Kurt Hansen wrote:
> Den Thu, 26 May 2005 09:03:12 +0200, skrev Mick Tagmos:
>
>
>>>Olivenolie
>>>1 hvidløg pillet i fed
>>>1 almindeligt løg skåret groft
>>>Mængder tages på slump
>>>
>>>Stavblender.....
>>>
>>>Whiiiiiii.......
>
>
>>Hvor længe kan sådan en olie holde sig???
>
>
> Puha, det ved jeg faktisk ikke. Vi laver en portion der rækker til
> nogle dage, men har aldrig forsøgt at opbevare den i længere tid. i
> det mindste bør de så være i køleskab.
>
> Den tager bestemt ingen skade af at trække et døgn
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
hej
hvis du bruger hvidløgene uden at blanchere dem eller konservere dem på
anden vis først er holdbarheden ikke så lang. jeg ville sige max en
uge...men lugt dig frem. når olien lugter harsk skal du ikke bruge den.
hvis du blanhere dem i kogende vand, skal du sørge for at lade
hvidløgene tørre, så der ikke kommer vand ned i olien. jeg kan ikke sige
hvor længe at du skal blanchere dem, og at det selvfølgelig også tager
noget af smagen fra hvidløgene...jeg mener at det er vandindholdet i
hvidløget og i andre ting som gør at holdbarheden ikke er så lang.
derfor ville jeg bruge tørret hvidløgsflager. på den måde kan olien
holde sig længe.
god fornøjelse, marix