"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i meddelandet...
> Er der nogen der har kendskab til en kage, hvor der ikke er æg eller
> mælk i?
Her et par kage opskrifter u/æg og mælk...
Banankage:
4 mosede bananer
2 1/2 dl sukker
3 tsk vaniliesukker
2 tsk bagepulver
100 g valnødder
150 g rosiner
3 dl hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
vand - så massen er passende drøj
Mos de 4 bananer. Tilsæt de øvrige ingredienser, tilsæt så vand, så
massen bliver drøj, hverken for tynd eller tyk. Massen fyldes i en
passende form, beklædt med bagepapir i stedet for fedtstof. Kagen sættes
i en forvarmet ovn på 220 grader. Bages i 40-50 min. eller til kagen er
bagt (afhængigt af formen)
-oo-
Crazy kage:
3 kop hvedemel
2 kop sukker
4 tsk kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanillesukker
2/3 kop soyaolie
2 kop koldt vand
250 g flormelis
lidt stærk kaffe
6 spsk soyamargarine (mælkefri)
2 spsk kakao
1) Bland alt det tørre. Tilsæt olie og vand.
2) Hæld dejen rundt i en smurt form.
3) Bag kagen ved 180° i 45 - 60 min.
4) Afkøl og del i to.
5) Rør margarine og melis sammen, bland kaffe og kakao i.
6) Fyld cremen indeni og ovenpå kagen.
7) Pynt kagen med kagedrys.
-oo-
Sølvkage:
200 g smør/margarine
250 g sukker
250 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanille
8 æggehvider (kan købes i små kartonner)
pynt; 25 g hakkede mandler, groft sukker
Smør/margarine røres helt blød og derefter hvid med sukkeret, - mel,
bagepulver og vanille sigtes i og køres med rundt. Tilsidst vendes de
piskede hvider forsigtigt i. Er dejen meget fast, må der røres lidt
æggehvide i, før resten vendes varsomt i dejen.
Bages i godt smurt form ved 160-170° i 1¼-1½ time.
Ægghvidekager virker lidt svampede.
> Er der evt. nogen der har en opskrift på Rosenkrans brød uden æg og
mælk????
Det er vel ikke Rosenbrød / Rosenvandsbrød el. Rosen kage du mener??
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Don't forget the Copenhagen Jazz Festival
5. July - 15. July - 2001
www.cjf.dk