|
| Supermarkeds-biksemad Fra : Kasper Heftholm Kris~ |
Dato : 28-05-05 19:34 |
|
Hejsa.
Af og til får jeg en uforudsigelig lyst til biksemad, men har sjældent
kødrester fra dagen før. Så jeg tænkte om nogen kan anbefale en god
færdigbiksemad fra supermarkedet?
Normalt er jeg modstander af færdigmad, men det må da kunne lade sig
gøre for en fabrik at lave en velsmagende blanding af kartofler, løg
og kød uden for meget kemipjat.
Kasper
| |
Basil (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Basil |
Dato : 28-05-05 20:00 |
|
Kasper Heftholm Kristensen wrote:
> Hejsa.
>
> Af og til får jeg en uforudsigelig lyst til biksemad, men har sjældent
> kødrester fra dagen før. Så jeg tænkte om nogen kan anbefale en god
> færdigbiksemad fra supermarkedet?
> Normalt er jeg modstander af færdigmad, men det må da kunne lade sig
> gøre for en fabrik at lave en velsmagende blanding af kartofler, løg
> og kød uden for meget kemipjat.
>
> Kasper
Jeg har levet af Maren Frost, som i sin tid kunne erhverves i Aldi for nul
penge.
Det passede perfekt til min holdning til kollegietidens køkken
Jeg har sidenhen set det Føtex eller Kvickly, og jeg kan stadig godt spise
det med velbehag.
Kai
| |
Ralph (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 28-05-05 20:57 |
|
"Kasper Heftholm Kristensen" <nospam@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:nvdh91d0b33dtui3ogl721c8go5t9mk4in@4ax.com...
> Af og til får jeg en uforudsigelig lyst til biksemad, men har sjældent
> kødrester fra dagen før. Så jeg tænkte om nogen kan anbefale en god
> færdigbiksemad fra supermarkedet?
Ikke et svar - hvad skal du med kødrester? en kotelet, en pølse et par
skiver bacon burde kunne gøre det.
Kartofler og løg på een pande, kødet på en anden, bland lige før servering -
selvfølgeligt rå kartofler.
--
venligst
Ralph
| |
Kasper Heftholm Kris~ (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Kasper Heftholm Kris~ |
Dato : 28-05-05 21:36 |
|
On Sat, 28 May 2005 21:56:44 +0200, "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote:
>"Kasper Heftholm Kristensen" <nospam@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
>news:nvdh91d0b33dtui3ogl721c8go5t9mk4in@4ax.com...
>> Af og til får jeg en uforudsigelig lyst til biksemad, men har sjældent
>> kødrester fra dagen før. Så jeg tænkte om nogen kan anbefale en god
>> færdigbiksemad fra supermarkedet?
>
>Ikke et svar - hvad skal du med kødrester? en kotelet, en pølse et par
>skiver bacon burde kunne gøre det.
>Kartofler og løg på een pande, kødet på en anden, bland lige før servering -
>selvfølgeligt rå kartofler.
Jeg forbinder bare biksemad med kødrester og faktisk også daggamle
kartofler. Oksesteg fra dagen før eller sådan noget. Jeg har prøvet
det med noget pølse, bacon, fersk kød eller den slags, men jeg synes
sku ikke det er det samme.
Kasper
| |
Ralph (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 28-05-05 22:36 |
|
"Kasper Heftholm Kristensen" <nospam@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:halh91lrasn095miphfgb80fe7a0bncqac@4ax.com...
> Jeg forbinder bare biksemad med kødrester og faktisk også daggamle
> kartofler. Oksesteg fra dagen før eller sådan noget. Jeg har prøvet
> det med noget pølse, bacon, fersk kød eller den slags, men jeg synes
> sku ikke det er det samme.
Fuldstændig enig - det ER ikke det samme - derfor laver jeg ALTID biksemad
af rå råstoffer.
--
venligst
Ralph
| |
Max (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 28-05-05 23:53 |
|
Hej Kasper
> Jeg forbinder bare biksemad med kødrester og faktisk også daggamle
Jeg forbinder bl.a. pålægsrester med biksemad, og disse rester af
pålæg, bl.a. enderne kan faktisk købes i supermarkeder.
Mvh Max
(som forøvrigt har en svaghed for biksemaden hos Monarch)
| |
Grunt (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Grunt |
Dato : 28-05-05 21:09 |
|
On Sat, 28 May 2005 20:33:40 +0200, Kasper Heftholm Kristensen
<nospam@nospam.invalid> wrote:
in dk.kultur.mad+drikke
>Hejsa.
>
>Af og til får jeg en uforudsigelig lyst til biksemad, men har sjældent
>kødrester fra dagen før. Så jeg tænkte om nogen kan anbefale en god
>færdigbiksemad fra supermarkedet?
> Normalt er jeg modstander af færdigmad, men det må da kunne lade sig
>gøre for en fabrik at lave en velsmagende blanding af kartofler, løg
>og kød uden for meget kemipjat.
>
>Kasper
Hvis der er en slagter, en ægte, så laver de måske færdig biksemad daglig.
Jeg kan ikke lide posebiksemad, hvor det lille smule kød der er i, er fra
oksekød.
| |
Emil (28-05-2005)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 28-05-05 23:49 |
|
Kasper Heftholm Kristensen wrote:
> Normalt er jeg modstander af færdigmad, men det må da kunne lade sig
>gøre for en fabrik at lave en velsmagende blanding af kartofler, løg
>og kød uden for meget kemipjat.
Hej Kasper og alle andre.
Biksemad er mange ting. Og iflg. smagsløgene kan det vanskeligt
lade sig gøre at lave det som færdigret, idet smagsoplevelsen er
kontrasterne mellem ingredienserne.
Du skal unde dig selv, at tilberede en gang biksemad, som den (de
nu voksne) prinser nød i det sønderjydske:
Der skal bruges fire pander.
På den 1. steges halvkogte kartoffelstykker i smør.
På den 2. steges løgstykker i vand og lidt olie.
På den 3. steges kødet med lidt bacon.
På den 4. spejles æg.
Ved serveringen blandes løg og kød i pande 1, portioneres og
pyntes med spejlæggene og fintklippet purløg.
Har du smagt denne servering, vil du fremover betragte færdigmad
som hundeæde.
m.v.h. Emil
| |
|
|