Hej Ole
Sauter 2 spsk hakkede løg, 2 spsk hakket selleri og 2 spsk hakkede
gulerødder bløde i 2 spsk olivenolie og 45 gram smør. Tilsæt 500g hakket
oksekød or rør i ca. 5 minutter til kødet har mistet den røde farve.
Tilsæt 2½ dl. hvidvin og lad saucen koge ved jævn varme til vinen er
fordampet. Hæld 1 1/4 mælk i sammen med lidt muskatnød og lad det koge
igen til væsken er fordampet. Tilsæt 750g friske tomater eller
dåsetomater uden kerner, grofthakkede med væde. Lad saucen simre 3 - 4
timer og rør i den af og til.- Hvis saucen begynder at koge tør og
brænde fast, tilsættes lidt kalve- eller hønsefond eller vand. Smag til
med salt og peber inden den bruges.
Noter: Jeg sauterede også 4 til 5 fed hvidløg skåret i skiver, ligesom
jeg tilsatte oregano til sidst. Der skal bruge fond, da den koger ret
tyk ellers. Der bliver 4 portionsstørrelser - eller 2 mandeportioner.
Ligeledes brugte jeg bare en hel gulerod og et helt løg - jeg målte ikke
af i spsk.
I lasagnen lægger du så kødsovs, bechamelsauce og parmasanost mellem
hvert lag lasagneplader.
Bechamelsaucen bliver i øvrigt ekstra god, hvis man lige bringer mælken
i kog, tager den af blusset, tilsætter peberkorn, lauerbærblade og lidt
løg i skriver og lader det stå at trække i ~10 minutter, hvorefter man
bager op - uden tilsætningsstofferne self :)
Ca 30 minutter i ovn.
Opskriften kommer fra "Den klassiske køkkenskole" og kan varmt anbefales.
Bemærk, at den smager ekstra godt, hvis man også tilsætter et skvæt jolly.
Mvh Christian
Ole Laursen wrote:
> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.
>