On Wed, 25 May 2005 19:18:55 +0200, jubija@yahoo.dk wrote:
>Emil wrote:
>>Jeg er stødt på begrebet "lyngelé".
>>Hvad er det?
>Mon ikke det er noget i stil med Jello - altså et gelepulver med
>sukker og frugtsmag (og evt. farve), der blandes op med vand,
>hvorefter det så stivner hurtigt i køleskab.
Det tror jeg ikke. Lyngelé stivner hurtigt (3-6 min.) efter
tilsætning af (frugt-) syre.
Jello stivner som en normal gelé (husblads og Agar agar(=dai choy
goh, Japanese isinglass, eller kanten)) ved afkøling.
Jeg googlede på jello & agar, og fandt nogle gode opskrifter:
http://www.mouridtsen.dk/okayMAD.pdf men de er uden for emnet.
På <
http://www.toersleff.dk/4_husmoder/sylte_raad_4.htm>
fandt jeg ud af, at Der skal 3 ingredienser til at fremstille
naturlig gelé af frugtsaft: Pektin, sukker og syre (GUL MELATIN).
Her kunne jeg så læse, at pektin kun virker i et syrligt miljø.
Ud fra ovenstående, vil jeg udlede, at LYN-gelé hovedsageligt er
lavet af pektin (Amideret pektin E 440 b).
Gul Melatin indeholder de fornødne syrer, så det kan ikke bruges
i denne sammenhæng.
Er jeg helt ude i skoven med min udledning?
Du skal have 1000 tak, fordi du ledte mig på sporet.
Hvor køber man pektin? Matas? Apoteket? eller?
m.v.h. Emil