/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp til hyggelig middag.
Fra : Dooz


Dato : 15-07-05 12:03

Planen er en hyggelig middag for 2 par, og et barn. I en særlig anledning
også, så det må gerne være lidt ud over det sædvanlige, uden dog at blive så
kreativt at det går galt for mor her i forsøget )
Skal indtages her i vores hjem, gæsterne dukker op i løbet af eftermiddagen
dog. Da huset også er lidt lille, og man derfor ikke kan undgå at opholde
sig i køkkenet, vil jeg gerne forberede så meget som muligt. Altså, undgå at
stå og rode med 15 potter og pander lige inden middagen. Hvad kunne så være
et godt bud på en fiks sommer inspireret 3 retters menu ( har 3 uger til at
planlægge og shoppe ). Gerne med opskrifter / anvisninger på ting I ved
fungerer. Meget gerne så det hele hænger lidt sammen, hvilket nok er hvor
jeg tit strander, altså bare vælger en forret der ser fiks ud, og en
hovedret på samme måde, og det så ikke hænger vildt godt sammen med hinanden
=/
Eva



 
 
IMB (15-07-2005)
Kommentar
Fra : IMB


Dato : 15-07-05 15:04

"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> wrote in
news:db854a$1qeh$1@newsbin.cybercity.dk:

> Planen er en hyggelig middag for 2 par, og et barn.

Hvor gammelt er barnet og i hvor høj grad skal der tages hensyn til det?

--
Inger Marie Brunsgaard
Please remove "nospam_" from my email adress if you reply to my message

Dooz (15-07-2005)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 15-07-05 18:46


>
> Hvor gammelt er barnet og i hvor høj grad skal der tages hensyn til det?

Hun er 7, og semikræsen. Så jeg vil nok vurdere hvor meget jeg gider tage
hensyn til det, kontra bare at lave en gang risengrød til hende )
Eva



Dooz (19-07-2005)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 19-07-05 15:30

Aww, er I alle sammen taget på sommerferie?
Håbede på en masse kreative menuforslag, er selv ramt af ammehjerne og
aldeles ideforladt !
Eva



J.A.F. Pedersen (19-07-2005)
Kommentar
Fra : J.A.F. Pedersen


Dato : 19-07-05 16:46

Dooz skrev:

> Håbede på en masse kreative menuforslag, er selv ramt af > ammehjerne og
> aldeles ideforladt !

Lidt inspiration

http://www.vinforsyning.dk/ostjysk.html

Eller fx lav grill spyd (eller i ovn) med store dybfrosne asiatiske rejer
mixet med hvad som helst af grønsager på spyd med 2 slags krydder krem og
grillet brød fra en fremmedbutik og koldt hvidvin til (New Zeelandsk vin fra
Netto).

Hovedret kan være næsten-kogt havørred (rødfisk e.l), der næsten koges i en
lage med persille, timian, 5 - 6 laurbærblade, 3 - 4 skalotteløg, hele peber
og salt (pænt meget salt, hvis ferskvandsfisk) og hvidvin (Sylvaner eller
anden Alsace vin fra Netto egner sig fint).

Fisken kommes i, når ovenstående (smag det selv til med fx vineddike) er 90
grader varmt, det må ikke koge. Når det har stået i 20 minutter uden at koge
tages det af og serveres, når temp. er passende. Skind og ben tages af
inden, så det er regulære kødstykker dækket på fad med citron, dild,
radiser, osv.

Så kan du lave en hollandaise sovs til fra bunden (eller tune en færdig
lidt), det er lidt besværlig, men smager sammen med fx. aspargeskartofler
fantastisk.

Sluttelig kan du tage isdessert fra en af ovenstående opskrifter i linket.
Der er en med kommen, men den kan laves efter grundopskriften med hvad som
helst. Hjemmelavet is med blandede skovbær fra Brugsen eller Netto med
vanille og sukker, kørt op i blender og fx frosset dagen(e) før i
plastikkræmmehus og serveret med melonstykker og en lys sherry eller portvin
til.

Den glemmer de ikke med det første.

JAF



Emil (19-07-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 19-07-05 18:14

Dooz wrote:

>Håbede på en masse kreative menuforslag, er selv ramt af ammehjerne og
>aldeles ideforladt !

Ammehjerne? Så får du snart brug for
http://www.svendaage.dk/kogebog.pdf
Gem den, for du _får_ brug for den


Forret
<http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D02.nsf/O/F680B6F347B74B52C1256F240035647E>
Hertil isvand med Rose´s Lime eller hyldeblomstdrik.


Måske en lille mellemret, vælg her:
<http://www.omelet.dk/Opskrifter.opskrifter.0.html>


Hovedretten finder du her:
<http://intra.nakskov-gym.dk/biblio/Guide2/side26.htm>
Det er mindre vigtigt, hvad du vælger.
Det er vigtigt, at du bruger gode og friske råvarer.
En færdiglavet, dybfrossen frikadelle smager som en ond drøm.
En hjemmelavet ditto, lavet af den lokale slagters friskthakkede
kød, kan blive en eventylig oplevelse.
En hjemmelavet hakkebøf, med rødvinssovs, salat og hjemmelavede,
perfekte pomfritter kan være en uforglemmelig god oplevelse. Men
køber du pomfritterne i den nærmeste biks, så bliver det fiasko.


Desserten vælger du her:
http://www.odensemarcipan.dk/Default.asp?ID=2
Hertil en 'tør' kaffe, f.eks. en Kenya Estate.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste