|
| Bage boller med bagepulver? Fra : Angina |
Dato : 17-08-05 16:17 |
|
Hej i gruppen!
Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes lukketid,
og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
| |
Christensen (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Christensen |
Dato : 17-08-05 16:43 |
|
"Angina" <junk1234@mail.dk> wrote in message
news:qxIMe.65100$Fe7.209077@news000.worldonline.dk...
> Hej i gruppen!
>
> Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes lukketid,
> og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
> man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
>
Pas - men det tror jeg ikke bliver specielt godt. Køb hellere en karton med
tørgær - det holder længe og så har du altid gær i skabet.
/f christensen
| |
Angina (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Angina |
Dato : 17-08-05 16:51 |
|
"Christensen" <ikke_nikke@nej.dk> skrev i en meddelelse
news:43035b11$0$23718$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Pas - men det tror jeg ikke bliver specielt godt. Køb hellere en karton
med
> tørgær - det holder længe og så har du altid gær i skabet.
>
> /f christensen
>
>
Tak for svaret, det var da en god løsning :- )
| |
Erling Hansen (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 17-08-05 17:46 |
|
Christensen <ikke_nikke@nej.dk> wrote:
> "Angina" <junk1234@mail.dk> wrote in message
> news:qxIMe.65100$Fe7.209077@news000.worldonline.dk...
> > Hej i gruppen!
> >
> > Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes lukketid,
> > og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
> > man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
> >
>
> Pas - men det tror jeg ikke bliver specielt godt. Køb hellere en karton med
> tørgær - det holder længe og så har du altid gær i skabet.
>
> /f christensen
Jeg er også sådan en impuls-bager, og jeg har formidable erfaringer med
tørgær - malteserkors-udgaven. Det er også smadder nemt at dosere meget
mindre gær, når man vil have langtidshævning - og så er det bare en
elastik omkring posen med gær, så resten gemmes til næste gang.
mvh
erling
| |
Hauge (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 17-08-05 16:54 |
|
Hejsa
Angina wrote:
> Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes
> lukketid, og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik
> jeg den tanke, om man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
Hvad med at indkøbe lidt mere gær, og så lægge det i fryseren? Der virker
ganske fint her, jeg bager også sjældent, så en gang frysegær er ganske smrt
for mig.
Men læg _ikke_ en pakke frossen gær til optøning i køleskabet uden en
undekop eller lign. under, da det bliver lige som vand når det tør op, så
sviner det ganske meget.
Bagepulver kan ikke anbefales.
Mvh Hauge
| |
Angina (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Angina |
Dato : 17-08-05 17:01 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:43035d8d$0$23106$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvad med at indkøbe lidt mere gær, og så lægge det i fryseren? Der virker
> ganske fint her, jeg bager også sjældent, så en gang frysegær er ganske
smrt
> for mig.
> Men læg _ikke_ en pakke frossen gær til optøning i køleskabet uden en
> undekop eller lign. under, da det bliver lige som vand når det tør op, så
> sviner det ganske meget.
OK, det er taget til efterrretning :- )
> Bagepulver kan ikke anbefales.
>
> Mvh Hauge
>
>
| |
Jørgen Hess (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 17-08-05 17:21 |
|
"Angina" <junk1234@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:qxIMe.65100$Fe7.209077@news000.worldonline.dk...
> Hej i gruppen!
>
> Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes lukketid,
> og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
> man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
>
>
Ja - men så hedder de ikke boller men scones og er fra England
Prøv http://www.dk-kogebogen.dk/ og skriv ordet scones i søgefeltet.
Eller "recipe scones" i google
mvh
Jørgen
| |
Thomas Peter Bitsch (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Peter Bitsch |
Dato : 17-08-05 17:54 |
|
Angina <junk1234@mail.dk> skrev:
>Hej i gruppen!
>
>Når bagetrangen kommer over mig, er
>det typisk efter butikkernes lukketid,
>og mit køleskab er sjældent udstyret
>med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
>man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
Hvorfor ikke købe et par pakker Maizena boller, så skal du kun
bruge vand.
--
thomas
| |
Ukendt (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 17-08-05 18:45 |
|
"Angina" <junk1234@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:qxIMe.65100$Fe7.209077@news000.worldonline.dk...
> Hej i gruppen!
>
> Når bagetrangen kommer over mig, er det typisk efter butikkernes lukketid,
> og mit køleskab er sjældent udstyret med gær. Derfor fik jeg den tanke, om
> man kan benytte bagepulver i stedet for gær??
>
>
Det kan man godt, men de får en anden konsistens og smag end med gær.
Prøv disse:
Pariserboller
250 g mel
50 g smør el. margarine
40 g sukker
1 æg
1/2 dl mælk
3 tsk. bagepulver
Alle ingredienser blandes, formes til boller, pensles med æg og drysses med
perlesukker, bages 10 min ved 185 grader (forvarmet ovn)
Spises nybagte med koldt smør. De er ikke egnet til at gemme.
Tina
| |
Angina (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Angina |
Dato : 17-08-05 18:50 |
|
"Tina F." <wunjo(a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:43037790$0$23698$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Det kan man godt, men de får en anden konsistens og smag end med gær.
>
> Prøv disse:
>
> Pariserboller
>
> 250 g mel
> 50 g smør el. margarine
> 40 g sukker
> 1 æg
> 1/2 dl mælk
> 3 tsk. bagepulver
>
> Alle ingredienser blandes, formes til boller, pensles med æg og drysses
med
> perlesukker, bages 10 min ved 185 grader (forvarmet ovn)
>
> Spises nybagte med koldt smør. De er ikke egnet til at gemme.
>
> Tina
>
>
>
Lyder spændende, jeg tror bagetrangen kommer senere... :- )
| |
|
|