Heidi wrote:
Så er den velstegt, og spist, så hvis nogen kan bruge det til noget,
kommer erfaringerne lige her:
> Ridses i tern både øverst og nederst, kun i fedtlaget, og gnides med
> salt og peber og der stikkes hvidløgsfed i.
Jeg fik skåret lidt ned i kødet visse steder, men det synes jeg bestemt
ikke den blev dårlig af. Jeg tror hvidløgssmagen kom mere ned i kødet -
brugte i øvrigt et helt hvidløg...
> Marker med en tandstikker hvor den spidse ende er, så jeg ved hvor jeg
> skal starte med at skære. (Og evt. også hvor jeg skal ændre
> skæreretning).
Gjorde som nævnt, og det fungerede fint - skiverne blev møre.
> Opvarm ovnen til 225 og brun den på en rist over en bradepande i ca.
> 15 minutter.
> * Skal den vendes, eller er det nok at brune på oversiden?
Jeg vendte den ikke og den blev lækkert brun på oversiden (og køkkenet
osede til så røgalarmen i gangen gik i gang).
> Tag den ud og stik stegetermometer i den tykke del, sænk temp. til 170
> og ind med dyret igen (uden at vente på at temperaturen falder), med
> en halv kop vand i bradepanden.
> Steges ca. 40 min. (den skal være rosa, men må ikke være så rød at den
> ser rå ud) indtil kernetemp. er ca. 58-59 grader. Dryppes med skyen
> hver 10. minut.
Fik kun dryppet den en enkelt gang, og tog den ud da den var 60 grader.
> Hviler i ca. 30-40 minutter.
Og det gjorde den utildækket på et skærebræt - og var stadig lun da den
blev skåret ud.
> Og så lige til sidst - men ikke mindst - jeg skal lave
> aspargeskartofler stegt i ovnen ved siden af, og de skal nok have en
> times tid, så de er nød til at være derinde sammen med stegen noget
> af tiden. Bliver culotten for tør hvis jeg bruger varmluft under hele
> stegningen? Kan jeg evt. bare bruge alm. varme, putte kartoflerne ind
> i bunden, og så skrue op for kartoflerne når stegen kommer ud og skal
> hvile? Eller får culotten ikke nok varme fra bunden, hvis jeg bruger
> almindelig varme?
> Eller bør jeg forkoge kartoflerne lidt, og så færdigstege dem efter
> stegen er kommet ud?
Jeg endte med at forkoge dem i ca. 5-7 minutter, og så kom de i ovnen da
stegen kom ud.
Det hele blev meget lækkert, også selvom stegen var lige en anelse for
rød i midten til min smag, men så kunne jeg heldigvis tage nogle af de
mere gennemstegte skiver.
Den fik ros fra gæsterne, så jeg tør helt sikkert godt forsøge mig med
den slags igen
(Næste gang får den dog nok til den er 61-62 grader
inden utildækket hviletid...)
Tak for svarene.
--
Heidi