"Håkon Paulsen (slet 7AW8A)" <hakonbp@7AW8Ahotmail.com> wrote
> Bliver en maltwhisky bedre/anderledes af at lagre på flaske? Eller kan
> det være fuldstændigt ligemeget, når først den er tappet af fadet?
Den ændrer sig ikke på flaske - nu skal jeg selvfølgelig passe på - eller i
hvert fald kun marginalt. På fad fordamper mellem 2 og 5% om året og
whisky'en får desuden smag af fadet den er lagret. Nogle vil også hævde at
omgivelserne påvirker resultatet, således at eksempelvis salt, fugtig
havluft bidrager med bestemte karakteristika. Jeg ved intet om det.
Flasken er derimod tæt, dvs. proppen er næsten tæt. Er flasken først åbnet,
fordamper en smule af alkoholen, og jo mindre der er tilbage af en flaske,
jo hurtigere bør det resterende drikkes. Jeg har smagt Lagavulin, der efter
omtrent 6-12 måneder, smagte af kønsløs Highland (ikke at Highland er det
generelt, forstået).
Jeg har hørt folk, som hævder, at en whisky, der først er åbnet, ikke skal
lukkes igen...
Ret mig, hvis jeg tager fejl.
// Søren