mcloud wrote:
> Hej Inger
>
> Jeg forstod godt dit spørgsmål,hvis du fik opfattelse af at jeg bed lidt af
> dig ,var det bestemt ikke min hensigt.
>
> Balsamico er et eddikeprodukt ( nogle eddiker er lagret lige så længe som
> god vin,dvs. 3-5-8-10-15-20-25-30 -40 og 50 år ) som man bruger i salater
> ,saucer ,desserter osv.
> En god balsamico er eller kan være rimelig dyr,men hvis du lige som jeg kan
> lide gode ingredienser og råvarer og ellers har madlavning og exp. med dette
> at gøre,så er dette produkt et " MUST ".
> Du kan f.eks koge balsamico ned til en sirup´s agtig konsistens og så lave
> balsamico/honning glaserede løg som tilbehør til f.eks Okse-kalvesteg og
> til mange andre ting.
>
> Feks sylter jeg selv mine rødbeder -det er selvfølgelig dyrere end at bruge
> eddike -men rødbeder kogt i balsamico med honning og lidt kanelstang
> ,peberod og timian det er MUMS. eller jule rødkål.
>
> Jeg bruger timianhonning som jeg har købt i Grækenland ,men de fås også hos
> de veletablerede etniske grønthandlere eller en gang imellem i Netto,Fakta
> eller Aldi når der er kampagner med landetemaer.
>
> Det som jeg gør er at experimentere hele tiden ,jeg høster stor begejstring
> og anerkendelse for min julerødkål og mine rødbeder.
>
> Er så heldig at have en svigermor/far der har et lille hus på Rhodos ,så de
> tage en del med hjem og jeg tilbereder så forskellige ting ,som de også har
> glæde af.
>
> Laver selv mine egne oliven helt fra træet til de ligger færdige og kan
> spises som de er eller som marinerede med forskellige krydderier og friske
> citroner fra mit lille citrontræ når dette bær frugter .
> Held og lykke og du er selvfølgelig velkommen til at spørge hvis du evt. vil
> vide mere om mine exp.
>
>
Hej Kim
Tusind tak dine svar. Dine rødbeder lyder lækre, jeg elsker rødbeder!
Måske jeg prøver dem, når jeg har prøvet hvidløgene...
Timian honning har jeg så aldrig hørt om. Men kan akaciehonning mon
bruges? Det spiser jeg på min musli hver morgen istedet for sukker...
Det lyder som om du er rigtig god til at eksperimentere
For at
kunne det skal man kende sine ingredienser ret godt, synes jeg... Jeg
gør det ikke så meget endnu, for jeg synes der er så meget at lære. Jeg
er dog begyndt på det når jeg bager brød, og det får jeg også ros for.
Hilsen Inger