk ser det absolut ikke godt ud.
> >
> > ......
> >
> > Hvad kan der være galt? Hvad gør jeg forkert?
>
>
> Det høres ut som at brødet hever for raskt.
> Sukker (sukker, malt, sirup e.l.) er til hjelp i hevingen.
> Salt bruges for at bremse hevingen.
>
> Begge dele er nødvendig - i tillegg til at det giver noget smag - sukkeret
> bliver normalt "spist" af gærcellene, slik at det ikke er sødsmag igen.
>
> Brød som falder sammen trenger noget mindre sukker, eller lidt mere salt.
> Endre det ene, og se om det hjelper.
>
> I "håndlavet" bagning, kan tiden justeres noget
> (elting/heving/steging/temperatur) for at få godt resultat.
>
> I mekanisk/automatisk bagning i maskine, er ingredienser det eneste vi kan
> endre/variere.
>
> Min grundopskrift for maskin er:
>
> 9 dl mel (minst 5,5 dl fint hvedemel)
> 3,5 dl væske (vand, mælk, "blanding")
> 1 ts salt
> 1 ss sukker
> 1 ss smør/margarine
> 2 ts tørgær
>
> Jeg er glad for at variere tilsettinger.:
>
> Prøv at skifte ud vand med en boks knuste tomater - det giver en flot
farge
> på brødet, og en flot smag. Godt egnet ttil "suppebrød"-tilbehør.
>
> En hakket rød chili giver en fin spiss på maden!
>
> Prøv at hakke op en bundt persille, og kom det i melblandingen.
>
> Har du tro på at det kan smage godt i dit brød, hiv det med i blandingen!
>
> bjørn
> - maskinbager i 7 år.
>
Det lyder godt - tak for dine råd
.
Din grundopskrift er nok for stor til min maskine. Min maskine
kan tage et brød på max 1.300,00 gram.
Din bagemaskine må være ret stor. Er det en Panasonic?
Kent.