/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kan jordbærkage fryses
Fra : JS


Dato : 08-07-05 16:42

Jeg blev fristet af de gode jordbærkageopskrifter, men har overvurderet mine
evner mht. mængden der kan indtages
Derfor: kan vidunderet fryses?



 
 
Heidi (08-07-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 08-07-05 17:43

JS wrote:
> Jeg blev fristet af de gode jordbærkageopskrifter, men har
> overvurderet mine evner mht. mængden der kan indtages
> Derfor: kan vidunderet fryses?

Vil du ikke poste opskriften på det du har lavet? Både til min
inspiration, men også for om du feks har puttet creme med flødeskum i -
kunne forestille mig at det måske fik en lidt underlig konsistens ved
optøning.

--
Heidi


JS (08-07-2005)
Kommentar
Fra : JS


Dato : 08-07-05 17:48


"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:42cead1e$0$78281$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> JS wrote:
>> Jeg blev fristet af de gode jordbærkageopskrifter, men har
>> overvurderet mine evner mht. mængden der kan indtages
>> Derfor: kan vidunderet fryses?
>
> Vil du ikke poste opskriften på det du har lavet? Både til min
> inspiration, men også for om du feks har puttet creme med flødeskum i -
> kunne forestille mig at det måske fik en lidt underlig konsistens ved
> optøning.

Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
----------------------
Dej: 100 g smør, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker, ½ æg.
Creme: ½ pose Mondamin kagecreme koldrøres med 2½ dl mælk. 1½ dl piskefløde
piskes og vendes i cremen
Chokolade: 100 g mørn chokolade smeltes (måske over vandbad) sammen med 10 g
smør
Gelé: 200 g ribsgele varmes i en gryde til geléen er tyktflydende
Fyld: 500 jordbær (deles i halve)

Smørret smuldres i melet. De øvringe ingridienser tilsættes. Dejen samles
hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. En tærteform beklædes med dejen.
Bages ca. 15 min. ved 200 grader på midterste ribbe. Afkøles. Tærtebunden
pensles med den smeltede chokolade. Når chokoladen er stivnet fordeles
cremen i tærtebunden. Jordbær fordeles over. Ribsgeléen (varm) hældes over
jordbærrene. Tærten sættes koldt, til geléen er stivnet.




Heidi (08-07-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 08-07-05 17:51

JS wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
>> JS wrote:
>>> Jeg blev fristet af de gode jordbærkageopskrifter, men har
>>> overvurderet mine evner mht. mængden der kan indtages
>>> Derfor: kan vidunderet fryses?
>>
>> Vil du ikke poste opskriften på det du har lavet? Både til min
>> inspiration, men også for om du feks har puttet creme med flødeskum
>> i - kunne forestille mig at det måske fik en lidt underlig
>> konsistens ved optøning.
>
> Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
> ----------------------

Ok, tak.
Jeg har ikke selv prøvet at fryse noget med flødeskum i, men synes jeg
har læst at det får en lidt grynet konsistens når man tør det op. Men
det kan vel aldrig skade at prøve - hvis du alligevel smider den ud
fordi du ikke kan nå at spise den, så er der jo ikke tabt noget ved
forsøget
Ellers så inviter nogle gæster!

--
Heidi


Peter Westh (08-07-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 08-07-05 17:57

"JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42ceae4b$0$21459$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
> Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
> ----------------------
> Dej: 100 g smør, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker, ½ æg.
> Creme: ½ pose Mondamin kagecreme koldrøres med 2½ dl mælk. 1½ dl
> piskefløde
> piskes og vendes i cremen
> Chokolade: 100 g mørn chokolade smeltes (måske over vandbad) sammen med 10
> g
> smør
> Gelé: 200 g ribsgele varmes i en gryde til geléen er tyktflydende
> Fyld: 500 jordbær (deles i halve)

Den kan du ikke fryse!

/P



JS (09-07-2005)
Kommentar
Fra : JS


Dato : 09-07-05 07:47


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:42ceb06a$0$77142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:42ceae4b$0$21459$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
>> Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
>> ----------------------
>> Dej: 100 g smør, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker, ½ æg.
>> Creme: ½ pose Mondamin kagecreme koldrøres med 2½ dl mælk. 1½ dl
>> piskefløde
>> piskes og vendes i cremen
>> Chokolade: 100 g mørn chokolade smeltes (måske over vandbad) sammen med
>> 10 g
>> smør
>> Gelé: 200 g ribsgele varmes i en gryde til geléen er tyktflydende
>> Fyld: 500 jordbær (deles i halve)
>
> Den kan du ikke fryse!

Pga. flødeskummen?



Nette (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 09-07-05 13:26


"JS" skrev
> Pga. flødeskummen?

Jeg ville heller ikke gøre det. - Flødeskum, rå kagecreme, 28 graders
varme... Alene bakterierne ville få mig til at lade være.

Nette



JS (11-07-2005)
Kommentar
Fra : JS


Dato : 11-07-05 09:18


"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42cfc287$0$18641$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "JS" skrev
>> Pga. flødeskummen?
>
> Jeg ville heller ikke gøre det. - Flødeskum, rå kagecreme, 28 graders
> varme... Alene bakterierne ville få mig til at lade være.

28 graders varme? Hvor kommer de ind i billedet i forhold til det der skal
fryses?

Jeg satsede og puttede den i fryseren alligevel. Den smagte aldeles
glimrende bagefter og der var ikke umiddelbart noget, der havde ændret smag
eller udseende.



Jørgen Hess (10-07-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 10-07-05 16:35


"JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:42cf72d4$0$21453$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
>
> "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
> news:42ceb06a$0$77142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> "JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>> news:42ceae4b$0$21459$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
>>> Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
>>> ----------------------
>>> Dej: 100 g smør, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker, ½ æg.
>>> Creme: ½ pose Mondamin kagecreme koldrøres med 2½ dl mælk. 1½ dl
>>> piskefløde
>>> piskes og vendes i cremen
>>> Chokolade: 100 g mørn chokolade smeltes (måske over vandbad) sammen med
>>> 10 g
>>> smør
>>> Gelé: 200 g ribsgele varmes i en gryde til geléen er tyktflydende
>>> Fyld: 500 jordbær (deles i halve)
>>
>> Den kan du ikke fryse!
>
> Pga. flødeskummen?
>
Man kan udmærket fryse flødeskum.
Jordbærrene vil blive bløde og slasket.
Gele (mener jeg at huske) bliver flydende ved optøning efter frysning.
Hvordan kagecremen klarer frysningen aner jeg ikke.
Kagebunden kan udmærket fryses.
Vil chokolade ikke blive gråt ved nedkøling?

mvh
Jørgen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste