/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
bål mad
Fra : Sofie


Dato : 30-05-01 16:28


Hejsa !!

om dette er det rette forum, at spørge om det er jeg ikke sikker på., men
det kunne være nogen der lå inde
- med gode og anderledes opskrifter på "mad over bål" eller er stødt ind i
noget på nettet

hilsner Fie






 
 
Peter Makholm (30-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 30-05-01 18:14

"Sofie" <fie@mash4077.dk> writes:

> om dette er det rette forum, at spørge om det er jeg ikke sikker på., men
> det kunne være nogen der lå inde
> - med gode og anderledes opskrifter på "mad over bål" eller er stødt ind i
> noget på nettet

Der er ikke det, der ikke kan laves over bål. Så tag bare Frøkken
Jensen med ud og gå igang, men nogen gange kræver det selvfølgelig en
smule kreativitet.

Alternativt har jeg set enkelte små kogebøger decideret til
bålmad. Prøv at gå ind på bibliotek.dk og søg efter et af emneordene
friluftliv, friluftsaktiviteter eller spejderbøger sammen med en
fritekstsøgning efter mad.


Ofte laver man en eller anden form for standard gryderet. Hak nogle
løg, svits dem. Put noget kød i. Tilsæt noget væde (evt med
tomatsmag). Tilsæt fyld (peberfrugt, ærter, nødder, rosiner, æbler eller
hvad man nu kan lide). Server med ris eller pasta.

Overvej selvfølgelig at ikke alt fyld skal have lige lang tid.


Fisk: Tag en renset fisk. Fyld den med champignon, porre, forårsløg og
ligende. Hæld en passende mængde hvidvin over. Pak den godt ind i
staniol/sølvpapir/alufolie, mindst 5 lag over det hele på kryds og
tværs. Læg den direkte ind i bålet, vend den når den er halvt
færdig. Serveres med hvidvin og flutes varmet over bålet.


Grubeteg: Grav et hul 75 cm dybt. Varm et cirka dobbelt stort volume
sten om som du har kød (meget varmt, skal ligge i bålet en halv til en
hel time). Pak kødet ind i staniol. Læg stenene i hullet og kødet
ovenpå tilsidst fyldes op med jord (mindst 40 cm). Steges 2 timer og
serveres med bagte kartofler, bernaisesovs og en god rødvin. (Hvis det
er frostvejr og man ikke lige har nogen stue at lade rødevinen
tempererer i, kan den lægges oven på gruben et stykke tid inden man
graver stegen op.

Bagekartofler pakkes ind i staniol og lægges en halv times tid inde i
bålet.


Hel kylling steges på spid. Stik simpelthen bare en gren lidt tykkere
end et kosteskaft gennem kyllingerne og put det over gløderne. Det kan
eventuelt være en god ide at binde kyllingerne fast, så man kan dreje
pinden. Steges til det færdigt! (Tjek det, sådan en maveomgang er ikke
sjov, hvis man er på friluftslejr)


Men altså, det meste kan laves over bål, ganske ligesom hvis man stod
ved et komfur. Det er lidt svære at pludselig skrue op og ned, men
med en skål vand og en villig til at puste kan det sagtens lade sig
gøre at regulere temperaturen.

Et godt råd: Del opgaver mellem jer. Der er een, der sørger for bålet,
at der er nok brænde og at der bliver fyret korrekt op. Der skal også
være een ansvarlig kok og så eventuelt et par styker til at hakke og
røre.

--
hash-bang-slash-bin-slash-bash

C'est moi (31-05-2001)
Kommentar
Fra : C'est moi


Dato : 31-05-01 20:22

On Wed, 30 May 2001 17:28:26 +0200, "Sofie" <fie@mash4077.dk> wrote:

>
>Hejsa !!
>
>om dette er det rette forum, at spørge om det er jeg ikke sikker på., men
>det kunne være nogen der lå inde
>- med gode og anderledes opskrifter på "mad over bål" eller er stødt ind i
>noget på nettet
>
>hilsner Fie
>
>
>
>
>
Køb en stor grillrist - grill fx lam af enhver udskæring.

Har du en grim gryde at koge i, så lav suppe - mad over bål er i
princippet blot mad tilberedt med en anden varmekilde end den vi
normalt bruger, men er ellers den samme -


JHR (31-05-2001)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 31-05-01 20:34


C'est moi <jensens@esenet.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3b169965.50003481@sunsite.auc.dk...

- mad over bål er i
> princippet blot mad tilberedt med en anden varmekilde end den vi
> normalt bruger, men er ellers den samme -

Wow! Det havde jeg aldrig gættet.

Mvh
Jeppe (Der tør bruge sit navn).



Peter Westh (01-06-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-06-01 11:11

"Sofie" <fie@mash4077.dk> skrev i en meddelelse
news:9f3398$ju4$1@sunsite.dk...
>
> Hejsa !!
>
> om dette er det rette forum, at spørge om det er jeg ikke sikker på.,

Jeg vil forslå dig også at prøve dk.fritid.spejder

MVH

Peter,
- der stadig har onde drømme om brun sæbe og Rens Let fra hans 9 år som
gul/blå spejder



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste