|
| Oliventapenade Fra : JS |
Dato : 12-05-05 11:23 |
|
Er der en der ligger inde med en god opskrift på oliventapenade. Jeg regner
med at servere det som forret/snack blot med brød til så folk selv kan putte
det på. Eller findes der smartere måder at servere det på?
På forhånd tak for hjælpen.
JS
| |
mcloud (12-05-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 12-05-05 12:29 |
|
Hej JS
Her er min tapanade ,håber du kan lide den :
500 gram faste sorte oliven
ca 25 gram saltede kapers ( udblødt i vand i 10 minutter og afdryppet )
eller almindelige kapers.
4 ansjosfileter
evt 1 lille fed hvidløg
½-1 tsk friskkværnet peber
1 lille hakket chili ( kan udelades ) brug mindre friskkværnet peber hvis
den bruges
Lidt frisk eller tørret oregano
1 1/4 dl. god olivenolie
Udsten alle oliverne,husk at få alle stenresterne med,kom alle
ingredienserne i en blender på nær olien.
Kør blenderen medens olien tilsættes lidt af gangen til pateen er blød og
smørbar.
Stilles køligt.
mvh mcloud
| |
JS (12-05-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 12-05-05 20:32 |
|
"mcloud" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
news:42833e07$0$79455$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej JS
> Her er min tapanade ,håber du kan lide den :
>
> 500 gram faste sorte oliven
> ca 25 gram saltede kapers ( udblødt i vand i 10 minutter og afdryppet )
> eller almindelige kapers.
> 4 ansjosfileter
> evt 1 lille fed hvidløg
> ½-1 tsk friskkværnet peber
> 1 lille hakket chili ( kan udelades ) brug mindre friskkværnet peber hvis
> den bruges
> Lidt frisk eller tørret oregano
> 1 1/4 dl. god olivenolie
>
>
> Udsten alle oliverne,husk at få alle stenresterne med,kom alle
> ingredienserne i en blender på nær olien.
>
> Kør blenderen medens olien tilsættes lidt af gangen til pateen er blød og
> smørbar.
>
> Stilles køligt.
Den prøver jeg.
Tak for hjælpen.
| |
JS (12-05-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 12-05-05 20:37 |
|
"mcloud" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
news:42833e07$0$79455$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej JS
> Her er min tapanade ,håber du kan lide den :
>
> 500 gram faste sorte oliven
Er det i øvrigt ikke en meget stor portion?
Vi er 7 knægte som skal hyggespise det på lidt brød inden oksen kommer på
bordet. Det er måske ikke helt ved siden af?!
| |
mcloud (12-05-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 12-05-05 21:07 |
|
Hej JS
Det kan køles og bruges som snack i flere dage ,hvis du har lidt godt
brød,
lidt bladselleri ,evt lidt nann brød eller det tyrkiske flade brød , de
har
hos de tyrkiske grønthandlere . Portionen ryger hurtigt ,ellers halver
og
se hvor meget du syntes der er og så lav resten , hvis du ikke mener der
er
nok
mvh mcloud
| |
JS (14-05-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 14-05-05 00:53 |
|
"mcloud" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
news:42833e07$0$79455$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej JS
> Her er min tapanade ,håber du kan lide den :
Det kunne både jeg og gæsterne. Den var/er rigtig god!
| |
Ukendt (14-05-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 14-05-05 16:11 |
|
Hej!
[klip]
> Det kunne både jeg og gæsterne. Den var/er rigtig god!
Af ren og skær nysgerrighed: Hvilke oliven brugte du?
Jeg plejer at bruge Kalamata-oliven, men der er ærlig talt lige lovlig megen
baksen rundt med at udstene dem, så jeg har gået og ledt efter et værdigt
alternativ...
--
Kristian
www.hammerhaj.dk
| |
JS (14-05-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 14-05-05 16:36 |
|
"Kristian" <na> skrev i en meddelelse
news:428612d4$0$67257$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej!
>
> [klip]
>> Det kunne både jeg og gæsterne. Den var/er rigtig god!
>
> Af ren og skær nysgerrighed: Hvilke oliven brugte du?
>
> Jeg plejer at bruge Kalamata-oliven, men der er ærlig talt lige lovlig
> megen
> baksen rundt med at udstene dem, så jeg har gået og ledt efter et værdigt
> alternativ...
Det skulle gå lidt stærkt så jeg brugte faktisk bare et glas fra Bilka uden
sten. LAR tror jeg de hedder. Men det er nok bedre med Kalamata.
| |
|
|