"Morten Munk-Jensen" <munk_jensenTAGVÆK@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:42c9ba98$0$63596$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg har i noget tid været på udkig efter en af de brede og "firkantede"
> knive, som bruges meget i Japan/Kina til at hakke grøntsager og lignende
> med.
>
> Ved I hvor man kan købe sådan en?
Jeg har købt min i en kinesisk specialbutik. Det er en billig sag i rustfrit
stål, der ser omtrent sådan her ud:
http://www.chinesegifts4u.com/acatalog/sslargeknife.jpg (man kan også få dem
i jern, de kan blive meget skarpe, men er umulige at holde). Jeg har
tidligere haft en japansk en i carbonsstål til omkr 6-700, den var smukkere
men ikke bedre som værktøj imho.
> Hvad skal man regne med at give for den, for at få en god kvalitet?
Jeg tror min kostede 120 kroner, den fås i forskellige størrelser.
> Ellers noget man skal være opmærksom på?
Anskaf dig et stort, tungt skærebræt af træ, noget i stil med
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=14&productId=10269
> Slibning, vedligeholdelse, opbevaring?
Jeg giver min en tur på min carborondumsten omkr. hver 14. dag. Ellers
intent særligt, den kommer i opvaskemaskinen og roder ellers rundt i
køkkenskuffen. Men tab den ikke over tærerne!
VH
Peter