|
| madlavnings ordbog? Fra : Koeffe |
Dato : 11-07-05 20:34 |
|
Er der nogen der ved hvor jeg kan finde en madlavnings
ordbog? Jeg støder tit på ord som sautere, blanchere osv.
Disse ord kender folk i min generation ikke *g*
Jeg har fundet en ordbog på
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/tip/tip001.htm
men den synes jeg ikke er beskrivende nok.
--
Koeffe
| |
KG (10-07-2005)
| Kommentar Fra : KG |
Dato : 10-07-05 20:57 |
| | |
Koeffe (11-07-2005)
| Kommentar Fra : Koeffe |
Dato : 11-07-05 21:45 |
|
"KG" dk> skrev i en
| Hej ....Koeffe
|
| Prøv lige denne ...
|
| http://www.aarstiderne.com/samtalerne/kokkentips
Ja den var bedre. Så mangler jeg bare at vide hvordan man
damper?
Jeg har et konkret eksempel med: "Damp porrestavene 8-10
minutter, i 2 dl. vand tilsat 1 spsk. olivenolie og ½ tsk
havsalt." Er det så bare at varme med låg på eller hvordan?
--
Koeffe
| |
KG (10-07-2005)
| Kommentar Fra : KG |
Dato : 10-07-05 22:16 |
|
Hej igen ... Koeffe
Ja du damper under låg eller stanniol ....
Du kan også dampe grøntsager og fisk på en rist
eller i specielle gryder ...
Men normalt når du damper er forskellen den i
forhold til kogning at maden ikke er dækket
af væske og at det er dækket af låg eller andet
Med venlig hilsen
Keld.
Ps: I øvrigt har Bog og Ide udsalg på ganske mange
gode begynder koge bøger m.m. ...
Der er nu ikke noget som en god Kogebog - feks.
Frøken Jensens ... er lige til at gå til ...
| |
Emil (11-07-2005)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 11-07-05 22:29 |
|
"Koeffe" wrote:
>Jeg har et konkret eksempel med: "Damp porrestavene 8-10
>minutter, i 2 dl. vand tilsat 1 spsk. olivenolie og ½ tsk
>havsalt." Er det så bare at varme med låg på eller hvordan?
Der er forskellige forklaringer rundt omkring.
I dit eks. er der tilsat salt og olie, så gælder den forklaring,
at porerstavene dækkes med vand, og simrer (lige under
kogepunktet) i den angivne tid. Olien tjener som låg.
Ellers kan porerstavene pakkes i folie (med salt og olie) og
varmes på forskellig vis (damper i egen saft).
En 3. mulighed at komme lidt vand i bunden af en gryde, og
anbringe porerstavene (med lidt salt og olie) i en dyb tallerken
på bunden af gryden (eller i en sigte) med låg på gryden, så der
ikke kommer vand i tallerknen. Når vandet koger, vil dampene
mørne porerstavene, uden af der trækkes smagsstoffer ud af dem.
Mere generelt:
Når man Googler efter et enkelt ord, kommer der tusinder af
hit´s.
I dit tilfælde kan du begrænse resultaterne ved at tilføje flere
(relevante) ord.
Prøv at Google på ordene: sautere blanchere
Prøv herefter kun at søge på danske sider; så er det mere
overskueligt. Så får du det ønskede.
Google så på: sautere blanchere dampe
God fornøjelse.
m.v.h. Emil
| |
Søren Mors (12-07-2005)
| Kommentar Fra : Søren Mors |
Dato : 12-07-05 19:14 |
|
Koeffe wrote:
> Er der nogen der ved hvor jeg kan finde en madlavnings
> ordbog? Jeg støder tit på ord som sautere, blanchere osv.
> Disse ord kender folk i min generation ikke *g*
>
> Jeg har fundet en ordbog på
> http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/tip/tip001.htm
>
> men den synes jeg ikke er beskrivende nok.
>
>
>
Der er gode forklaringer på mange ting i den klassiske kogebog: "God
mad, let at lave".
Søren Mors
| |
|
|