"Mette & Frank" <frankhansen@cool.dk> writes:
> Jeg har købt en 1/4 kalv i efteråret og nu har nogle stykker kød tilbage som
> jeg mangler lidt opskrifter til
>
> jeg har Lårtunge, Bryst, Tykkamsteg, Klump,Gullas og Grydesteg med ben
> tilbage
>
> de opskrifter jeg kan finde på lige nu er mere til efterår/ vinter ikke
> forår /sommer
Tag et stykke bryst og kog det sammen med lidt løvstikke. Når det er
godt mørt tager du det op og laver persillesovs af suppen. Server det
med nye kartofler, gulerødder og porre. Det er bare godt.
Her er en god norsk opskrift.
500-600 g rent kjøtt (fra lam, svin, kalv)
2-3 gulrøtter
1 rødløk
10 hvite pepperkorn
1 ts salt
2 dl vann
1 dl krem - eller matfløte
1 ss hvetemel
1 ss sitronsaft
1 bunt gressløk
Skjær kjøttet i serveringsbiter. Rens grønnsaker og skjær i biter.
Fordel kjøtt, grønnsaker og krydder i en form og hell på vann. Legg på
lokk/mikrofolie og sett inn på FULL effekt i 8 minutter. Rør ut mel i
fløte og rør jevningen ned i formen sammen med sitronsaft. La den få
MIDDELS effekt 5 minutter. Klipp over gressløk og rør om. Best med
melne poteter og gode tomater.
Gressløk er purløg.
Mvh Trine
--
Hyggelig lejlighed med plads til fire personer udlejes i Nordjylland.
Mange attraktioner i nærheden, f.eks. Fårup Sommerland, Tivoli og Zoo.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg