"Tomas Christiansen" <toc-01-nospam-removethisword@blikroer.dk> skrev i
en meddelelse news:Xns9685E67DA374Ctomascdenmark@212.242.40.162
> Bortset fra det, så er der vel intet sundhedsfarligt i at lade fisken
> ligge i fryseren i længere tid, men smagen må påregnes at ændrer sig
> mærkbart (fedtet i fisken harskner?) i løbet af "nogle uger".
Det er ihvertfald ikke korrekt, med mindre dine "nogle" uger nærmer sig et
år. Jeg har i mange år fisket laks på Bornholm i påsken, og har altid
hjembragt rimelige mængder af såvel fersk som røget laks, som jeg
efterfølgende har nedfrosset. Den ferske laks kan holde sig max. seks mdr.
før den er harsknet så meget, den ikke kan spises. Den røgede kan fint
spises udover de seks måneder. Jeg har spist røget laks, der har været
frosset ned i knap 12 måneder. Den smagte ikke helt, som da den var nyrøget,
men den kunne sagtens spises. Den virkede dog noget tør i det. Den smagte i
hvert fald ikke harsk.
Det skal lige siges, min røgede laks er vakuum-pakket inden nedfrysning. Det
giver sikkert længere levetid i fryseren.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 6/30/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery