|
| lammekød Fra : Bente |
Dato : 01-05-05 20:56 |
|
Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet
det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper
(tern).
Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest
eller jul eller hvad de nu kalder det.
Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
MVH Bente
| |
Astrid Lund (01-05-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 01-05-05 21:20 |
|
On Sun, 1 May 2005 21:55:46 +0200, "Bente" <nospam@nospam.dk> wrote:
>Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet
>det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper
>(tern).
>Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest
>eller jul eller hvad de nu kalder det.
>Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
Hei Bente, sjekk denne linken:
http://www.aperitif.no/utskriftvennlig.db2?id=80865
Se: Lammekjøtt med grønnsaker, for eksempel.
Mvh
--
Astrid
| |
marix (03-05-2005)
| Kommentar Fra : marix |
Dato : 03-05-05 18:43 |
|
Bente wrote:
> Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet
> det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper
> (tern).
> Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest
> eller jul eller hvad de nu kalder det.
> Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
>
> MVH Bente
>
>
Hej Bente.
Jeg kan helt sikkert anbefale lam saute marengo.
1 kg lammebov, bryst eller kølle i tern 3-4 cm
olie
mel
1 dl hvidvin
150 g løg
3/4 l lammefond el. oksebouillon
250 g champignons
1 fed hvidløg
ca. 2 dl tomatpure
Lammekødet brunes i hed olie, olien hældes fra, og kødet drysses med mel
og afbages. Løg snittes og svitses og nedkoges med hvidvin, kødet
tilsættes sammen med knust hvidløg, tomatpure og salt. Tilsæt
fonden/bouilonen så kødet er dækket, og braiseres tildækket i ovn til
kødet er mørt ca. 45 min. til 1 time. Kødet tages op, saucen
passeres/sigtes, koges op og smags til. Hvis du ønsker mere sauce kan du
spæde den med mere bouillon eller fløde. Saucen hældes over kødet og
smørristede champignoner tilsættes. Serveres med kartoffelmos, ris eller
hvad du synes.
Saute marengo er en klassisk ret. Du kan bruge den til lam, kalv, okse,
fjerkræ, bare husk at brug nogle kødstykker der kræver lang
tilberedningstid.
Jeg har lavet min egen ændring ved at bruge rødvin istedet for hvidvin
og smagt retten til med røget paprika og rosemarin. Dette er især godt
til lam.
God fornøjelse, marix
| |
|
|