"Thomas Mouritsen" <its@secret> skrev i en meddelelse
news:42593aa1$0$283$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg kan godt li' pålægschokolade på rugbrød, med banan ovenpå
>
> Har på et tidspunkt læst, at mørk chokolade feder mindre end lys
> chokolade - passer det egentligt, og hvorfor er det sådan?
Her er ingen nævneværdig forskel i kalorieindhold:
Lys chokolade
http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0038
Mørk chokolade
http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0039
Det, der kan tale for at mørk chokolade er sundere, er at lys chokolade
indeholder ret store mængder mælkefedt. Fedtstoffet i cacaobønner skulle
være sundere, skønt også det er mættet fedt. Hvor meget det har på sig ved
jeg ikke.
> Feder det meget mindre end lys chokolade, eller er det begrænset hvor
> meget det drejer sig om? Ikke at jeg vil til at spise mig mæt i det, eller
> noget!
Spist som pålægschokolade er forskellen i hvert fald helt uden betydning.
MVH
Peter