"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:42cead1e$0$78281$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> JS wrote:
>> Jeg blev fristet af de gode jordbærkageopskrifter, men har
>> overvurderet mine evner mht. mængden der kan indtages
>> Derfor: kan vidunderet fryses?
>
> Vil du ikke poste opskriften på det du har lavet? Både til min
> inspiration, men også for om du feks har puttet creme med flødeskum i -
> kunne forestille mig at det måske fik en lidt underlig konsistens ved
> optøning.
Det blev denne her (med flødeskum) og den smager fortrinligt:
----------------------
Dej: 100 g smør, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker, ½ æg.
Creme: ½ pose Mondamin kagecreme koldrøres med 2½ dl mælk. 1½ dl piskefløde
piskes og vendes i cremen
Chokolade: 100 g mørn chokolade smeltes (måske over vandbad) sammen med 10 g
smør
Gelé: 200 g ribsgele varmes i en gryde til geléen er tyktflydende
Fyld: 500 jordbær (deles i halve)
Smørret smuldres i melet. De øvringe ingridienser tilsættes. Dejen samles
hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. En tærteform beklædes med dejen.
Bages ca. 15 min. ved 200 grader på midterste ribbe. Afkøles. Tærtebunden
pensles med den smeltede chokolade. Når chokoladen er stivnet fordeles
cremen i tærtebunden. Jordbær fordeles over. Ribsgeléen (varm) hældes over
jordbærrene. Tærten sættes koldt, til geléen er stivnet.