On Fri, 13 May 2005 Inger Pedersen wrote:
>"Emil" skrev:
>> Ovenstående er naturligvis ment som en spøg. Alligevel vil jeg
>> mene, at der ikke er noget spiseligt på/i kyllingevinger.
>Nej, NU må du sørme holde!
>Vingerne er da noget af det med mest smag i, både ved ænder og kyllinger.
Jeg fornemmer, at vi taler om forskellige ting.
Mine serveringer har været med "kød" fra 'burhøns'
(lørdagskyllinger). Her er vingerne affald, som kan bruges til at
koge en fond på.
Dine serveringer har været fra fritgående dyr, som har opnået en
naturlig muskelmasse. Der er himmelvid forskel på disse
produkter. Det genkendes på kødets farve.
>"Overarmene" er jo med, og her er næsten lige så meget kød som på et lår.
Nu var talen jo kun om vingerne. Hvis "overarme", brystben, ryg
o.s.v. medfølger, er det noget helt andet vi snakker om.
>De koster ikke særlig meget - så vidt jeg husker, er Brugsens frosne vinger
>lidt billigere end lårene, og prisen er absolut overkommelig.
Udregnet pr. kg. spiseligt kød, er det stadigt dyrt.
Et bedre køb er kyllingebrystfileer, som p.t. er på tilbud flere
steder (frost). Men det er stadigt noget sprøjt, selv om smagen
langt overgår bundskraberen "Lørdagskylling", som kun er skind,
ben og tilsætningsstoffer.
>> Jeg tager måske fejl; men tænk over det.
>
>DET gør du
Jeg tænker faktisk over mine indkøb. Nogle gange må prisen for et
måltid være den afgørende parameter. Andre gange står sundheden
højest, og oftest er nydelse den højest prioriterede parameter.
Veltilberedt fersk fjerkræ er lækkert. Vinger fra
"lørdagskyllinger" er ikke mad, men affald til at koge en fond
på. Forskelligheder herimellem må man selv forholde sig til.
m.v.h. Emil