|
| Mexicansk buffet Fra : HPP |
Dato : 17-05-05 12:35 |
|
Hej.
Vi står og skal holde barnedåb her i August. Vores plan er at lave en
mexicansk buffet.
Er der nogle med ideer til, hvad denne buffet kan indeholde?
Vi bliver 32 mennesker og skal selv stå for maden, hvilket gør at det skal
være overskueligt.
Vores egne ideer er tacos, tortillias og ckicken hot wings. Men vi synes
ligesom der mangler noget.
Gode opskrifter på guacamole og salsa m.m er meget velkomne
| |
Max (17-05-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-05-05 12:45 |
| | |
Camilla Bjørn Dalmos~ (17-05-2005)
| Kommentar Fra : Camilla Bjørn Dalmos~ |
Dato : 17-05-05 12:46 |
|
Majskolber er også godt og mexikansk.
Guacomole kan du lave af avocado, hvidløg, blendet løg, salt, peber og
citron.
Salsa syntes jeg faktisk er bedst det man køber. Man kan næsten ikke så den
ægte smag frem selv syntes jeg.
Så kan du lave nachos med chips, ost og cheddar. Server cremefraiche og det
andet dip til også.
Fyldte peberfrugter med lidt hot stuff i
Go´ barnedåb.
CBD
"HPP" <Nixen@bixen.dk> skrev i en meddelelse
news:4289d6dd$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej.
>
> Vi står og skal holde barnedåb her i August. Vores plan er at lave en
> mexicansk buffet.
> Er der nogle med ideer til, hvad denne buffet kan indeholde?
> Vi bliver 32 mennesker og skal selv stå for maden, hvilket gør at det skal
> være overskueligt.
>
> Vores egne ideer er tacos, tortillias og ckicken hot wings. Men vi synes
> ligesom der mangler noget.
>
> Gode opskrifter på guacamole og salsa m.m er meget velkomne
>
>
>
| |
Bjarne K (19-05-2005)
| Kommentar Fra : Bjarne K |
Dato : 19-05-05 11:34 |
|
"Camilla Bjørn Dalmose" <camFJERN@musling.dk> wrote in message
news:4289d971$0$78279$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Majskolber er også godt og mexikansk.
>
> Guacomole kan du lave af avocado, hvidløg, blendet løg, salt, peber og
> citron.
>
> Salsa syntes jeg faktisk er bedst det man køber. Man kan næsten ikke
så den
> ægte smag frem selv syntes jeg.
Pebre: (chilensk salsa)
4 hakkede modne tomater
1-? snittede chilier uden kerner (måske kun 1 chili hvis der kommer
ældre folk)
½-1 hakket rå løg (den oprindelige opskrift siger 2 løg, men det synes
jeg er for meget)
en sjat lime/citron efter smag
en sjat olie
et bundt persille, eller ½-1 bundt koriander
(det er ikke alle der kan lide meget koriander incl. mig selv)
lidt salt efter smag
1 fed hakket hvidløg (kan undlades)
lad det trække en halv time.
Så vil jeg godt se en købe salsa der smager bedre. Måske er det bare
mig der ikke har fundet den
rigtige, men de købe salsa'er jeg har prøvet smager alle kunstigt af
konserverings middel eller ketchup.
Med venlig hilsen
Bjarne K.
| |
Ukendt (18-05-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 18-05-05 14:35 |
|
"HPP" <Nixen@bixen.dk> skrev i en meddelelse
news:4289d6dd$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej.
>
> Vi står og skal holde barnedåb her i August. Vores plan er at lave en
> mexicansk buffet.
> Er der nogle med ideer til, hvad denne buffet kan indeholde?
> Vi bliver 32 mennesker og skal selv stå for maden, hvilket gør at det skal
> være overskueligt.
>
> Vores egne ideer er tacos, tortillias og ckicken hot wings. Men vi synes
> ligesom der mangler noget.
>
> Gode opskrifter på guacamole og salsa m.m er meget velkomne
>
>
>
Huevos rancheros er en sjov ret der er meget brugt især som morgenmad på
landet i det sydlige mexico.
Et æg slået ud på en tortilla på en varm pande og varmet igennem (lidt
spejlæg-agtigt) serveres med frijoles(bønner) og tomatsovs.
:jonas
| |
Henrik J. Nielsen (18-05-2005)
| Kommentar Fra : Henrik J. Nielsen |
Dato : 18-05-05 22:30 |
|
Hej,
Jeg har netop været til en 40 års fødselsdag, hvor der også var mexicansk
buffet (fra www.karinfalckskoekken.dk).
Vi fik:
a.. Nachos i alle afskygninger med masser af dressing (mild, hot, m/u
hvidløg, tomat, chili, jalapenos)
b.. Guacamole
c.. Gratinerede tortillas med oksekød
d.. Gratinerede tortillas med kylling
e.. Chili con Carne med kold creme fraiche og rødløg
f.. Tomatsalat m/feta, oliven & rucolasalat
g.. Marineret bønnesalat
h.. Safran ris
i.. Frugtfad
Selvom der måske ikke er så meget forskelligt, så var det rigeligt.
Dette er blot et eksempel på en menu
Mvh
Henrik J. Nielsen
"HPP" <Nixen@bixen.dk> skrev i en meddelelse
news:4289d6dd$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej.
>
> Vi står og skal holde barnedåb her i August. Vores plan er at lave en
> mexicansk buffet.
> Er der nogle med ideer til, hvad denne buffet kan indeholde?
> Vi bliver 32 mennesker og skal selv stå for maden, hvilket gør at det skal
> være overskueligt.
>
> Vores egne ideer er tacos, tortillias og ckicken hot wings. Men vi synes
> ligesom der mangler noget.
>
> Gode opskrifter på guacamole og salsa m.m er meget velkomne
>
>
>
| |
Heidi (24-05-2005)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 24-05-05 19:12 |
|
HPP wrote:
> Hej.
>
> Vi står og skal holde barnedåb her i August. Vores plan er at lave en
> mexicansk buffet.
> Er der nogle med ideer til, hvad denne buffet kan indeholde?
Her er hvad vi fik til vores bryllup, fra en slagter:
Tortilla-chips med avocadodip (vi købte desuden ekstra chips og
færdiglavet salsa, samt creme fraiche)
Halve kyllingelår, chilli con Carne, Enchillados (pandekager m.
kalkunfyld), Tacoskaller med fyld (det var, såvidt jeg husker, oksekød
og noget blandet salat), Ris med urter, hertil peberfrugtrelich og
argurkesalsa.
Desuden lavede jeg dagen i forvejen en ordentlig spand bønnemos, vist
nok nogenlunde efter følgende opskrift, som jeg fik i gruppen dengang:
300g hvide bønner
1.25 dl god olivenolie
1 dåse flåede tomater
8 friske salvieblade (eller 1 spsk tørret)
2 fed hvidløg (eller mere efter behov)
salt
friskkværnet peber
Bønnerne sættes i blød dagen før, koges etc. efter anvisning.
Varm olivenolien og hæld tomaterne i.
Lad det koge sammen til en sauce ca. 10 min.
Tilsæt salvie og hvidløg og smag til med salt og peber.
Kog saucen mere ind intild det meste er væden er væk, og sovsen tyk, ca.
10 min.
Bland bønnerne i saucen.
Det kan serveres varmt, men også lunt eller koldt. Man kan dryppe lidt
olivenolie på til servering. Ovenstående er snarere italiensk end
mexicansk. Jeg vil tro at du ved at tilsætte 1-3 tsk. stødt spidskommen
eller måske en spiseskefuld hele spidskommenfrø, kan få en ret der
passer endnu bedre til det du skal lave.
Citat David Rasmussen.
God fornøjelse, og til lykke med bebsen.
--
Heidi
| |
|
|